۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۱
کد خبر: ۷۶۳۸۴۰
یادداشت؛

تراز جنگ ترکیبی در اندیشه رهبر معظم انقلاب

تراز جنگ ترکیبی در اندیشه رهبر معظم انقلاب
در این یادداشت با تحلیل بیانات رهبر معظم انقلاب در مراسم پنجمین سالگرد شهادت سپهبد حاج قاسم سلیمانی به دو مورد از ابعاد ضروری مقابله با جنگ ترکیبی دشمن اشاره شده است.

به گزارش خبرنگار گروه سیره امامین انقلاب خبرگزاری رسا، رهبر معظم انقلاب در مراسم پنجمین سالگرد شهادت سپهبد حاج قاسم سلیمانی ضمن بیان چند مورد از نقش‌آفرینی‌های حیاتی شهید سلیمانی(ره) در عراق، به ماجرای تغییر "برمر"، فرد سياسی ای که از سوی آمریکا بر عراق پس از حزب بعث حاکم شد اشاره کردند و فرمودند: « آن کسی که موجب شد که این شخص دوّم برداشته بشود و در یک فرایند سخت و پیچیده و طولانی، عراق به دست خود عراقی‌ها بیفتد و خودشان حاکمان خودشان را انتخاب کنند، در آن نقطه‌ی اصلی، شهید سلیمانی بود، با کارهایی که کرد. یک جنگ ترکیبی راه انداخت؛ جنگ فرهنگی، جنگ نظامی، جنگ تبلیغاتی، جنگ سیاسی. اینها را حاج قاسم انجام داد؛ این، مال آن وقت.»

از این ماجرایی که برای اولین بار از سوی رهبر معظم انقلاب بیان می‌شود مطالب مهمی می‌توان برداشت کرد که در این یادداشت تنها به دو مورد از آن اشاره شده است. 
 
اقدام مجاهدانه در برابر اقدام خصمانه دشمن
 
اول: وقتی نظام سلطه و استکبار جهانی در منطقه حضور جدی دارد و درصدد پیش برد منافع خود است، صِرف حرف درمانی‌های دیپلماتیک و خالی از روح انقلاب، انقلاب و نظام را پیش نمی‌برد. حتی اگر بارها تکرار کنیم که ما حامی مردم منطقه و حاکمیت رأی مردم هر کشور هستیم، ما به دنبال استقلال ملت‌ها در منطقه هستیم و یا ما علیه هر ظلمی در منطقه  حاضر هستیم صرف این بیان راهگشا و بن بست شکن نیست.
 
جمهوری اسلامی برای پیش‌برد و نیز مستقر نمودن منطق خود که عبارت است از ساخت ملت‌هایی مقاوم و قوی در برابر استکبار و بیگانه، ساخت دولت‌هایی مستقل، برپا داشتن نظام‌هایی مردم‌سالار، طرد عقب‌ماندگی از منطقه و دیگر اهداف والای خود، در مقابل جنگ ترکیبی و همه جانبه دشمن، مبارزه‌ و جهادی ترکیبی از سوی مردان خود همانند شهید سلیمانی علیه دشمنان آغاز کرده و تاکنون موفق شده است و این مسیر باید ادامه یابد. 
 
امام خامنه ای در این باره می فرمایند: «استعمار چگونه در قارّه‌ی آمریکا و در قارّه‌ی آسیا توانست ثروتهای اینها را از بین ببرد و خودش را ثروتمند کند. کشور انگلیس ثروتمند نبود، فرانسه ثروتمند نبود، کشورهای اروپایی ثروتمند نبودند؛ اینها ثروت کشورهای دیگر را گرفتند. خب اینها به وسیله‌ی سلاح توانستند یک چنین کارهایی را بکنند. ذهنهای خلّاقی داشتند، درست است؛ تلاش هم خیلی کردند؛ اهل خطرپذیری بودند؛ اینها خصوصیّات خوب اروپایی‌ها است امّا از این خصوصیّات چه استفاده‌ای کردند؟ ایجاد نظام سلطه در عالم؛ نظام سلطه. یکی از بلاهای بزرگ امروزِ دنیا که هنوز تمام نشده و ان‌شاءالله تمام خواهد شد، نظام سلطه است. نظام سلطه یعنی دنیا تقسیم بشود به سلطه‌گر و سلطه‌پذیر؛ یک عدّه‌ای حتماً بایستی قدرتمندانه بر همه‌ی دنیا حکمرانی کنند، کشورهای دیگری هم بایستی زیر پوشش‌های مختلف از اینها اطاعت کنند؛ این نظام سلطه است.» (1)
 
توطئه و هم کلامی برخی با دشمن مبنی بر این‌که برخی به زبان‌های مختلف سعی دارند جمهوری اسلامی را در پشت مرزهای خود متوقف کنند، معنایی جز هضم در نظم ظالمانه جهان ندارد. البته واضح است که این حضور و مبارزه منطقه‌ای، تکلیف مدارانه است، مبتنی بر منطق سلطه نیست و اساسا رنگ و بوی انقلاب اسلامی را دارد!
 
