۱۰ بهمن ۱۳۸۸ - ۰۹:۲۸
کد خبر: ۷۴۰۲۶
شیخ طادی:

سینما جای «یاحسین» گفتن است

خبرگزاری رسا ـ شیخ طادی در مشهد با اشاره به اینکه دنیا از طریق نمایش و تصویر فکرش را گسترش می دهد گفت: ما موضوعات بسیاری برای پرداخت سینمایی داریم و نباید سینما را به عنوان یک معضل یا امری مکروه بنگریم.
فيلمبرداري
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، پرویز شیخ طادی، کارگردان سینما در میزگرد هنری که در مراسم اختتامیه چهارمین کنگره عاشوراپژوهی خراسان رضوی در مشهد با اشاره به اهمیت گسترش تولیدات سینمایی عاشورا گفت: اصولا سینما برای طرح این موضوعات و در واقع یک مسجد است، بخواهیم و نخواهیم با سینما دارد خیلی کارها می کند، دنیا این ابزار را که یک تکنیک جدید و بسیار تأثیرگذار است به دست گرفته لذا ما نباید آن را به عنوان یک معضل یا لکه ننگ دید و امری مکروه بنگریم.

وی افزود: دنیا دارد از طریق نمایش، تصویر و سینما فکر می فروشد، فرهنگش را آرام ارام و بسیار جذاب وارد می کند و بابتش پول هم می گیرد، اگر دست من بود مانند مسجد برای سینما ارزش می گذاشتم چون سینما متعلق به ماست ولی متاسفانه هنوز ما داریم بحث می کنیم که آیا نمایش مباح است یا نه، این مشکل بسیار جدیست که اگر یک جایی جلویش را نگیریم می بازیم.

شیخ طادی خاطرنشان کرد: دشمن افکارش را در انیمیشن ها به خورد فرزندانمان می دهند، فیلم در حوزه های مختلف اثر دارد نمونه اش هنرهای رزمی است که با فیلم بروسلی وارد ایران شد، خیلی می توانیم از سینما بهره ببریم به شرطی که از حواشی ان نترسیم، اگر از سینما و از هنر بترسیم باخته ایم.

کارگردان فیلم سینمایی «سینه سرخ» اظهار داشت: سینما جای «یاحسین» گفتن و مطرح کردن غدیر است؛ اگر این همه موضوعات و مطلب و حکمت و شخصیت های بزرگ که ما داریم غرب می داشت، بسیار پر قدرت تر از امروز کار می کرد ولی چون کم دارد الان وارد حوزه تخیلات شده است.

وی گفت: عراق را جنگ نظامی شکست نداد بلکه جنگ تبلیغاتی بود، مردم عراق پیش از جنگ پذیرفته بودند امریکا قدرتش مافوق آن هاست، رژیم صهیونیسیتی چندین سال است بدون حمله دنیا را با فیلم، با دروغ تصاحب کرده، چطور می شود دروغ را باوراند؟ از طریق سینما؛ از طریق سینما تاریخ را تحریف می کنند.

شیخ طادی با انتقاد از برخوردهای داخلی با این دست فیلم ها افزود: رفع موانع ساخت فیلم و تأثیرگذاری آن همه عنایت خود امام حسین(ع) بوده است.

در ادامه این نشست، مجید اسماعیلی، تهیه کننده فیلم سینمایی «سینه سرخ» با بیان اینکه پرداختن به این موضوع با وجود وسعت مطالب، احتیاج به مجالی گسترده تر دارد ابراز داشت: در باب امربه معروف و نهی از منکر یکی از بزرگ ترین شروط، احتمال اثر در مخاطب است که در این صورت واجب می شود ولی امروز وقتی به منکری برمی خوریم و می خواهیم فرد را نهی کنیم بلافاصله از نگرانی اینکه ممکن است تأثیرگذار نباشد آن را ترک می کنیم در حالی که سیره اهل بیت(ع) اینگونه نیست.

وی گفت: در دیدگاه اهل بیت(ع) اینگونه نیست که که چون نهی از منکری تأثیر ندارد ترکش کنیم بلکه باید طوری نهی از منکر کنیم که تأثیر داشته باشد نه اینکه چون تأثیر ندارد رهایش کنیم، حرف دین را باید طوری ارائه داد که تأثیر داشته باشد .

