۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۲
کد خبر: ۷۷۱۸۳۹

نشست هم اندیشی تخصصی الزامات و کاربست های هوش مصنوعی برگزار شد

نشست هم اندیشی تخصصی الزامات و کاربست های هوش مصنوعی برگزار شد
نشست هم اندیشی تخصصی الزامات و کاربست‌های هوش مصنوعی با حضور تولیت مسجد مقدس جمکران و رئیس فراکسیون هوش مصنوعی مجلس شورای اسلامی در مسجد مقدس جمکران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، نشست هم اندیشی تخصصی الزامات و کاربست های هوش مصنوعی ظهر پنج شنبه در ساختمان امام خمینی(ره) مسجد مقدس جمکران برگزارشد.

حجت الاسلام والمسلمین سیدعلی اکبر اجاق نژاد تولیت مسجد مقدس جمکران در این نشست با اشاره به حضور بیست و پنج میلیونی زائران جمکران در یکسال گذشته، افزود: نگاه رهبر معظم انقلاب این است که جمکران حداقل شصت میلیون زائر در طول سال داشته باشد؛ برای تحقق خواسته رهبر معظم انقلاب جمکران از جهت عمرانی و عبادی باید در شان شصت میلیون نفر باشد.

حجت الاسلام والمسلمین اجاق نژاد با اشاره اینکه در چند سال اخیر مسجد مقدس جمکران به فاز جدیدی از حضور زائران وارد شده، گفت: گویا حضرت حجت(عج) مسجد مقدس جمکران را برای امروز خواسته است و دلایلی برای این ادعا وجود دارد؛ امروز نظر رهبر معظم انقلاب این است که جمکران از نظر فرهنگی و بین المللی تقویت شود.

رضا تقی‌پور رئیس فراکسیون هوش مصنوعی مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با اشاره به اینکه در عصر ظهور بیشتر مردم حضرت حجت (عج) را توسط سیدالشهدا می شناسند، اظهار داشت: قدرت نرم اسلام انتها ندارد و مسجد مقدس جمکران باید ظرفیتی داشته باشد که پدیده جدیدی مانند اربعین را بوجود آورد.

رئیس فراکسیون هوش مصنوعی مجلس شورای اسلامی مبدع قدرت نرم جمهوری اسلامی در دنیا را امام خمینی(ره) خواند و تصریح کرد: انقلاب اسلامی بدون درگیری سخت به پیروزی رسید و تمام قدرت انقلاب اسلامی قدرت نرم بود و ما باید از ابزار های جدید برای افزایش قدرت نرم استفاده کنیم.

حجت‌الاسلام محمدمهدی مسلمی‌فر دبیر ستاد راهبردی مساجد نیز در این نشست به لزوم همفکری متخصصان مسجد و فناوری اطلاعات با یکدیگر تاکید کرد و گفت: مدیریت هفتاد هزار مسجد کشور با محوریت مسجد جمکران اهمیت دارد؛ برای ایجاد پیوند میان هزاران مسجد کشور و مسجد جمکران به‌عنوان یک مرکز شاخص نیازمند استفاده از فناوری‌های هوشمند، هماهنگی و هم‌افزایی میان متخصصان و فعالان حوزه دین و فناوری است.

حجت‌الاسلام مسلمی‌فر حاکمیت و سیاست‌گذاری را از پیش نیازهای مهم در توسعه هوش مصنوعی برشمرد و تصریح کرد: تصویب قوانین و تقویت ارتباط میان ارگان‌ها، ایجاد سامانه‌های یکپارچه برای مدیریت مساجد و سازماندهی و شبکه‌سازی ائمه جماعات از طریق حوزه‌های علمیه از اقدامات ضروری برای توسعه هوش مصنوعی در مساجد است.

محمدرضا قاسمی دبیر ستاد راهبری فناوری‌های هوشمند حوزه‌های علمیه نیز با اشاره به تعابیر رهبر معظم انقلاب و تدبیر آیت الله اعرافی درباره هوش مصنوعی، ابراز کرد: امروز قانون داده ها و اطلاعات ملی در کشور وجود دارد و قابل استفاده است، تلاش شده تا در زمینه هوش مصنوعی اشتباهات فضای مجازی تکرار نشود.

قاسمی با اشاره به پدیده خروج سرمایه های انسانی از کشور، تصریح کرد: استفاده از هوش مصنوعی در خدمت تمدن اسلامی، مسجد مقدس جمکران موضوعیت و طریقیت دارد؛ در چشم اندازی که برای مسجد جمکران تدوین شده باید اقدامات فناورانه لحاظ شود.

همچنین حجت الاسلام مهدی بخشیان مدیر مرکز فناوری اطلاعات حوزه‌های علمیه با تاکید براینکه استفاده از فناوری جدید هوش مصنوعی مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است، اظهار داشت: سطح سرمایه گذاری در دنیا بروی فناوری هوش مصنوعی بسار بالا است و ما باید از سطح طراحی و نوشتن سند عبور کنیم و به کاربست های مهم هوش مصنوعی توجه کنیم؛ تولید مقاله در کشور در حوزه هوش مصنوعی خوب است ولی کاربست این موضوع رتبه خوبی ندارد.

مدیر مرکز فناوری اطلاعات حوزه‌های علمیه با تاکید بر ارتقاء امنیت مساجد با استفاده از فناوری هوش مصنوعی، ابرازر کرد: استفاده از زیر ساخت هوش مصنوعی برای پیدا کردن گمشدگان و رفتارهای مشکوک موثر است و آموزش نیروهای استفاده کننده از هوش مصنوعی ضرورت دارد.

حجت الاسلام محمود قرائتی پژوهشگر حوزه مسجد نیز در این نشست باز بودن مساجد را مسئله اول مساجد کشور عنوان کرد و اظهار داشت: باز بودن مساجد در طول شبانه روز مسئله مهمی است و مسئله فضا و صوت نیز باید مورد توجه قرار گیرد.

پژوهشگر حوزه مسجد با تاکید براینکه در خصوص تولید اطلاعات مساجد دچار فقر هستیم، تصریح کرد: تعاریفی که از مسجد ارائه شده متفاوت است؛ در مسئله اطلاعات میدانی مساجد مشکلاتی وجود دارد و مسجد جمکران می تواند در این عرصه پیش قدم شود و اطلاعات میدانی مساجد را جمع آوری کند.

همچنین ابراهیم دانشی‌فر مدیر مرکز فناوری اطلاعات آستان قدس رضوی در این نشست با اشاره به کاربست های ویژه هوش مصنوعی، اظهار داشت: برای کاربست های اسلامی هوش مصنوعی روش های علمی زیادی وجود ندارد و نیاز به کارهای بیشتر در این زمینه و گفت و گوهای دو طرفه در جمع های علمی وجود دارد .

مدیر مرکز فناوری اطلاعات آستان قدس رضوی با اشاره به اهمیت بعد معنوی و مکانی مسجد، گفت: لازم است تجربه های معنوی افرادی که به مسجد می آیند بیشتر و خدمات فرهنگی و عبادی به تناسب مقتضیات افراد ارائه شود.

ارسال نظرات