توجه به اقتضائات جنگ ترکیبی 
 
هر چه پیش می‌رویم، مبارزه با نظام سلطه پیچیده‌تر و نفس‌گیرتر می‌شود. این صحیح است که پیشرفت ما، کار را به جایی رسانده که به تعبیر بیانیه گام دوم، آمریکا «برای مقابله‌ی سیاسی و امنیّتی با جمهوری اسلامی، خود را محتاج به یک ائتلاف بزرگ از ده‌ها دولت معاند یا مرعوب میبیند»، اما تقابل با او هم سخت‌تر از گذشته است و نیازمند به روز رسانی ابزارها و توانایی‌هاست.
 
امام خامنه ای در جمع نیروهای مسلح به این نکته مهم آمادگی و به روز رسانی شیوه ها و توانایی ها در مقابل با جنگ ترکیبی دشمن اشاره می کنند و می فرمایند: «امروز هوشمندسازیِ تمامِ حرکاتِ نیروهای مسلّح از جمله ابزارهای نظامی، سلاح و حتّی مهمّات یکی از مسائل مهم است. یا ‌پیشرفتهای پژوهشی و علمی در نیروهای مسلّح که این، تقویت نیروهای مسلّح است. یا طرّاحی بازی‌های پیچیده‌ی جنگ ترکیبی‌. ‌امروز جنگهای دنیا جنگهای ترکیبی است. میدانید؛ جنگ سخت و جنگ نرم و جنگ فکری و جنگ فرهنگی و جنگ با سلاحهای ‌گوناگون و جنگ شناختی و امثال اینها با همدیگر مایه‌ی تهاجم به یک ملّت یا یک کشور است. بازی‌های جنگ بایستی بتواند ‌همه‌ی این لایه‌ها را با شیوه‌های نو، با شیوه‌های روزآمد، ان‌شاء‌الله تأمین کند‌.‌»(2)
 
رهبر معظم انقلاب در رابطه با ماهیت و شیوه مقابله با جنگ ترکیبی دشمن می فرمایند: «در جنگ ترکیبی، دشمن از رسانه استفاده میکند، از عامل فرهنگی استفاده میکند، از عامل امنیّتی استفاده میکند، از نفوذ استفاده میکند، از عامل اقتصادی استفاده میکند؛ از همه‌ی این عوامل استفاده میکند برای اینکه ملّت را در محاصره قرار بدهد، برای اینکه ملّت را دچار یأس کند، ملّت را از نیروی خودش غافل کند. سعی میکنند ملّت را از راه‌های اطّلاع‌رسانی جدا کنند. خب، ما وسایل اطّلاع‌رسانی به مردم را داریم؛ اینها را بدبین میکنند: به رادیوتلویزیون گوش ندهید، خبرهایش خلاف واقع است؛ به گزارش مسئولین توجّه نکنید، گزارششان خلاف واقع است؛ به حرفهای رهبری گوش نکنید، حرفهای رهبری تکراری است؛ تکراری است؟ سالها است که جبهه‌ی دشمن با صدای بلند اعلام میکند که میخواهیم جمهوری اسلامی را به زانو در بیاوریم، رهبری در مقابل میگوید «غلط میکنید»؛ این تکرار نیست؛ این استقامت است. خدای متعال به ما دستور داده است ــ دستور به پیغمبر دستور به همه است، دستور به ما است ــ که «فَاستَقِم کَما اُمِرتَ وَ مَن تابَ مَعَک»؛ این استقامت است، این سخنِ حق را در دل نگه داشتن و حفظ کردن و پای آن ایستادن است؛ این تکرار نیست.» 
 
این مسیر مردانی چون حاج قاسم(ره) می‌خواهد که کاربلدِ مبارزه ترکیبی با استکبار در بیرون از مرزها باشند. اگر دشمن به دنبال ایجاد ائتلاف است، مانع از ائتلاف باطل شده و بلکه خود ائتلاف بسازند. اگر دشمن جنگ ترکیبی می‌کند، آنان هم توانایی جنگ ترکیبی داشته باشند و اقدامات دشمن را بی پاسخ نگذارند و بلکه ابتکار عمل را درست دشمن خارج کرده و او را در موضع انفعال فرو برند.آری، مسیر آینده چنین اقتضایی دارد!
 
(1) بیانات در دیدار نخبگان و استعدادهای برتر تحصیلی (۱۴۰۱/۰۷/۲۷)
 
(2) بیانات در مراسم مشترک دانش‌آموختگی دانشجویان دانشگاه‌های افسری نیروهای مسلح (۱۴۰۱/۰۷/۱۱)
 
(3) بیانات در اجتماع زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی (۱۴۰۲/۰۱/۰۱)
ارسال نظرات