۲۳ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۸
کد خبر: ۷۷۲۷۶۱
رسا گزارش می دهد؛

چهل سال بالندگیِ ابتکار امام

چهل سال بالندگیِ ابتکار امام
جامعه الزهرا(س) طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب مرهون ابتکار امام خمینی(ره) بوده و نمایشگاهی نیز برای معرفی ۴۰ سال فعالیت ارزشمند این نهاد برپا شده است.

به گزارش خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، به مناسب چهلمین سال تأسیس جامعهالزهرا(س) نمایشگاه «40سال بالندگی» در معرفی دستاوردها و سرگذشت جامعه الزهرا برپا شده و مهیای بازدید عموم است. سراسر این نمایشگاه در دیوارنوشتهها و نمادهایی این نهاد حوزوی معرفی شده بود اما نکته جالب ماجرا، معرفی سیر تطور حوزه علمیه قم از زمان حضور اشعریون در این شهر بود. تبدیل شدن قم به یکی از پایگاه های شیعیان با حضور مهاجران یمنی و وفات حضرت فاطمه معصومه(س) در این شهر آغازگر ماجرای چندین قرن گذشته تشیع است.

چهل سال بالندگیِ ابتکار امام

در راهروی ابتدایی این نمایشگاه اسامی و تصاویری از علمای شاخص قم از جمله ملاصدرا، فیض کاشانی، قاضی سعید قم، میرزا حسن لاهیجی، میرزای قمی، سیدجواد فاطمی قمی و... آورده شده است و پس از ذکر مختصر سابقه هزار ساله قم در تاریخ علمی شیعه، وارد عصر بازتأسیس حوزه علمیه قم می شود. در همین حین یک چرخ خیاطی دستی قدیمی در گوشه یکی از غرفه ها جلب توجه می کند. این چرخ خیاطی نمادی از ایده شکل گیری اولین حوزه خواهران در قم در گوشه یک خیاط خانه است. تعدادی از خیاطان که لباس همسران و خانواده علمای قم را دوختودوز می کردند، به این همسران پیشنهاد می دهند که عده ای از بانوان و وابستگان به علما به دنبال تحصیل دین و فراگیری دانش دینی بروند. مرحومه فاطمه امینی طی این ایده اولین حوزه علمیه خواهران را در یک منزل مسکونی در سال 1351 در قم تأسیس کرد.

چهل سال بالندگیِ ابتکار امام

تا اینجا در غرفه پیش از پیدایش در جامعه الزهرا اطلاعاتی در قالب نوشته و لوح به مخاطب ارائه شد و در غرفه بعد که مربوط به عصر پس از انقلاب اسلامی است، با گذر از عکس امام خمینی (ره) داستان تأسیس جامعه الزهرا که اکنون بزرگ ترین نهاد علمی-دینی بانوان جهان تشیع است بر روی دیوار نگاشته شده و اولین هیئت مؤسس این نهاد نیز با درج تصاویر معرفی شده اند. آغاز و تأسیس جامعه الزهرا (س) در یک نمودار جالب از سال 63 تا کنون نوشته شده و نقاط تحول این نهاد نیز طی سالهای مختلف با ذکر شرحی از آن، مورد توجه قرار گرفته اند. در برخی از غرفه ها تصاویری از بانوان شهیدی که سابقه تحصیل در این نهاد را داشته اند، قرار داده شده است و که 4 تن از آن ها در عملیات های تروریستی داعش در خاک عراق به درجه شهادت رسیده اند. 

چهل سال بالندگیِ ابتکار امام

استقرار و استحکام این نهاد نیز محور غرفه بعدی است که با شرح مفصلی مراحل تحول بزرگ ترین مرکز علمی بانوان تشیع معرفی شده است. آثار علمی تولید شده توسط دانش آموختگان جامعه الزهرا(س) به فراخور موضوع در غرفه های بعدی قرار دارد و افتخارات و جوایزی که کسب شده اند نیز در این نمایشگاه نام برده شده است.

