هشدارهای انتخاباتی نصرالله
به گزارش خبرگزاری رسا، سیدحسن نصرالله، در سالگرد تأسیس حوزه علمیه امامالمنتظر به سخنرانی پرداخت و در سخنان خود پرسشهایی را مطرح کرد که محورهای اساسی این سخنرانی بودند. او پرسید: «آیا نمایندگانی که انتخاب میکنیم بهدنبال کوتاه آمدن از مرزها و نفت کشور به نفع اسرائیل هستند؟» «حزبالله در فعالیت پارلمانی چه دستاوردی برای ما داشتند؟ یا اینکه حزبالله بهطور کلی و نهفقط نمایندگان برایمان در سطوح مختلف فرهنگی و علمی و سایر زمینهها چه کردند؟» او به سه موضوع مهم اشاره کرد که هر موضوع حاوی هشدارهایی از سوی او بود؛ هشدار اول مربوط میشود به انتخابات پارلمان لبنان که بعد از چهار سال وقفه، حالا قرار است در روزهای 22 و 28 آوریل آینده در لبنان و 40 کشور دیگر برگزار شود. سیدحسن در هشدار دوم به ارتباط بین این انتخابات و منافع لبنان به خصوص ثروت نفت و گاز پرداخته تا شهروندان لبنانی را متوجه حساسیت موضوع از این جهت بکند. او در هشدار سوم توجه خاصی به منطقه بعلبک لبنان کرده که هم به لحاظ تاریخی و هم به لحاظ قومی پایگاه حزبالله بوده و به نظر میرسد که عربستان و امریکا در سفارتخانههای خود اتاقهای عملیاتی به راه انداختهاند تا بر نتیجه انتخابات این منطقه تأثیر بگذارند.
قرار بود انتخابات پارلمانی لبنان در 2014 برگزار شود اما بحرانهای متعدد سیاسی از جمله بحران انتخاب رئیسجمهور از سوی نمایندگان پارلمان باعث شد شرایط برای برگزاری انتخابات فراهم نشود و نمایندگان هم مجبور شوند دو بار نمایندگی خود را تمدید کنند. از وقتی که قانون جدید انتخاباتی در نیمه ژوئن به تصویب نمایندگان پارلمان رسید، دیگر جای شک و تردیدی باقی نمانده بود که انتخابات پارلمانی برگزار خواهد شد و حالا احزاب و جریانهای اصلی در حال تنظیم و اعلام فهرستهای انتخاباتی خود هستند. سیدحسن به دلیل اهمیت نهاد پارلمان در نظام سیاسی لبنان است که نقش نمایندگان پارلمان را در انتخاب رئیسجمهور، تصویب قوانین و توافقنامهها، حفاظت از مرزها و عدم سازش را در سخنرانی خود متذکر شده تا هشدار را خود در مورد انتخابات و حساسیت بالای آن داده باشد.
سیدحسن هشدار دوم خود را با توجه به وضعیتی میدهد که با قانون جدید انتخاباتی لبنان به وجود آمده و باعث میشود احزاب برخلاف گذشته، در حوزههای غیرطایفهای خود هم شانس فرستادن نمایندهای به پارلمان داشته باشند. احزاب طبق قانون قبل تنها امکان پیروزی در حوزه طایفهای خود را داشتند چرا که در این حوزهها بود که میتوانستند اکثریت آرا را به دست بیاورند اما با قانون جدید موسوم به قانون نسبیت، این احزاب میتوانند در حوزههای غیرطایفهای هم به نسبت رأیی که آوردهاند نماینده به پارلمان بفرستند. شکی نیست که این قانون فرصتها و چالشهای جدیدی را برای احزاب ایجاد کرده و ترکیب پارلمان بعد از انتخابات ماه آوریل هم نسبت به گذشته تغییر اساسی خواهد کرد. سیدحسن به این وضعیت با خوشبینی مینگرد چون میگوید: «قانون نسبیت برخلاف قانون اکثریت به رأیدهندگان این فرصت را میدهد که جایگاه طبیعی خود را به دست آورند.» اما باز به مخاطبان و به خصوص هواداران حزبالله این هشدار را میدهد تا تمام تلاش خود را برای به دست آوردن «بیشترین نتیجه انتخابات» بکنند. او در بیان این هشدار به خصوص توجه به منطقه بعلبک دارد که به نظر میرسد جریان ضد حزبالله و مقاومت لبنان خوابهایی برای این منطقه دارد.
شکی نیست که آن بخش ضد حزبالله و مقاومت در لبنان تمام تلاش خود را میکند تا در مناطق طایفهای حزبالله به خصوص منطقه بعلبک بهره انتخاباتی داشته باشد به خصوص اینکه از حمایت خارجی هم برخوردار باشد. به همین جهت است که سیدحسن نسبت به تمرکز سفارتخانههای امریکا و عربستان بر منطقه بعلبک هشدار میدهد و میگوید: «هنگامی که در سفارت عربستان جمع میشوند و از تشکیل فهرست و پرداخت پول حرف میزنند مفهومش این است که کار در مناطق ما شروع شده است.» او حتی سفر اخیر رکس تیلرسون، وزیر خارجه امریکا، به لبنان را هم مرتبط به این موضوع میداند و میخواهد نسبت به این تحرکات واقعبین و بیدار بود. نمیتوان گفت که او در مورد این تحرکات و تشکیل اتاق عملیات در سفارتخانههای امریکا و عربستان فقط ادعا میکند چرا که کسی مثل سیدحسن نصرالله آن قدر امکانات در اختیار دارد تا بداند رفت و آمدها به این دو سفارت از چه قرار است و چه برنامهای دنبال میشود. بنابراین، او با اطلاع از اتفاقات پیش آمده و تشکیل آن اتاقهای عملیاتی است که هشدار خود را برای انسجام بیشتر در منطقه بعلبک میدهد و میخواهد تا این منطقه از توطئه عوامل بیگانه مصون بماند و مثل گذشته تکیهگاه اصلی مقاومت باشد تا مقاومت بتواند حداکثر نمایندگان ممکن خود را از این منطقه راهی پارلمان بکند. /۹۶۹//۱۰۲/خ
منبع: روزنامه جوان