ضرورت بهره مندی روحانیت از حماسه آفرینی سید الشهدا در تبلیغ
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت الاسلام مهدی نیلی پور در سخنرانی پیش از ظهر امروز که در مدرسه علمیه شهید بهشتی اصفهان برگزار شد، گفت: طلبه ترسو به درد تشیع نمی خورد.
وی افزود: آخرالزمان شرایط جامعه به حدی سخت و طاقت فرسا می شود که برای حفظ دین دعای غریق وارد شده است؛ دعای غریق در لحظات حساس به ویژه زمانی که شبهات جامعه را فراگرفته است بسیار کارگشا است.
حجت الاسلام نیلی پور خاطرنشان کرد: ضعف حماسه یکی از اموری است که می تواند در دین گریزی مردم جامعه مؤثر واقع شود؛ ضعف حماسه سبب دور شدن جوانان آرمان گرا از دین می شود؛ چگونه می توان جوانی که سرشار از شور و شوق است را بدون حماسه آفرینی به دین دعوت کرد.
رییس بنیاد مهدویت و آینده پژوهی ابراز کرد: منبعی که سرشار از حماسه و تشجیع است دستگاه انسان سازی حضرت اباعبدالله(ع) است؛ جمعیت ۲۰۰ هزار نفری پیاده روی اربعین در مدت چهار سال به جمعیت ۲ میلیون و نیمی تبدیل می شود؛ بشریت امروز و طلبه امروزی ضعف حماسه دارد ولی دستگاه سیدالشهدا مملو از حماسه است و زمانی حوزه های علمیه به بلوغ می رسند که بتوانند این دستگاه عظیم انسان سازی را تشریح و تحلیل کنند.
استاد اخلاق حوزه علمیه با بیان این که امام حسین(ع) منبع جوشان هستی هستند و باید بیش از پیش مورد استفاده قرار گیرند، خاطرنشان کرد: بزرگ ترین حسینیه های دنیا در کشور هند است؛ گاندی خودش را تربیت شده دستگاه امام حسین(ع) می داند و بسیار تعجب برانگیز است اگر بدانید که افراد متمکن در کشور هندوستان در خانه هایشان علاوه بر مصلی، حسینیه های کوچک ساخته اند.
وی اظهار کرد: دین داری نیاز به حماسه دارد و امام خمینی(ره) کار بسیار بزرگی که انجام دادند حماسه آفرینی در جامعه بود؛ امام خمینی(ره) فرمودند محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است و خودشان در سیر عرفانی از دستگاه امام حسین(ع) استفاده می بُردند و این استفاده بردن از نوع اشک ریختنشان در روضه خوانی ها معلوم بود.
حجت الاسلام نیلی پور با بیان این که طلبه ترسو به درد تشیع نمی خورد، ابراز کرد: امام خمینی(ره) فرمودند، من طلبه ای نیستم که فقط مشغول ذکر گفتن باشم، روحیه حماسی امام خمینی(ره) باعث شد که هزاران جوان جانشان را در دست بگیرند و در برابر دشمن ایستادگی کنند.
رییس بنیاد مهدویت و آینده پژوهی در پایان گفت: یکی از آفات طلبگی به ویژه برای طلابی که بعد از اتمام تحصیلات دانشگاهی وارد حوزه می شوند این است که نتوانند طلبه بمانند؛ شک کردن در خواندن دروسی که به صورت اجباری برای طلاب مقرر شده است علاقه انسان را در خواندن درس کاهش می دهد؛ انگیزه طلبگی باید فوق العاده باشد و عواملی که تقویت کننده انگیزه طلبگی است باید مورد بررسی و استفاده قرار گیرد./۸۶۷/پ203/ب1