لزوم تشکیل تیم رسانهای برای ترویج «اقتصاد اسلامی»

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد و حقوق خبرگزاری رسا، حجت الاسلام غلامعلی معصومی نیا استاد حوزه و دانشگاه در نشستی مشورتی با حضور اقتصاددانان برجسته کشور که با موضوع اتخاذ رویکرد و سیاستهای کلان رسانهای درباره موضوعات اقتصادی و چگونگی مواجهه با این چالشها در سالن جلسات خبرگزاری رسا برگزار شد، از ابتکار خبرگزاری رسا در پرداختن به موضوع اقتصاد اسلامی و بهره گیری از نظرات اندیشمندان حوزوی در این خصوص قدردانی کرد.
وی با تاکید بر لزوم توجه به ظرفیت های متنوع و متکثر حوزه در زمینه اقتصاد اسلامی، اظهار داشت: ما به یک تیم رسانهای نیاز داریم تا بسیاری از فعالیتها، تولیدات و نوشتهها از جمله کتابها، مقالات و یادداشتها را منتشر کنیم، این کار میتواند در سایتها، شبکههای اجتماعی و گروهها انجام شود و اگر این فعالیتها در این بسترها منتشر نشود، بسیاری از تلاشها و کارهای مهم دیده نمیشود و اهمیت خود را از دست میدهد.
حجت الاسلام معصومی نیا افزود: در حال حاضر با توجه به اینکه دسترسی به اطلاعات از طریق گوشیهای همراه و گروههای مختلف بیشتر از قبل است، باید بر این نکته تاکید کرد که خبرگزاریها خود را به طور موثر در کانالها و گروههای مختلف در سطح کشور به نمایش بگذارند.
نقد سیاستهای اقتصادی گذشته و اهمیت اقتصاد اسلامی
این استاد حوزه و دانشگاه در ادامه سخنان خود با بیان اینکه سیاستهای اقتصادی که در برنامههای توسعه مطرح شده، تنها در حد ۳۰ درصد اجرا شده است، تصریح کرد: افرادی که خود زمانی در سیاستهای اجرایی نقش داشتند، حالا به انتقاد از سیاستهای اقتصادی گذشته پرداخته و خود را دلسوز اقتصاد کشور و معیشت مردم نشان میدهند.
حجت الاسلام معصومی نیا با تاکید براینکه باید از نظر رسانهای بتوانیم تأثیرگذار باشیم، بیان کرد: برخی ممکن است با اسم «اقتصاد اسلامی» موافق نباشند، اما من معتقدم که باید از این نام استفاده کنیم. چرا که اگر بتوانیم در فضای رسانهای ثابت کنیم که اقتصاد اسلامی حتی در سیاستهای اجرایی گذشته نادیده گرفته شده است، این میتواند پیامدهای مثبتی داشته باشد، اسلام برای اموال مردم ارزش قائل است و این سیاستها که به مردم آسیب میزنند، برخلاف اصول اسلامی هستند.
نقش حوزه علمیه در مطالبهگری اقتصادی و تأثیرگذاری بر مسئولان
استاد سطوح عالی حوزه علمیه با تأکید بر این نکته که افرادی که خود در طراحی و اجرای سیاستهای اقتصادی نقش داشتهاند، اکنون به انتقاد از آنها پرداختهاند، اظهار داشت: در دانشگاهها مطرح میشود که اقتصاد اسلامی باید در عمل به کار گرفته شود، در حالی که این اصول همواره جزو سیاستهای نظام بوده است، حوزه علمیه باید به عنوان نماینده اسلام عمل کند و مسئولیت مطالبهگری از موضع بالا را بر عهده بگیرد. اما در حال حاضر مشاهده میشود که نظام اسلامی بیشتر تحت تأثیر دیگران قرار دارد.
حجت الاسلام معصومی نیا با بیان اینکه برخی مراکز دانشگاهی در حال انجام کارهای مهم و تأثیرگذار هستند، گفت: آنها به شکلی ماهرانه در حال شکلدهی به افکار عمومی و تسخیر ذهن مسئولان هستند، مثلاً در یکی از جلسات، به گونهای برنامهریزی کردند که یکی از مسئولان اقتصادی کشور به تصویب موارد خاصی در زمینه اقتصادی برسد، این مراکز در رسانه و تربیت نیرو بسیار موفق عمل میکنند و باید به این فعالیتها توجه بیشتری داشته باشیم.