اسماعیلی اظهار داشت: با روایت عاشورا معلوم می شود فرد مسلمان است یا غیرمسلمان؟ شیعه است یا سنی یا مسیحی؟ شیعه مؤمن است یا مدعی؟ روایت عاشورا روایت بسیار مهمی است، روایت درست از عاشورا، روایت درست از اسلام است.

تهیه کننده فیلم سینمایی «سینه سرخ» تصریح کرد: جایگاه سینما در فضای کنونی ما، جایگاه امربه معروف و نهی از منکر است باید طوری گفت که قبول کنند، عده ای می روند چهل هزار نفر را در یک ساعت در هیروشیما می کشند بعد وقتی می خواهند از ان روایت کنند، طوری روایت می کنند که بیننده برایشان کف می زند، هم آدم می کشند و هم تحسین می شوند .

وی با تأکید براینکه اگر در این زمانه مسائل خود را تبدیل به روایت تصویر نکنیم از بین می رود یادآور شد: در این شرایط باید ادبیات تصویرسازی را یاد بگیریم، موانعش را برطرف کنیم و به بیان امروزی مفاهیم دینمان از این مسیر بپردازیم که در این راه اول از همه احتیاج به یک دانش دینی داریم، اگر می خواهیم بیان دینی داشته باشیم ابتدا باید ببنیم دین چه هست، به تعبیر علامه طباطبایی هرچه خوب است دین است، اگر بگوییم چیزی خوب است ولی دین نیست این شروع تفکیک حوزه های دین از همدیگر و ترویج سکولاریزم است.

وی در ادامه حساسیت بیش از پیش علما و طلاب به سینما را خواستار شد و افزود: همان گونه که نمی گذاریم از منبر پیامبر(ص) نااهلی بالا برود اکنون که این منبر به شکل سینما و انیمیشن و ... در امده و دارد فکر فرزندانمان را به بازی می گیرد نباید به نااهلان اجازه ورود بدهیم، این حیطه ماست .

اسماعیلی بیان داشت: سینمای هالیوود سینمای دینی است که فرهنگش به شدت با فرهنگ ما مخالف است و دارد جوانان ما را قلع و قمع می کند، اعتقادات و نگاهشان را به دنیا عوض می کند، مخاطبی که پای فیلم های صهیونیستی می خندد، به راحتی به اسرائیل اخم نمی کند.

وی گفت: اگر ما به تولید روایت در اشل انبوه و جهانی اقدام نکنیم دشمن این کار را می کند، امام حسین(ع) را نباید نزد خود نگه داریم باید ایشان را برای جهان روایت کنیم وگرنه دشمن برایمان روایت می کند.

اسماعیلی ادامه داد: طی اکران فیلم «سینه سرخ» در کشورهای مختلف جهان، به این مهم رسیدم که محبت امام حسین(ع) در فطرت همه انسان ها وجود دارد و عاشورا در جان همه مردم چه مسلمان چه غیرمسلمان تأثیر دارد.

این تهیه کننده سینما با بیان اینکه در دهه آینده دنیا بر اساس سینما اداره می شود ابراز داشت: ما اگر می خواهیم اسلام زنده شود، باید امام حسین(ع) را به همه بشناسانیم، تلاشی که در این فیلم انجام شد یکی از صدها کاریست که ما باید می کردیم و نکردیم، سینه سرخی که چهار سال است ساخته شده و برای پخشش این همه مشکل وجود دارد، یک مسأله کم دارد و آن اینکه بیننده ای که سینه سرخ ببیند وجود ندارد، کسی که سینما می رود دوست دارد برود بخندد در حالی که سینمای جدی، سینمای خنده نیست و جاافتادن این فرهنگ مستلزم ان است که نخبگان این عرصه کمک کنند وگرنه سیر تولیداتی از این دست دوام نخواهد آورد.

وی با اشاره به توجه ویژه کنگره عاشوراپژوهی خراسان رضوی به مباحث هنری عاشورا ابراز امیدواری کرد: این نگاه تقویت و به اندیشه ای تبدیل شود که مدد اصلی سینما بوده و قلم هایی بیافریند که طوری بنویسند که مخاطب را جذب می کند.

گفتنی است، پیش از برگزاری این میزگرد، بخش هایی از فیلم سینمایی «سینه سرخ» که علیرغم استقبال کشورهای خارجی، در ایران پس از چهار سال مجوز اکران را دریافت کرده است، به نمایش درآمد./930/پ202/ص
ارسال نظرات