۱۴ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۱۶
کد خبر: ۵۷۳۴۲۹
حجت الاسلام حائري زاده:

اجر عبادت مقبول حيات طيبه است

استاد حوزه علميه اجر عبادت مقبول را حيات طيبه دانست و گفت: نخستين مرحله حيات طيبه قناعت است.
حجت الاسلام سيد محمد حائري زاده

به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، حجت الاسلام سيد محمد حائري زاده در سلسله نشست هاي بصيرتي شنبه شب ها که در مسجد سلمان فارسي کاشان برگزار مي شود عبادت را داراي سه ركن عبادت فكري و بدني و مالي دانست و گفت: اگر مبناي عبادت تقوا نباشد عبادت شيطاني است.

وي ركن نخست عبادت را عبادت فكر و تفكر و انديشه خواند و افزود: در عبات فكري به دليل اينكه خداوند نيروي عقل را به انسان داده است تا براي انجام هركاري ابتدا تفكر كند و بعد تصميم بگيرد امكان ندارد انساني كه از نيروي عقل خود استفاده مي كند مرتكب كار خلاف و باطل شود و براي همين است كه پيامبر اكرم(ص) مي فرمايد، يك ساعت تفكر بهتر از 70 سال عبادت است.

حجت الاسلام حائري زاده با اشاره به اينكه انسان بايد دين شناس باشد نه اينكه فقط ديندار باشد، گفت: امام موسي كاظم(ع) مي فرمايد، هركس دين شناس نباشد خداوند هيچكدام از اعمال او را نخواهد پذيرفت چرا كه انسان اگر ديندار و دين شناس باشد در مسير مستقيم قرار خواهد داشت.

استاد حوزه علميه با تأكيد براينكه دين قبل از اينكه آخرت انسان را آباد كند، دنياي انسان را آباد مي كند، ابراز کرد: بن بست هاي امروز زندگي انسانها در جامعه از جمله گراني و مشكلات، طلاق و خشكسالي ناشي از كم رنگ شدن دين است.

وي با اشاره به اينكه مشكلات و سختي هاي ابتداي پيروزي انقلاب اسلامي و دوران دفاع مقدس را نبايد فراموش كرد، گفت: ترامپ رييس جمهور آمريكا بايد بداند اگر ما را به حمله نظامي تهديد کند ما فرزند عاشورا هستيم و اگر ما را تهديد به محاصره اقتصادي کند ما فرزند رمضان هستيم.

حجت الاسلام حائري زاده در ادامه از عبادت بدني بعنوان دومين ركن عبادت نام برد و عنوان كرد: شهدا از جمله شهيد حججي با بدن خود عبادت كردند و الهي شدند.       

وي سومين ركن عبادت را عبادت مالي دانست و افزود: پرداخت خمس و زكات، كمك به تعظيم شعائر اسلامي، كمك به نيازمندان و محرومين از جمله عبادات مالي انسان است.

استاد حوزه علمیه اجر عبادت مقبول را حيات طيبه دانست و اظهار داشت: نخستين مرحله حيات طيبه قناعت است اما مراحل حيات طيبه تبعيت است.

حجت الاسلام حائري زاده يادآور شد: قناعت كه باشد انسان از داشته هايش لذت خواهد بود و نه تنها توجهي به داشته هاي ديگران نخواهد داشت بلكه نداشته هاي ديگر را مورد توجه قرار خواهد داد و شكر گذار داشته هاي خود خواهد بود.

استاد حوزه علميه به راه هاي قبول شدن عبادت نيز اشاره كرد و گفت: اگر مبناي هر عبادتي تقوا باشد انسان را به خدا نزديكتر خواهد كرد.   

حجت الاسلام حائري زاده ادامه داد: اگر مبناي همه كارهاي انسان خدا باشد از هيچكس انتظار و توقعي نخواهد داشت و انساني كه از هيچكس انتظار نداشته باشد كسي را هم نخواهد رنجانيد.  

لازم به ذکر است، مسجد سلمان فارسي خيابان اميرکبير يکي از مساجد فعال شهرستان کاشان در امور فرهنگي بوده و امسال براي چهارمين سال متوالي است که سلسله بحث هاي بصيرتي اخلاقي به همت و تلاش امام جماعت اين مسجد، حجت الاسلام سيد محمد لاجوردي برگزار مي شود./1307/پ203/ب1

ارسال نظرات