نمازجمعه محلی برای بیان مطالبات مردم است
به گزارش خبرگزاری رسا در همدان، حجت الاسلام والمسلمین حبیب الله شعبانی، ضمن گرامیداشت 5 مرداد سالروز اقامه اولین نماز جمعه پس از انقلاب، اظهار داشت: نهاد امامت جمعه باید محلی برای مجاهدتهای فرهنگی باشد، به این معنی که وظیفه اصلی یک امام جمعه انجام مجاهدت در عرصه فرهنگ است.
وی افزود: البته مجاهدت فرهنگی نیازمند پیش فرضهایی ازجمله انسجام بخشی به همه فعالیتهای فرهنگی، مساله یابی درست و شناسایی اولویتها در عرصه فرهنگ، همراه کردن و به میدان آوردن نیروهای فرهنگی مردمی است.
امام جمعه همدان با تاکید بر اینکه فرماندهی فرهنگی در هر منطقه به عهده امام جمعه همان محل است، اینکه نماز جمعه دارای دو خطبه عبادی و سیاسی است به این معنی است که باید وظایف امام جمعه را در این دو حوزه تعریف کنیم و لذا حوزه کاری و فعالیت یک امام جمعه را باید هم در زمینه سیاسی و هم عبادی و فرهنگی تعریف کرد.
وی به تشریح اقدامات صورت گرفته توسط ائمه جمعه در استان همدان در دوران کرونا پرداخت و عنوان کرد: در اواخر اسفندماه سال گذشته ستاد مردمی مقابله با کرونا با هدف انسجام بخشی به فعالیتهای مردمی بود و کمک به ستاد به استانی زیر نظر ائمه جمعه استان آغاز به کار کرد.
نماینده ولی فقیه در استان همدان با بیان اینکه در بسیاری از موارد به دلیل آنکه در فعالیت های مردمی انسجامی وجود نداشت، اولویت شناسیها به درستی انجام نمیگرفت، مطرح کرد: ستاد مردمی کرونا در همه شهرستانها با معرفی دبیر و کمیتههای مختلف، به معنای واقعی کلمه ورودی مجاهدانه در عرصه کرونا داشتند.
وی تصریح کرد: علاوه بر این در سراسر کشور نیز حضور روحانیت و ائمه جمعه در عرصههای مختلف مبارزه با این ویروس همچون ضد عفونی و اجرای رزمایش مواسات بسیار چشمگیر بود.
حجت الاسلام والمسلمین شعبانی با تاکید بر اینکه شیوع کرونا با سختیهایی بسیاری همراه بود، گفت: با وجود تمام سختیها اما با ورود مردم به صحنه نشان داده شد که ظرفیتهای اخلاقی و نوع دوستی در بین مردم به چه میزان زیادی وجود دارد و زمانی که شرایط برای لایههای زیرین نظام فراهم می شود با تمام توان به میدان میآیند و خودشان را نشان میدهند.
وی بهترین راه جذب جوانان به نماز جمعه را داشتن درک مشترک با جامعه برشمرد و عنوان کرد: ائمه جمعه باید ثابت کنند پای کار مردم هستند و نماز جمعه محلی برای بیان مطالبات معقول و منطقی مردم است.
امام جمعه همدان با بیان اینکه نماز جمعه یک نهاد مردمی و البته انقلابی است که باید مطالبات مردم در آن بیان شود، گفت: باید نماز جمعه را تبدیل به محلی برای بیان سخن مردم و رساندن آن مسئولان کرد.
وی ادامه داد: مردم نباید نسبت به ائمه جمعه و نهاد نماز جمعه احساس دوگانکی و غریبگی داشته باشند و لازمه این کار هم این است که ائمه جمعه در طول هفته همراه با مردم باشند و پای درد و دل آنها بنشینند.
نماینده ولی فقیه در استان همدان با تاکید بر اینکه در درجه اول منافع مردم برای ائمه جمعه مهم است، مطرح کرد: این کار را امامان جمعه سراسر کشور به صورت مخلصانه انجام میدهند چرا که ما به دنبال رای نیستیم و تنها منافع مردم برای ما مهم است.
وی ساده زیستی، همراهی با مردم و در کنار مردم بودن را بسیار تاثیر گذار خواند و گفت: مردم باید احساس کنند که نماز جمعه و امام جمعه متعلق به خودشان است.
امام جمعه همدان راه حل پیش بردن هر هدفی را باور به آن اهداف عنوان کرد و اظهار داشت: تحقق اهداف انقلاب که همان تحقق کلمه الله در جامعه است، بوسیله مردم صورت میگیرد و لذا نقش نماز جمعه در این راستا زنده نگه داشتن این اهداف در جامعه و تبیین آن برای مردم است.
وی بهترین زمینه برای تحقق اهداف انقلاب را نماز جمعه دانست و بیان کرد: در کجا میتوان به صورت مرتبط و هفتگی چنین جمعیت متدینی را دور هم جمع کرد و بنابراین نماز جمعه فرصت مغتنمی است که باید در راستای پیشبرد اهداف انقلاب از آن استفاده کرد.
حجت الاسلام والمسلمین شعبانی به ویژگیهای نماز جمعه در تراز انقلاب اشاره کرد و گفت: برای شکلگیری نماز جمعه در تراز انقلاب در گام اول باید شخص امام جمعه انقلابی باشد و لازمه آن هم داشتن نگاه جهادی و حرکت به سمت تمدن اسلامی است.
وی انقلابی عمل کردن را به معنای حرکت بر اصول عقلی دانست و عنوان کرد: فرد انقلابی محافظه کاری نمیکند بلکه بر مبنای اصول عقلی، در مقام عمل با مردم همراهی خواهد بود و تحقق بخش آرمانهای نظام و حرکت به سمت تمدن اسلامی بر اساس بیانیه گام دوم است./1403/د102/ب1