مدیرکل فرهنگی حوزه های علمیه:
حوزه علمیه آمادگی لازم را در زمینه ترویج هنر متعالی دارد
خبرگزاری رسا ـ مدیرکل فرهنگی حوزه های علمیه کشور گفت: جشنواره ادبی هنری حوزه خراسان در جهت رشد و تعالی طلاب هنرمند در سایر حوزه های علمیه کشور نیز گسترش یابد.
حجت الاسلام محمود مقدمی، مدیرکل فرهنگی حوزه های علمیه کشور در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در خصوص برگزاری جشنواره ادبی هنری حوزه خراسان اظهار داشت: اگر قرار باشد اعتقادی ماندگار شود باید در قالب های هنری بیاید لذا هر وقت توانستیم به عقیده یا فکری قالب هنری بدهیم موجبات ماندگاری آن را فراهم کرده ایم.
وی با اشاره به سخنان رهبری در این زمینه افزود: این یک اصل است که اگر می خواهیم حرفمان تأثیر گذار باشد باید یک قالب هنری برای آن در نظر بگیریم، خداوند نیز در قرآن کریم به شکل داستانی و یا ضرب المثل مسائل مختلف را بیان فرموده است.
مدیرکل فرهنگی حوزه های علمیه تصریح کرد: کار طلبه ها،بیان دین و اعتقادات و احکام مردم است که چنانچه نتوانند آن را در قالب های هنری ارائه دهند نمی توانند پیامشان را به خوبی منتقل کنند چرا که نسل فعلی ما همه مسائل را در بالاترین تکنیک های هنری می بیند.
حجت الاسلام مقدمی ابراز داشت: اگر قرار باشد جوان و نوجوان ما آنچه نباید بیاموزد را در زیباترین قالب های هنری یاد بگیرد و آنچه باید بیاموزد را به صورت خشک و خسته کننده دریافت کند قطعا آسیب بزرگی متوجه جامعه خواهد شد.
وی با اشاره به سطح فعالیت های هنری حوزه های علمیه تأکید کرد: حوزه از آنچه تصور می شود در این زمینه ها آماده تر است، حتی برای نمایش و نقد فیلم و تئاتر نویسی آمادگی دارد.
مدیرکل فرهنگی حوزه های علمیه ادامه داد: طلاب در این عرصه ها خیلی قوی و توانمند کار کرده و پس از یک دور آسیب شناسی، مشکلات فراروی طلاب را در قالب طنز ارائه داده اند که مورد استقبال هم واقع شده است.
حجت الاسلام مقدمی با تأکید براینکه حوزه، توان انجام کارهای هنری را دارد خاطرنشان کرد: اینکه می گویند حوزه نسبت به هنر حساسیت دارد، غیر واقعی است، حوزه در زمینه ترویج هنر متعالی پالایش شده ارزشمند آمادگی لازم را دارد.
وی با بیان اینکه هنر لزوما برابر با فساد نیست، تصریح کرد: هنر یک ابزار برای رشدو تعالی است شاید فی نفسه لذت باشد اما یک ابزار برای اهداف فرهنگی است.
این استاد حوزه علمیه قم یادآور شد: آثار و دستاوردهای جشنواره های هنری حوزه، متوجه کل جامعه می شود.
وی گفت: اگر امری غیر متعالی بود اصولا نمی توان اسمش را هنر گذاشت؛ نام هنر،متعالی تر از آن است که روی امور غیر ارزشی گذاشته شود لذا تقسیم بندی آن به متعالی و غیرمتعالی یا متعهد و غیرمتعهد دلیلی ندارد.
حجت الاسلام مقدمی ابراز امیدواری کرد: این جشنواره در سال های آینده با زمینه سازی و اطلاع رسانی مناسب، بتواند در جهت رشد و تعالی طلاب هنرمند در سایر حوزه های علمیه کشور نیز گسترش یابد.
گفتنی است دومین جشنواره ادبی هنری حوزه خراسان به منظور ایجاد بستری مناسب برای رشد و شکوفایی خلاقیت های ادبی هنری طلاب و ساماندهی آنان از سوی گروه مبلغان هنرمند دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی 12 اسفندماه در مشهد برگزار می شود./930/ت302/ص
ارسال نظرات