عملکرد حوزه های علمیه در طول تاریخ، مدون، گام به گام و کاربردی بوده است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت الاسلام والمسلمین جعفر ناصری در دوره پودمانی تعالی که در مدرسه امام صادق(ع) چهارباغ اصفهان برگزار شد، اظهار داشت: الزاما همه علوم اینطور نیست که متکفل تربیت نفسانی باشند.
مدیر مدرسه علمیه صاحب الزمان(عج) اصفهان گفت: ولی بعضی از علوم اوج علوم هستند و قرآن دائما به اینها سفارش می کند، اینها علومی است که یک توازن، تعادل و کسب فضیلت و باور در آن تولید می شود و در راس این علوم حوزه های علمیه را داریم.
این استاد برجسته حوزه ادامه داد: ما از حیث سابقه و سرمایه، سرمایه دارترین مجامع علمی جهان هستیم ولی توجهی به این سرمایه علمی نمی شود سرمایه ای که یک ساعت تفکر را بهتر هزار ساعت عبادات می داند.
وی افزود: آنچه که حاصل یک جمع طلبگی، تربیتی و آموزشی و علمی بود غیر از فضلیت کسب دانش، تربیتی بود که طلبه در خلال تعامل و مطالعه زندگی استاد، یک قواعد تربیتی برای خودش ساخته می شد و آن زمان این فضا را با فضاهای دیگر هرگز نمی فروخت، فقیر می ماند ولی قوی بود.
حجت الاسلام والمسلمین ناصری اظهار کرد: اکنون جامعه اینگونه شده که نوع شخصیت را در نگاه می شناسند و اگر نشناسند در تعاملات می شناسند و ما گریزی غیر از طی طریق تربیتی در مسائل نفسانی و توازن در کسب معارف نداریم.
مدیر مدرسه علمیه صاحب الزمان(عج) اصفهان گفت: چگونه از خود نفسانی خویش سفر کنم به خود معنوی خویش؟! درمان نامه این امر چه چیزی است؟!
حجت الاسلام والمسلمین ناصری تاکید کرد: مردم برای مشکلات لاینحل خدمت بزرگان حوزه می رسیدند، کیفیت بنای این قضیه را شما در مواردی می بینید.
این استاد حوزه یادآو شد: الان یک مجموعه ای به نام حوزه علمیه را داریم که از بهترین مجامع و خالص ترین نفوس در جهان هستند، لذا این مراکز باید تربیتی، فضلیتی و رشدآور باشد.
مدیر مؤسسه فرهنگی دارالهدی بیان داشت: عملکرد حوزه های علمیه در طول تاریخ، روش های تربیتی مدون، گام به گام و کابردی بوده است.
وی افزود: اسباب موثر در کیفیت درمان برای آسیب های طبقه بندی شده نفسانی باید مستند به قرآن و روایت اهل بیت علیهم السلام نسخه های مطمئن در اختیار ما قرار دهد و باید بپذیریم که این توازن یک ضرورت است و این به برکت نفس امام راحل در حوزه های علمیه نشر یافت.
مدیر مدرسه علمیه صاحب الزمان (عج) اصفهان گفت: ما بسیار اسیر ادراکات ظاهری که با حواس ظاهرمان قابل درک است، شده ایم لذا باید به بیداری حواس باطنه برسیم.
حجت الاسلام و المسلمین ناصری گفت: امروز حوزه های علمیه نیازمند دستیابی به کیفیت دستیابی به درمان نامه هویتی و دسترسی به نسخه های قرآنی است؛ هم برای خودمان هم برای طلاب مان و هم برای جامعه مان.
مدیر مدرسه علمیه صاحب الزمان(عج) اصفهان در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: طلبه های جوان امانت های الهی هستند نزد ما و باید این سفر الهی را باهم برویم و امیدواریم که در انتقال میراث حوزه های علمیه به آیندگان موفق باشیم.
قاسم شفیعی پور