تقوا و راه کسب آن را در کتاب «پارساپیشگی و غفلت گریزی» بخوانید
به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، کتاب پارساپیشگی و غفلت گریزی به موضوعاتی مانند تقوا و تقوا در احادیث و جنبههای قرآنی این مفهوم پرداخته است؛ این کتاب به راه کسب تقوا نیز پرداخته است.
قرآن در لغت بهمعنی قرائتکردن و خواندن است. قرآن کریم دین و حقیقت را یکی دانسته است. این کتاب پدیدههای طبیعی را نشانههایی از قدرت و عظمت خدا میداند و دلیل تنوع ادیان را حاصل تنوع در مردم میداند. کتاب قرآن قوانین و حقوقی را که در جامعهٔ اسلامی باید رعایت شود، تعریف کرده است. قرآن، مؤمنان را به جهاد در راه خدا دعوت میکند و همه را به نیکوکاری بهویژه درمورد مسکینان و یتیمان فرا میخواند. مسلمانان باور دارند که قرآن یک بار بهصورت کامل در شب قدر توسط جبرئیل بر حضرت محمد (ص) نازل شد و سپس یک بار دیگر بهصورت تدریجی و آرام بر او نازل شده است.
در دیدگاه تاریخی، نظراتی وجود دارد که از یک سمت باور به این دارد که قرآن در دورهٔ عثمان جمعآوری شد و از سمت دیگر باور دارد که قرآن و تکمیل نهایی آن در زمان «عبدالملک بن مروان اموی» و «حجاج بن یوسف» بهصورت تدریجی شکل گرفته است.
دیدگاهی که امروز مورد قبول است، در نقطهای وسط این دو دیدگاه قرار دارد. قرآنی که ما امروزه در دست داریم، بر اساس قرائت کوفی در قرن هشتم میلادی چاپ شده است. قدیمیترین نسخهٔ کامل قرآن کریم متعلق به قرن نهم میلادی است و قرآن برای بیش از ۱۰۰۰ سال ثابت و بدون تغییر باقی مانده است.
موضوع این کتاب، تقوا و راه کسب آن است که بر اساس آیات قرآن و روایات معصومین(ع) تنظیم و تدوین شده است.
مباحث کتاب شامل سه بخش است:
در بخش اول تقوا در قرآن، مفهوم تقوا، متعلق تقوا، و راه و شرط وصول به تقوا مورد بحث قرار گرفته است.
در بخش دوم غفلت به عنوان مهمترین و اساسیترین مانع تقوا، عوامل غفلت و پیامدهای آن، و راه مقابله با آنها بحث شده است.
راههای رهایی از غفلت نیز موضوعی است که در بخش سوم مطرح شده است و مواردی از جمله محاسبه نفس، یاد خدا و یاد مرگ به عنوان راههای رهایی از غفلت مورد بررسی قرار گرفتهاند.
مطالعه این اثر ارزشمند به همه اساتید، مبلّغین دین، پژوهشگران و محققینی که در صدد بررسی موضوع «تقوا و راههای کسب آن» بر اساس آموزههای دینی هستند، پیشنهاد میشود.