مردمی بودن، مهمترین امتیاز الگوی حکمرانی شهید رئیسی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در خراسان، حجتالاسلام و المسلمین دکتر سید محمود مرویان حسینی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم اسلامی رضوی پیرامون الگوی حکمرانی شهید آیت الله سید ابراهیم رئیسی در جمع طلاب و حوزویان در حرم مطهر رضوی گفت: شهید رئیسی افتخارش این بود که خادم الرضا(ع) است او در شب میلاد مولایش، به شهادت رسید و سالگردش مصادف با روز زیارتی حضرت رضا(ع) شد اکنون ضمن عرض ادب به ساحت ایشان، الگوی حکمرانی مبتنی بر اندیشه انقلاب اسلامی که توسط این شهید بزرگوار پایهگذاری شده را تبیین و مورد بررسی قرار می دهیم.
وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری درباره اقدامات موثری شهید رئیسی در کشور، افزود: شهید رئیسی در حدود سه سال خدمت، اقدامات ارزندهای در کشور انجام داد، به طور مثال برخی پایهگذاریهای مؤثری در حکمرانی کشور داشت که ثمرات آن در آینده آشکار خواهد شد.
حکمرانی مردمی به مثابه مردم سالاری دینی
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم اسلامی رضوی، مهمترین امتیازات الگوی حکمرانی شهید رئیسی را حکمرانی مردمی دانست و گفت: حکمرانی مردمی که در منظومه فکری مقام معظم رهبری بهعنوان مردمسالاری دینی شناخته میشود؛ فرآیندی است که در آن اداره کشور و نهادهای مختلف، از طریق مشارکت، نقشآفرینی و میداندادن به بدنههای اجتماعی مردم،بهویژه اقشار کمبرخوردار، انجام میگیرد.
وی با اشاره به اینکه مدل حکمرانی مردمی امروز در بسیاری از جوامع مطرح است، افزود: این نوع از حکمرانی برگرفته از تعالیم پیامبران الهی و سیره حکمرانی آن با تعامل با مردم است، تعالیمی که بر تکریم مردم، رفتار مردم دارانه و همراهی با اقشار ضعیف و کمتر دیده شده، تأکید دارد.
اصول مهم حکومت مردمی
حجت الاسلام مرویان حسینی، با تاکید بر اینکه حکومت مردمی بر چهار پایه اصل حاکمیت قانون عادلانه، شفافیت و پاسخگویی، مشارکتآفرینی اجتماعی و مسئولیتپذیری و مسئولیتدهی استوار است، افزود: رهبران الهی در طول تاریخ، برای تحقق عدالت تلاش کردند و این عدالت، مقدمهای برای رسیدن انسان به کمال است.
در نگاه رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز، عدالت یعنی «برابری در بهرهمندی از فرصتها» و «کاهش فاصلههای طبقاتی» تعریف شده است.
جوهره مردمسالاری دینی، آگاهی عمومی است
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم اسلامی رضوی، با اشاره به اصل شفافیت در حکمرانی اسلامی و لزوم افزایش آگاهی عمومی مردم به مثابه جوهره مردمسالاری دینی تصریح کرد: شفافیت به معنای آشکار بودن تصمیمات، مقررات و اطلاعات است تا امکان بررسی، نظارت و مشارکت، فراهم شود. برخلاف دموکراسیهای غربی که بر رأی خام و بدون بینش استوار است، در نظام اسلامی، مردم باید با بصیرت و آگاهی در تصمیمگیریها مشارکت کنند و این، وظیفه حاکم است که اطلاعات را شفاف، صادقانه و کامل ،در اختیار آنان، قرار دهد.
وی با تأکید اصل مشارکتآفرینی اجتماعی و انسجام ملی در حکمرانی دولت، افزود: مشارکت اجتماعی از طریق مشورت، انتخابات، واگذاری مسئولیت به مردم و دعوت به وحدت ملی صورت میگیرد.
حجتالاسلام مرویان حسینی، با اشاره به اینکه در قرآن و روایات اسلامی، تأکید فراوانی بر انسجام اجتماعی، همدلی ایمانی و مشارکت دلسوزانه مردم شده است، ادامه داد: در نگاه اسلام، مسئولیت نه امتیازی برای کسب قدرت و رقابت، بلکه «امانتی الهی» بر گردن انسان است؛ چنانکه امیرالمؤمنین (ع)فرمودند: «همانا مسئولیت تو لقمهای برای بهرهبرداری شخصی نیست، بلکه امانتی است، بر گردنت».
شهید رئیسی؛ جلوهای از یک حاکم مردمی
عضو هیات علمی دانشگاه علوم اسلامی رضوی، در ادامه از شهید رئیسی به عنوان مصداق حکمران مردمی یاد کرد و گفت: آن شهید بزرگوار با بهرهگیری از سرمایه ایمان، دانش، تجربه و فقاهت، در همه مسئولیتهایش بهویژه ریاستجمهوری، جلوهای از یک «حاکم مردمی» را نشان داد.
حجتالاسلام و المسلمین مرویان حسینی، با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانات خود مردمی بودن را مهمترین ویژگی شهید رئیسی عنوان کردهاند، افزود: به گفته مقام معظم رهبری، شهید رئیسی به مردم اعتنا داشت، به آنان احترام میگذاشت، در بین مردم حضور مییافت، سخنانشان را میشنید و نیازهای آنان را در برنامهریزیها، محور قرار میداد.
وی از بدرقه میلیونی پیکر پاک شهید رئیسی، به عنوان نماد اقتدار نظام اسلامی و قدرشناسی ملت از حکمرانی مردمی یاد کرد و یادآور شد: بایدمدیران ارشد، مدیران میانی و همه مسئولانی که میخواهند به مردم خدمت کنند، همانند شهید رئیسی مردمی باشند و، راه او را، ادامه دهند.