چهل سال بالندگیِ ابتکار امام

دوره ده سال گذشته که با تلاش مدیران به عنوان دوره تحول جامعه الزهرا(س) نام گرفته مراحلی داشته که به صورت دقیق در یک لوح یا به قول معروف اینفوگرافی برای بازدیدکنندگان ارائه شده است. خدمات متنوع جامعه الزهرا برای دانشپژوهان و همچنین مردم جالب توجه بوده که در این نمایشگاه به طور مختصر معرفی شده است.

یکی از بخشهای جالب نمایشگاه «40 سال بالندگی» معرفی بخش بین الملل این نهاد علمی بوده که در طول حیات 40 ساله خود مشتاقان بسیاری را از سراسر جهان جذب کرده است. آموزش زبان فارسی یکی از مهم ترین مراحل آموزش طلاب غیرایرانی است که در جامعه الزهرا سابقه ای 40 ساله داشته و کتب مختلفی برای تحقق این امر تدوین شده است و در نمایشگاه نیز قابل مشاهده است. تصاویری از فعالیت های دانش آموختگان غیرایرانی به همراه شرح مختصری از این تلاش ها نوشته شده است. بانوی محترمه ای که در کشور خود مدرسه علمیه خواهران را با نام «جامعه الزهرا(س)» بنا کرده و بانوی دیگری که به تبلیغ دین در یکی از کشورهای آسیایی و جذب 500 نفر به تشیع مشغول بوده، جزئی از فعالیت های این پروانههای عاشق است. تعبیر «پروانههای عاشق» ابداع رهبر معظم انقلاب برای طلابی است که کشور خود را برای فهم علوم دینی به مقصد قم ترک کردند و خود را درگیر چالش های فراوانی در راه دین کردند.

چهل سال بالندگیِ ابتکار امام

در بخش انتهایی غرفه تصاویری از دانش پژوهان خارجی جامعه الزهرا قرار داده شده که دعوت حق را لبیک گفته اند. با نگاهی به تصاویر مشخص شد که همه این بانوان نسبتا جوان بوده و همین امر سبب شد بازدیدکنندگان سؤال کنند این افراد ترور شده یا به مرگ طبیعی از دنیا رفته اند. راهنمای نمایشگاه که با اکثر این بانوان آشنا بوده و از نزدیک فعالیت آن ها را در کشور خود دیده است، گفت: اطلاع چندانی نداریم اما تا وقتی در ایران بوده اند و یا ملاقاتی در کشور خود با آن ها داشته ایم، بیماری در اکثر آن ها مشاهده نکردیم.

پرچم کشورهای اسلامی در مرکز این غرفه قرار داشت و گزارش مفصلی از فعالیت های آموزشی این نهاد بزرگ حوزوی برای بانوان شیعه سراسر جهان ارائه شد. از نکات جالب توجه همکاری «جامعه الزهرا(س)» با «جامعه المصطفی(ص)» در برپایی مدارس علمیه در خارج از ایران است که دانش آموختگان این مرکز علمی اساتید برخی مراکز تأسیس شده توسط جامعه المصطفی در خارج از کشور بودند و هر دو یک هدف را دنبال می کنند.

چهل سال بالندگیِ ابتکار امام

پایان بخش این نمایشگاه غرفه «عرصه خدمت» بود که فعالیت های تبلیغی بانوان را با تنوع بالا و توضیحات مختصر ارائه می کرد. برپایی یک مهد کودک مجهز که وظیفه آموزش و نگهداری کودکان دانش آموختگان را بر عهده داشته و تدوین کتب دینی مناسب این کودکان یکی از فعالیت های برجسته جامعه الزهرا است. مجتمع آموزشی و تربیتی هدی که در مناطقی از کشور شعبه های آموزشی دارد نیز یکی از خدمات برجسته ای است که ثمرات فراوانی داشته و در این نمایشگاه به طور مفصل تشریح شده است. تصاویری از سوابق و آثار بانوان مجتهده ای که تدریس و تحصیل در جامعه الزهرا مشغول بودند نیز در این نمایشگاه قرار داده شده است. 

چهل سال بالندگیِ ابتکار امام

ارسال نظرات