حوزویان اهتمام بیشتری به منشور روحانیت داشته باشند
حجتالاسلام امید رحمانی، مسؤول اداره فرهنگی، اجتماعی و سیاسی حوزه علمیه خراسان شمالی، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در خراسان شمالی، با اشاره به سوم اسفند، سالروز صدور پیام تاریخی حضرت امام (ره) به علما، مراجع، طلاب و حوزههای علمیه موسوم به منشور روحانیت در سال 67، اظهار کرد: پیامها و توصیههای امام خمینی (ره) در این منشور خطاب به روحانیت درواقع رسالت، مسؤولیت و عملکرد حوزویان و نیز ضرورت مراقبت نسبت به نفوذ برخی افراد به مسلک روحانیت را ترسیم کرده است.
وی ادامه داد: منشور روحانیت صادره از سوی بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی، افق روشن آتیه انقلاب و نظام اسلامی را برای حوزویان نشان داده و بهنوعی نقشه راه آنها در آینده نظام دینی است.
حجتالاسلام رحمانی در ادامه با اشاره به میزان موفقیت روحانیت و حوزههای علمیه در انطباق خود با اندیشههای ناب، دقیق، عمیق و ژرف حضرت امام (ره) و حرکت در این مسیر، افزود: باید توسعه و تکامل معنوی جامعه با نقشآفرینی نخبگان و در رأس آنها روحانیت صورت گیرد که در این راستا لازم است ابتدا خود روحانیت عامل به آموزهها و دستورات الهی بوده و بهعنوان سرمشق عملی برای سایران رفتار کند.
وی تصریح کرد: در این زمینه و بهمنظور اجرای منشور روحانیت، اگرچه در طول سالهای گذشته گامهای فراوانی برداشته شده؛ اما به نظر میرسد نسبت به منشور روحانیت اهتمام شایسته و بایسته صورت نگرفته است.
حجتالاسلام رحمانی با اشاره به برخی کوتاهیها و کاستیها در این زمینه، خاطرنشان کرد: باید چالشها و موانع موجود در برابر این امر آسیبشناسی و بهگونهای برنامهریزی و اقدام شود که در دهه پنجم انقلاب اسلامی این منشور بهطور شایستهای اجرایی شود.
وی با بیان اینکه یکی از چالشها و آسیبهای پیش روی منشور روحانیت خطر مقدسمآبان و نفوذیها به جریان روحانیت است، اضافه کرد: دشمنان برای تضعیف و اضمحلال هر جامعه در گام نخست اقدام به نفوذ به داخل آن جامعه میکنند که این موضوع در مورد قشر روحانیت هم صادق است.
حجتالاسلام رحمانی اظهار کرد: برخی افراد در ظاهر خود را متشرع و متدین نشان میدهند؛ اما از درون تهی بوده و چهبسا مخالف دین و نظام اسلامی باشند و برای ضربه نظام دینی وارد عرصه شدهاند؛ ازاینرو همواره باید مراقب خطر اینگونه افراد مقدسمآب بوده و اجازه ندهیم این نیروهای مخرب به صفوف مستحکم روحانیت و ملت نفوذ کنند./9314/ت310/ب1