برخورد تکلیفی با امور عبادی، تربیت انسان را به تعویق می اندازد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت الاسلام علی صغیرا در سخنرانی شب گذشته که در حسینیه ناحیه مقاومت امام صادق(ع) واقع در خیابان پاسداران برگزار شد، گفت: خدمت به اهل بیت(ع) سبب نورانی شدن انسان می شود.
وی در ابتدا افزود: هدف از حضور انبیا و اولیا در دنیا تربیت انسان ها به معارفت دینی است؛ لازمه بهره مندی از تربیت ارتباط روحی داشتن با مربّی است؛ اهل بیت(ع) به عنوان مربیان بشر در وجود اقدس الهی ذوب شده اند و کسی که ذوب در اهل بیت(ع) شود در واقع در خداوند ذوب شده است.
حجت الاسلام صغیرا ادامه داد: بر اساس روایات خودِ امامان معصوم(ع)، چهارده نور مقدس اولین مخلوقات خداوند بوده اند؛ پیامبر(ص) در روایتی می فرمایند، اولین چیزی که خداوند خلق کرد نور من بود؛ امامان معصوم(ع) انواری هستند که ذره ای تاریکی و ظلمت در آن ها راه ندارد به همین سبب است که خدمت کردن به این خانواده سبب نورانیت برای انسان می شود.
مسؤول فرهنگی سازمان بسیج رسانه استان اصفهان تبیین کرد: آموختن مسائل دینی اگر به معنای دانستن باشد سواد محسوب می شود و سواد هدف اصلی حضور در جلسات عزاداری نیست بلکه هدف اصلی از حضور در جلسات عزاداری تربیت شدن انسان است.
کارشناس مسائل دینی با بیان این که برخی به دنبال کسب معنویت از جلسات عزاداری هستند و این هدف نهایی نیست، اظهار کرد: برخی از افراد تنها در ایام محرم با اهل بیت(ع) وآموزه های دینی مرتبط می شوند تا از گناهانی که در طول سال مرتکب می شده اند پاک شوند، این افراد توجه ندارند که بر اساس متن آیه ای که می فرماید«...إِنَّمَا یَتَقَبَّلُ اللَّهُ مِنَ الْمُتَّقِینَ» تنها عمل افراد متقی مورد پذیرش خداوند است.
وی خاطرنشان کرد: ممکن است در جلسات عزاداری افرادی باشند که سواد آنچنانی نداشته باشند ولی دریافت تربیتی بیشتری نسبت به انسان های باسواد داشته باشد؛ این مسأله نتیجه متشرع بودن افراد است؛ متشرع کسی است که در مواجهه با امور، نظر خداوند را بر نظر خودش یا نظر دیگران مقدم می دارد و آن را انتخاب می کند.
حجت الاسلام صغیرا اظهار کرد: عبودیت جوهره ای است که انسان را به مقام ربوبیت می رساند یعنی عبد خداوند مظهر ربوبیت می شود و می تواند سرچشمه تربیت دیگران باشد؛ عبادت به معنای بندگی نیست بلکه عبودیت فسلفه عبادت است.
مسوول فرهنگی سازمان بسیج رسانه استان اصفهان ادامه داد: تعداد زیادی از افراد که در برابر امام حسین(ع) در کربلا ایستادند، اهل عبادت بودند و روایتی می گوید از سپاه عمر سعد چهل هزار نفر شب قبل از عاشورا غسل شهادت کردند؛ منقول است عمر سعد از روایان احادیث پیامبر(ص) بوده و از جایگاه ویژه ای نزد مسلمانان برخوردار بوده است.
وی در پایان گفت: عزاداری ها و مسجد رفتن ها باید از روی محبت باشد تا اثر اصلی اش نمایان شود، برخورد تکلیفی داشتن با این امور عبادی تربیت دینی انسان را به تعویق می اندازد./867/پ۲۰۲/ب۲