جشنواره ای برای حمایت از تیمهای مسأله محور و کارآمد
به گزارش خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، به همت سازمان بسیج دانشجویی کشور دومین جشنواره «نجم» با هدف ارائه دستاوردهای مسأله محور دانشجویان و طلاب کشور برگزار میشود.
برای شرکت در این جشنواره ابتدا نیاز است تیم(هسته) تشکیل داده شود و برای تشکیل تیم حداقل دو نفر لازم است.
این هسته نخست باید به شناسایی مشکل بپردازد برای مثال مشکل تعداد بالای طلاق در یک روستا شناسایی می شود؛ در گام بعد هسته(تیم) تشکیل یافته، راه حل های مسأله را ارزیابی و بررسی می کند؛ در نهایت راه حل های انتخاب شده را عملیاتی می کند، مثلا پس از عملیاتی کردن راه حل ها تعداد طلاق از 5 مورد به 2 مورد کاهش می یابد؛ در این صورت هسته می تواند مسأله و راه حل اجرا شده را در جشنواره ارائه دهد.
هدف این جشنواره ترغیب طلاب و دانشجویان به تشکیل تیم های کارآمد و نیز انجام عملیات های کارشناسی شده مسأله محور در سطح جامعه است.
این جشنواره هرگز به دنبال راهکارهای خام نیست و علاقه مندان باید راه حل های خود را عملیاتی کرده باشند تا بتوانند در جشنواره شرکت کنند.
مسأله محوری چیست؟
انجام شدن هر کنش یا فعلی از انسان نیازمند سپری شدن مراحلی است که از آن به مراحل یا چرخه نقش آفرینی تعبیر می کنیم حتی نسبت به ساده ترین افعال هم این مراحل باید سپری شود.
این چرخه نقش آفرینی شامل شناخت مسأله، یافتن پاسخ مسأله، گفتمان سازی، مطالبه گری و اقدام میدانی است؛ البته باید دانست که گفتمان سازی و مطالبه گری در کنشگری اجتماعی معنادار است و در افعال فردی این دو مرحله نیاز نمی باشد.
به عنوان مثال وقتی آب شرب منزل قطع شده است اولا به دنبال ریشه قطع شدن آب می گردیم (شناخت مسأله) پس از آنکه علت را در ترکیدن لوله اصلی خیابان تشخیص دادیم و راه حل را در کندن آسفالت خیابان و تعمیر لوله اصلی یافتیم (پاسخ یابی مسأله)، سعی در همراه کردن بقیه همسایه ها نسبت به این موضوع می کنیم (گفتمان سازی) و در این مرحله با تماس های مکرر به اداره آب و فاضلات تلاش می کنیم مسأله را از طریق مرجع اصلی آن حل کنیم (مطالبه گری) و البته ممکن است به کمک مأموران اداره آب و فاضلات رفته و در حل مسأله به ایشان کمک عملی نیز بکنیم (اقدام میدانی).
بر این اساس بر خلاف تصور عموم مردم، مسأله شناسی صرفا محدود به فعالیت های علمی و پژوهشی دانشگاهی نبوده و روزانه در تک تک افعال و رفتار و کنش های فردی و اجتماعی خود، آنرا لمس می کنیم و اساسا بدون مسأله شناسی نمی توانیم فعلی از خود صادر کنیم، حال که مسأله شناسی چنین نقشی کلیدی در تمام مراحل زندگی فردی و اجتماعی ما دارد.
جشنواره نجم نهضتی خودجوش در میان جوانان مسأله محور است که با حمایت بسیج دانشجویی برگزار می شود و 5 پنل تخصصی مطالبه گری، گفتمان سازی و جریان سازی، فرهنگ و هنر و رسانه، خدمات اجتماعی، پژوهش، نوآوری و فناوری و تربیت، آموزش و تشکیلات سازی برگزار خواهد شد طراحی شده است که هر پنل دارای محور های متعددی است.
برنامه زمانی جشنواره
ثبت نام اولیه تا 20 مهرماه در سایت جشنواره انجام می شود و پس از ثبت نام، راستی آزمایی و تایید اولیه تا 30 مهر ماه صورت خواهد گرفت.
نتایج اولیه در 30 مهرماه در سایت جشنواره اعلام خواهد شد و شرکت کنندگان منخب از 30 مهر تا 5 آبان ماه برای تکمیل اطلاعات هسته خود فرصت خواهند داشت.
از ۵ آبان تا ۳۰ آبان برگزاری دوره توانمند سازی هسته ها و پیش رویداد در ساختمان نجم برگزار خواهد شد و پس از آن جشنواره از ۱ الی ۷ آذر ماه در سازمان دانشجویی کشور برگزار می شود.
سخنران افتتاحیه این برنامه نیز سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری خواهد بود.
روش ثبت نام
علاقه مندان می توانند برای اطلاعات بیشتر و ثبت نام در جشنواره به نشانیhttp://najmfestival.ir/ مراجعه کنند.
در مرحله اول لازم است مدیر هسته اطلاعات خود را ثبت کند؛
در مرحله دوم اطلاعات هسته ثبت می شود؛
و در مرحله سوم دستاورد هسته همراه با مستندات ارائه می شود؛
جوایز
در هر پنل تخصصی به هسته های اول تا سوم به ترتیب 20 میلیون 10 میلیون و 5 میلیون اهدا خواهد شد و هسته منتخب مردمی که توسط رأی مردم انتخاب می شود برنده جایزه 20 میلیونی خواهد بود.
همچنین به منتخبین هسته ها تندیس جشنواره تعلق می گیرد و امکان استفاده از ساختمان نجم در شهر تهران به مدت 1 سال رایگان فراهم می شود./1370/پ202/ق