مؤمن مسؤولیتی که در توانش نیست، نمی پذیرد
![آیت الله صدیقی](/Original/1396/09/18/IMG18143411.jpg)
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله کاظم صدیقی امام جمعه موقت تهران در مراسمی که امروز در مسجد دانشگاه تهران برگزار شد، ضمن عرض تسلیت به مناسبت ایام شهادت سرور و سالار شهیدان و شهدای اهواز، گفت: حسد و ضعف صبر صفت مخرب و ویرانگر هر جامعهای است؛ صبر به عنوان نیرویی بازدارنده از رذایل اخلاقی است.
وی افزود: در جامعه امروز اشراف اوضاع جامعه را در دست دارند؛ ضدقناعت بودن، به نوعی اسراف و از کار فرعونهاست ولی قناعت از اخلاق انبیا و ائمه(ع) است.
امام جمعه موقت تهران اظهار داشت: از جمله مواردی که خانوادهها را تهدید میکند تندی و سوء خُلق است؛ قرآن کریم میفرماید بدیهای دیگران را به بهترین وجه دفع کنید.
وی در ادامه بیان داشت: وقتی حلم، بردباری، ادب، کرامت اخلاقی و فضایل معنوی در انسان جوشش پیدا کند، بدیها از او فاصله گرفته و خوبیها در او رخنه میکنند؛ قرآن کریم دفع کردن بدی را به نوعی پیشگیری کننده میداند.
آیت الله صدیقی ابراز داشت: طوری زندگی کنیم که دیگران ما را به عنوان فردی بشناسند که نتوانند نزد ما دروغ بگویند و یا غیبت کنند؛ منش و شخصیت انسان باید به گونهای باشد که اگر کسی با او عداوت و دشمنی داشت، از رفتار خود پشیمان شود و به اشتباه خود پی ببرد.
وی افزود: فقط مومنان هستند که با یکدیگر اخوت دارند و دیگران تنها ادعای برادری، رفاقت و صمیمیت میکنند و در هنگام مشکلات و سختی برادران دینی خود را تنها به حال خود رها میکنند؛ آنها بر اساس منافع مشترک با یکدیگر میجوشند.
امام جمعه موقت تهران گفت: روز قیامت تمام گروههای سیاسی که اهداف مشترک سیاسی دارند و اهداف بی لیاقت را با باندبازی و پارتی بازی به پستهای مهم میگمارند، ملتی را متضرر و فرهنگی را خراب میکنند و برای نسلهای بعد مشکل ایجاد میکنند اینها که حق وزارت و مدیریت ندارند در ظاهر خدمت میکنند، همین افراد در روز قیامت از یکدیگر به خاطر این محبتهای پوچ و ظاهری طلبکار میشوند.
وی افزود: نهایت تمام مادیات، آمیخته به هوا و هوس، خیانت و اتهام کردن یکدیگر است؛ اما کسانی که با تقوا خود را در محضر خدا و امین خلق خدا و امام زمان(عج) میدانند، در هر کاری حواسشان هست که خیانت و آسیبی متوجه کشور و ملت نشده باشد.
آیت الله صدیقی ابراز داشت: شخص مومن و با تقوا کار و مسؤولیتی که در توان او نیست اصلاً قبول نمیکند و در کار او تنها خدا محور است و بس؛ در تمام دنیا کسانی که تقوا ندارند تعاملات آنها تنها مادی و منفعت طلب و سراسر زیان برای خود و جامعه است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: اخوت مومنان، شرعی و الهی است؛ تندی و بدخُلقی سبب دور شدن افراد خوب و مومن از انسان میشود./969/پ۲۰۲/ب۱