۱۷ تير ۱۴۰۲ - ۲۳:۰۱
کد خبر: ۷۳۷۶۶۷

ماجرای شفای پیر غلام اهل بیت و حنجره‌ای که نذر امام حسین شد

ماجرای شفای پیر غلام اهل بیت و حنجره‌ای که نذر امام حسین شد
کارگردان مستند تفنگ برادرم این روز‌ها ساخت مستند جدیدی به نام روضه‌خوان را دنبال می‌کند، این مستند پرتره‌ای از حاج حجت‌الله صدری، مداح قدیمی است.

کامران جاهدی، مستندساز درباره جدیدترین فعالیت خود گفت: مشغول ساخت مستندی باعنوان «روضه‌خوان» هستم که پرتره‌ای درباره حاج حجت‌الله صدری است. او مداحی قدیمی در شهر سنقر از توابع استان کرمانشاه است که شخصیتی چندبعدی دارد و زندگی‌اش را وقف امام‌حسین (ع) کرده است.

این کارگردان گفت: او از ۱۰ سالگی مشغول به روزه‌خوانی شده است و از حنجره‌اش صدایی جز مدح و ثنای امام حسین (ع) درنیامده است. حجت‌الله صدری، فرش فروش و کارشناس فرش نیز هست و در انجام کار‌های خیریه حضوری مهم، اما نامحسوس دارد. متأسفانه او مدتی به سرطان حنجره مبتلا شده بود، اما روزی جلو چشمان شاهدان عینی از جمله خود من معجزه‌ای رخ داد و حنجره ایشان دوباره باز شد و سرطان از وجودشان رخت بربست.

او ادامه داد: «روضه‌خوان»، نسبت به مستند «تفنگ برادرم» فضای متفاوت‌تری دارد و فضای فرمالیستی بیشتر در آن به چشم می‌خورد. در این اثر شاعرانگی‌ای وجود دارد که در فضای پر از خشونت «تفنگ برادرم» دیده نمی‌شد. تولید این کار آغاز شده و تصویربرداری مجدد به فراخور موضوع کار، در ایام محرم و تاسوعا عاشورا از سر گرفته خواهد شد.

جاهدی درباره چالش‌های ساخت این مستند گفت: هیچگاه هیچ مستندی شبیه به پروژه‌های قبلی نیست و هرکدام چالش مخصوص به خودشان را دارند. یکی از چالش‌های ما هنگام ضبط مستند این بود که شخصیت کاراکتر اصلی جلوی دوربین بسیار ساکت و کم‌حرف بودند. یعنی با پارادوکس عجیبی درگیر بودیم، چون اصولاً شخصیت مداحان خوش صحبت است، اما ایشان تا از صندلی وعظ بلند شده، کم حرف می‌شدند و این کمی کار را برای ما سخت می‌کرد.

حاج حجت‌الله صدری

وی ادامه داد: یادم است روزی استادی به من می‌گفت، همواره اولین مستند خود را در شهر زادگاه خودتان بسازید؛ این‌گونه روند تحقیق و پژوهش برایتان بسیار آسان‌تر می‌شود. من به حرف این استاد گوش نکرده و مستندهایم را در دیگر شهر‌ها ساختم تا نوبت به ساخت این اثر رسید که روایتش در شهر سنقر که زادگاه خود من است می‌رسد و متوجه شدم که چه‌قدر حرف ایشان درست بود و از نظر پژوهشی کارم برای ساخت این اثر بسیار آسان شد و به راحتی پیش رفت.

جاهدی درباره آخرین وضعیت از اکران مستند «تفنگ برادرم» گفت: متأسفانه برای پخش بین‌الملل این اثر امکان توافق با هیچ پخش‌کننده‌ای فراهم نشد. اما در ایران، این مستند پس از اکران در جشنواره «سینماحقیقت» در جشنواره فیلم فجر نیز اکران شد و رایزنی‌هایی برای اکران آن در گروه سینمایی «بهمن» شکل گرفت، اما از آن‌جا که سازمان صدا و سیما صاحب این اثر بود و با اکران آن توافق نکرد این امکان نیز منتفی شد.

منبع: تسنیم

احسان قنبری نسب
ارسال نظرات