مجلس به وظیفه نظارتی خود عمل می کرد بسیاری از مشکلات فعلی پیش نمی آمد
حجت الاسلام نصرالله پژمانفر عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری رسا، به ارزیابی عملکرد مجلس دهم پرداخت و گفت: مجلس فعلی با توجه به اموری همچون تمرکز کردن بر اولویت ها، استفاده از ظرفیت قانون گذاری برای حل مشکلات مردم در بحران های پیش آمده و استفاده از ظرفیت نظارتی اش در جهت جلوگیری از تخلفات قانونی نتوانست آنگونه که شایسته است عمل کند.
وی با اشاره به اینکه یکی از دلایل ضعف مجلس دهم نوع ترکیب آن است، ادامه داد: امروز دو جریان که با یکدیگر مشترکات بسیاری دارند اکثریت مجلس را شکل می دهند، یکی از آن دو جریان، «فراکسیون امید و اصلاح طلبان» و دیگری «فراکسیون مستقلین» است و همین سبب شد تا جریان «اصول گرایی» نتواند در بخش های مختلف مدیریت مجلس را در دست داشته باشد.
حجت الاسلام پژمانفر با بیان اینکه امروز مدیریت مجلس در دست دو جریان «امید» و «مستقلین» است، تأکید کرد: بنده قصد سیاه نمایی ندارم، اما در حقیقت مجلس دهم می توانست در حوزه قانون گذاری اقدامات بهتر و کارآمدتری را داشته باشد.
عضو فراکسیون روحانیت مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: با دقت در قوانینی که مجلس دهم آنها را تصویب کرده است، در می یابیم که این قوانین در اولویت های امروز کشور نیست؛ همچنین در حوزه کارشناسی هم نیازمند کارشناسی های جدی تری است.
وی به ضعف های نظارتی مجلس دهم اشاره و بیان کرد: اگر مجلس فعلی از بعد نظارتی خود به خوبی استفاده می کرد از بسیاری از مشکلات کنونی جامعه جلوگیری می شد؛ در یک نگاه کلی نمی توان گفت مجلس دهم نسبت به دوره های قبل موفق تر است.
حجت الاسلام پژمانفر با اشاره به اینکه مردم نسبت به مجلس دهم نارضایتی دارند، گفت: یکی از شاخصه های مهم شخص نماینده، ارتباط گیری با مردمی است که نمایندگی شان را برعهده دارد، بنابراین اگر یک نماینده نتواند ارتباط خوبی با حوزه های انتخابیه خود داشته باشد در تشخیص اولویت ها دچار مشکل خواهد شد.
وی سامان بخشیدن به مسأله معیشت مردم را از اولویت های ضروری جامعه عنوان کرد و با بیان اینکه مجلس دهم را نمی توان مجلس تراز انقلاب اسلامی دانست، افزود: برخی از نمایندگان در مجلس دهم نتوانستند آنگونه که شایسته است با حوزه های انتخابیه خود ارتباط حاصل کنند، از همین جهت در خط اولویت های آن مردم قرار نداشتند و همین موضوع نارضایتی عمومی را در پی داشته است.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اقدامات مثبت و خوب مجلس دهم تأکید کرد: البته نباید از نقاط مثبت مجلس فعلی غافل شد، زیرا برخی از کارهایی که در این مجلس صورت گرفته است به نوبه خود از جمله کارهای بسیار ارزشمند است؛ به عنوان مثال مسأله تشکیل وزارت «میراث فرهنگی» اقدام بسیار بزرگی بود که در مجلس دهم محقق شد./841/ت302/ق