فاطمه زهرا مظهر شجاعت و ولايت پذيري بود
به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، حجت الاسلام عليرضا شاه فضل، پنجشنبه شب در مراسم سوگواري فاطمه زهرا(س) كه در مجتمع راه روشن كاشان برگزار شد، گفت: خداوند اراده كرد تا از طريق حضرت فاطمه زهرا(س) نسل پيامبر باقي بماند.
وي افزود: با آمدن حضرت زهرا(س) اراده خداوند اين بود كه جايگاه زن را از نگاه اسلام و قرآن ارتقا دهد، چرا كه همه پيامبران الهي مرد بودند و سنت پيامبر بر اين قرار نداشت كه زن پيامبر شود، اما از نگاه اسلام هيچ تفاوتي بين زن و مرد نيست بلكه تنها تفاوت بين مرد و زن تفاوت در مسؤوليت ها و شرح وظايف است.
حجت الاسلام شاه فضل، گفت: خداوند در مرحله نخست حضرت زهرا(س) را به پيامبر داد تا از اين طريق جايگاه زن را در اسلام ارتقا دهد و براي همين بود كه پيامبراكرم(ص) حضرت زهرا(س) را اين همه تحويل مي گر فت و تكريم و سفارش مي كرد.
دبير جامعه روحانيت كاشان با بيان اينكه حضرت فاطمه زهرا(س) مظهر زهد و تقوا و شجاعت، ولايت پذيري، دينداري بود، گفت: اين ويژگيها را خيلي از مردها نداشتند.
حجت الاسلام شاه فضل يادآور شد: خلقت زن وعلاقه زن به زيور زينت، امري فطري است به طوريكه خداوند در سوره مباركه اعراف مي فرمايد، ‹‹قُلْ مَنْ حَرَّمَ زِينَةَ اللَّهِ الَّتِي أَخْرَجَ لِعِبادِهِ›› كه اين امر بيانگر علاقه زن به زيور و زينت است، اما حضرت فاطمه زهرا(س) به اندازه اي زهد دارد كه زيور و زينت و لباس شب عروسي خود گذشت.
وي ادامه داد: خداوند در قرآن وقتي مي خواهد مثال مومن را بزند دو زن را مثال زده است و زماني هم كه مي خواهد مثال كافر را بزند باز هم مثال دو زن را مي زند، ‹‹ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا لِّلَّذِينَ كَفَرُو›› ضرب المثل كافر، ‹‹اِمْرَأَةَ نُوحٍ وَامْرَأَةَ لُوطٍ كَانَتَا تَحْتَ عَبْدَيْنِ مِنْ عِبَادِنَا صَالِحَيْنِ فَخَانَتَاهُمَا›› دو زن نوح و لوط هستند و ‹‹ وَ ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا لِّلَّذِینَ آَمَنُواامْرَأَتَ فِرْعَوْنَ..وَ مَرْیمَابْنَتَ عِمْرَانَ›› ضرب المثل دو زن خوب آسيه زن فرعون و مريم دخترعمران است.
دبير جامعه روحانيت كاشان ادامه داد: خداوند وقتي مي خواهد براي ما مسلمانان ضرب المثل ايمان را بزند،‹‹إِنَّا أَعْطَيْنَاكَ الْكَوْثَرَ›› حضرت زهرا(س) را مثال مي زند كه خير كثيراست.
وي افزود: در اواخر عمر پيامبراكرم(ص) به هيچ عنوان زمينه براي ولايت اميرمومنان آماده نبود و اگر تصور شود مردم در عيد غدير خم با اطمينان خاطر با اميرمومنان(ع) بيعت كردند، اينگونه نبود و بيعت آنها رودربايستي بود و به اندازه اي زمينه فراهم نبود كه خداوند به پيامبر را سفارش كرد بگو، ‹‹مَا أُنْزِلَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ ۖ وَإِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ›› اگر نگويي رسالت كامل نيست.
حجت الاسلام شاه فضل ادامه داد: عبارت بعدي خيلي مهم است كه فرمود، ‹‹وَاللَّهُ يَعْصِمُكَ مِنَ النَّاسِ›› خدا تو را از شر مردم حفظ خواهد كرد، چرا كه پيامبر اكرم(ص) نگران بود كه اگر ولايت اميرمومنان را اعلام كند مردم هجوم آورده حتي پيامبر را هم از بين ببرند و معني ‹‹وَاللَّهُ يَعْصِمُكَ مِنَ النَّاسِ›› همين است و پيامبر هم آن را ابلاغ كرد و زماني كه از دنيا رفت مردم حتي يك روز هم صبر نكردند و حتي به تشييع جنازه پيامبر هم نيامدند و به ثقيفه رفتند.
وي افزود: در زمان ثقيفه فضاي سنگيني را براي اميرمومنان(ع) درست كردند و تنها كسي كه به دفاع از اميرمومنان(ع) برخواست حضرت فاطمه زهرا(س) بود كه جان خودش را در راه ولايت فدا كرد و اين پيام تاريخي هميشه جاويد او كه وصيت كرد او را مخفيانه تشييع كنند و قبر او مخفي باشد، اتفاقي بود كه در آن دوران رخ داد و حضرت فاطمه زهرا(س) شهيده دفاع از حريم اميرمومنان(ع) شد.
حجت الاسلام شاه فضل گفت: اگر حضرت زهرا كه از اميرمومنان(ع) دفاع كرد، مرد مي بود نمي توانست اوج خشونت و سنگدلي آنها را نشان داد و تنها در صورتيكه سنگدلي و خشونت آنها نشان داده مي شد كه يك زن وارد اين جريان مي شد كه او نيز يك بانوي باردار و دختر پيامبر بود كه مقابل همسرش او را كتك زدند، بنابراين موضوع دختر شدن فرزند پيامبر براي ما آشكار و اوج شقاوت و سنگدلي دشمنان ولايت نيز بيان مي شود و تمام مردان آن زمان شرمنده مي شوند./1307/پ۲۰۳/ب۱