ایران اسلامی بهعنوان تنها حاکمیت شیعه در جنگ جمعیتی گرفتار شده است
به گزارش سرویس جمعیت و تعالی خانواده خبرگزاری رسا، حجتالاسلام محمدتقی شفیعی در گردهمایی ائمه جمعه استان اصفهان که در سالن جلسات فرمانداری شهرستان شاهینشهر و میمه برگزار شد، اظهار کرد: یکی از مهمترین اقداماتی که در حوزه جمعیت و فرزندآوری میتوان انجام داد برگزاری دورههای آگاهسازی، هوشمندسازی و تبیین مسائل فرزندآوری با اقشار تأثیرگذار و همچنین عملیاتیکردن قانون جوانی جمعیت میباشد که به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و مقام معظم رهبری نیز بر روی آن بهشدت تأکید دارند.
وی با بیان اینکه کاهش تولید ناخالص ملی، کاهش صادرات، افزایش واردات، افزایش هزینه کالا و خدمات و شکلگیری بحران اقتصادی از جمله آثار کاهش نرخ باروری بر جامعه بوده است، ادامه داد: مسائل و مشکلات اقتصادی به موضوع فرزندآوری ارتباط دارد؛ اما بر اساس پژوهشهای صورتگرفته از اولویتهای مهم نیز به شمار نمیآیید.
دبیر میز تخصصی جمعیت، شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور با بیان اینکه غرب با این تفکر که رشد جمعیت رقبای ما در جهان از جمله ایران امنیت ما را به خطر میاندازد، ارائه راهبرد قانون کنترل جمعیت را برای سایر کشورها تجویز کردند، تصریح کرد: سیر تطور عملیاتیسازی قانون کنترل جمعیت در دهههای مختلف با قانونی شدن عملهای عقیمسازی و اعزام کارشناسان کاهش جمعیت از همین دسته رویکردهای منفعتطلبانه غرب بوده است.
وی با اشاره به اینکه سریعترین آمار کاهش باروری متعلق به ایران است، گفت: سقوط میانگین تعداد فرزندان بهازای هر زن از ۶.۵ فرزند در سال ۶۵ به ۱.۶ بهازای هر زن در سال ۹۹ نشان میدهد که سریعترین آمار کاهش باروری در تاریخ بشریت، پیمودن راه ۱۵۰ساله اروپا در ۳۰ سال است و ایران دارنده پایینترین نرخ باروری در میان کشورهای اسلامی است و این اتفاق نهتنها نگرانکننده است؛ بلکه در آینده نزدیک تبدیل به ابر بحران خواهد شد.
حجتالاسلام شفیعی با بیان اینکه تنها حاکمیت شیعه در جهان؛ جمهوری اسلامی ایران است که در جنگ جمعیتی گرفتار شده است و امروزه، مادران برای داشتن فرزند احساس ضرورت نمیکنند، تصریح کرد: ایران پایینترین نرخ باروری در میان کشورهای اسلامی را دارد و باید با فرهنگسازی و تغییر در سبک زندگی، زوجین را تشویق به فرزندآوری نماییم و بر این بحران غلبه نماییم.
وی تأکید کرد: به طور حتم جوان بودن جمعیت یک امتیاز محسوب میشود؛ اما کیفیت جمعیت جوان به معنای بسترسازی برای مشارکت در فرآیند توسعه بهمراتب مقوله مهمتری بوده که ضروری است تا برنامهریزان و مسئولان مرتبط به آن نگاه ویژهای داشته باشند.
وی اضافه کرد: جمعیت بهعنوان مهمترین و حیاتیترین رکن زیرساختی جامعه به شمار میرود. اهمیت جلوگیری از کاهش جمعیت در نگاه مدیریتی رهبر انقلاب را میتوان در سه محور تشریح کرد که عبارتاند از «حفظ کمی و کیفی نهاد خانواده» و سپس «تقویت نظام اقتصادی کشور در سالهای آینده»، «حداکثر استفاده از زمان موجود برای اصلاح بحران».