۰۷ بهمن ۱۳۹۶ - ۲۳:۲۹
کد خبر: ۵۵۲۶۴۸
آیت الله مهدوی:

پرخوری انسان را از یاد خدا غافل می کند

نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به روایات معصومین(ع) اثرات منفی پُر خوری را تبیین کرد.
آیت الله مهدوی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله سید ابوالحسن مهدوی در جلسه اخلاق بعد از ظهر امروز که در مرکز هلال احمر اصفهان برگزار شد، گفت: پُر خوری از نظر علم پزشکی نیز مذمت شده است.

وی در ادامه سلسله جلسات بررسی اثرات غفلت در سیر معنوی انسان افزود: یکی از چیزهایی که انسان را از یاد خداوند غافل می کند، پُر خوری است؛ حلال بودن غذا باید مورد دقت بسیاری واقع شود ولی در مورد غذای حلال نیز اگر انسان به گونه ای غذا بخورد که سیر شود، به سبب غفلت ورزی سیر معنوی اش کُند می شود؛ البته پر خوری از مواردی است که از نظر علم پزشکی نیز مذمت شده است.

آیت الله مهدوی اظهار کرد: اثری که پر خوری در روح انسان می گذارد و در روایت نیز روی آن ها تأکید شده است، سه چیز است، اولین اثر پر خوری تنبلی است، حجت الاسلام والمسلمین قرائتی از روی مزاح می گفتند، دو چیز است که انسان را می اندازد، اولین چیز تیر اسلحه است و دومین چیز افطار؛ علت این که افطار انسان را از تلاش بازمی دارد، پر خوری است یعنی اگر کسی نیمی از غذای افطار را در یک وعده بخورد و نیمی دیگر را در وعده دیگر بخورد، هرگز از میزان فعالیتش کم نمی شود.

نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری تبیین کرد: امام سجاد(ع) می فرمایند، بِدان که قساوت و سنگینی که از پُر خوری برای انسان ایجاد می شود و تنبلی که از شکم سیری به وجود می آید و مستی سیری و احساس قدرتی که در اثر حکومت ایجاد می شود، انسان را نسبت به عمل کُند می کند و یاد خداوند را فراموش می کند و همچنین از نزدیکی مرگ غافلش می کند، این فردی که حبّ دنیا در دلش قرار گرفته رفتاری شبیه رفتار افراد مست از خودش نشان می دهد.

امام جمعه موقت اصفهان خاطرنشان کرد: خوردن غذا قبل از خواندن دعا برخلاف رسم است چرا که خوردن غذا قبل از دعاخوانی حالت تضرع را از انسان می گیرد؛ انسان سیر هوشیار نیست و وظیفه اش را نمی داند و در تصمیم گیری اشتباه می کند به قدری که افراد با دیدن رفتارشان آن ها بدون عقل می دانند.

استاد اخلاق حوزه علمیه در پایان تبیین کرد: افرادی که به دیگران ظلم می کنند، فکر می کنند تا ابد در دنیا هستند ولی اگر به قبرستان بروند توجهشان جلب می شود به این مسأله که روزی از دنیا خواهند رفت./867/پ۲۰۳/ب۱

ارسال نظرات