آغاز سفر تربیتی رسانهای طلاب جامعه الزهرا در مسیر عشق حسینی

به گزارش سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، حداد رئیس ستاد اربعین جامعة الزهراء (س)، عنوان کرد: این سفر فقط یک حرکت جمعی نیست، بلکه فرصتی برای تربیت، بصیرت و تقویت روحیه انقلابی است. برنامهریزی دقیق، انتخاب مسیر مناسب، سازماندهی رسانهای و مدیریت فرهنگی از مهمترین بخشهای این حرکت معنوی است.
وی بیان کرد: در جلسات مقدماتی با مسئولان، تصمیم گرفته شد شعاری انتخاب شود که هم معنوی باشد و هم پیام تربیتی و رسانهای داشته باشد. شعار اربعین ۱۴۰۴ «أنا علی العهد» است که بر اساس زیارت اربعین و پیامهای نهضت عاشورا صورت گرفته است و نماد عهد و پیمان زائران و عاشقان امام حسین (ع) است که بر سر پیمان خود باقی هستند و در راه ایشان ثابتقدم خواهند ماند. این شعار نشاندهنده تجدید بیعت با آرمانهای امام حسین (ع) و ایستادگی بر سر عهد و پیمانی است که در زیارت اربعین با ایشان بسته شده است. کاروان امسال همپای قافله هم با همین شعار فعالیت خود را آغاز نموده است.
رئیس ستاد اربعین جامعة الزهراء (س) گفت: حرکت رسمی کاروان از صبح پنجشنبه ۹ مرداد آغاز میشود. قبل از آن، مراسم توجیهی و معنوی در حسینیه امام خمینی رحمت الله علیه برگزار میشود تا زائران با گروهها، مسئولان و اتوبوسهای خود آشنا شوند. سه اصل مهم از آغاز تا پایان حرکت، انسجام تیمی و اطاعت پذیری، آمادگی برای اجرای برنامه های تبلیغی_فرهنگی و آمادگی جسمانی است.
وی اظهار کرد: امسال متاسفانه زائران بینالمللی همراه ما نیستند، بنابراین برای مدیریت زمان و مدت حضور در نجف و همچنین کاهش هزینهها، مرز خسروی را انتخاب شده است. هماهنگیهای لازم انجام شده و برای مشکلات احتمالی در مرز نیز پیشبینیهای لازم صورت گرفته است.
حدادی اضافه کرد: از عبور از مرز، ابتدا به سامرا میرویم، سپس کاظمین و بعد نجف اشرف. حضور در نجف اشرف تا ۱۳ مرداد ادامه دارد و زائران در مرقد شهید حکیم مستقر میشوند. برنامه زیارت بارگاه امیرالمؤمنین (ع) و مسیر پیادهروی نیز زمانبندی شده است.
وی ادامه داد: روز اول حرکت، از محل اسکان در نجف اشرف آغاز و تا عمود ۲۰۲ خواهد بود (پس از نماز مغرب و عشا تا نزدیکی اذان صبح) و روز دوم از عمود ۲۰۲ تا عمود ۵۳۵ ادامه دارد. بهخاطر گرمای شدید هوا (۵۲ درجه در روز)، مسیر پیادهروی شبانه طراحی شده تا سلامت زائران حفظ شود. گروههای پیشرو با موکبها در ارتباط خواهند بود تا خدمات و محلهای استراحت فراهم شود.
حدادی افزود: بعد از پایان پیادهروی روز دوم و رسیدن به عمود ۵۳۵ ، استراحت و بهره مندی از فضای معنوی و سراسر شور و اشتیاق و همچنین تقویت قوای جسمانی، از غروب خورشید، زائران با خودروهایی که از قبل هماهنگ شده، مستقیم تا عمود ۱۳۰۰ و دروازه ورودی کربلا منتقل خواهند شد تا از این عمود زوار بتوانند مسیر عشق و نور را تا محل اسکان بپیمایند. برای اسکان، حسینیهای مناسب که از بعد مسافت تا حرم مطهر نسبت به اسکانهای سالهای قبل نزدیکتر است هماهنگ شده است.
رئیس ستاد اربعین جامعة الزهراء (س) یادآور شد: مسئولیت رسانهای این سفر با خانم حکمتنیا، رئیس کارگروه رسانهای کاروان است. ایشان علاوه بر تنظیم دو تیم رسانه ای و فضای مجازی، تولید ویدیوهای روزانه و روایتهای سفر را بر عهده دارند. همچنین پوشش در شبکههای اجتماعی و رسانههای تخصصی نیز در دستور کار است.
وی بیان کرد: هدف ما در این سفر فقط زیارت نیست؛ بلکه میخواهیم خادم رسانهای اربعین نیز باشیم. این سفر تمرینی برای تداوم ولایتمداری در لحظات سخت است؛ هم در عمل، هم در اندیشه، و هم در روایتسازی.
حدادی گفت: صبح پنجشنبه ۱۶ مرداد وارد فضای عطرآگین کربلا شده و توقف تا اذان صبح شنبه ۱۸ مرداد ادامه دارد. بعد از صرف صبحانه، وسیلههای نقلیه آماده انتقال زائران به مرز خسروی هستند و عصر همان روز در مرز مستقر میشوند.
وی با اشاره به ظرفیت تبلیغی بانوان طلبه گفت: با توجه به ظرفیت روایتگری بانوان مقرر شده است امسال روایتهای تصویری و متنی از فضای ناب اربعین، در قالب یک طرح رسانهای واحد از سوی بانوان طلبه جمعآوری و بازنشر شود. طلاب جامعة الزهرا سلام الله علیها نیروی اصلی این حرکت معنوی هستند. امسال برای نخستینبار تصمیم گرفتیم اعضای رسانهای را عمدتاً از میان همین طلاب انتخاب کنیم. میخواهیم محور کار، تربیت رسانهای از درون حوزه باشد. یعنی روایتِ درونی از دل حیات طلبگی و عشق حسینی.
رئیس ستاد اربعین جامعة الزهراء (س) افزود: با طراحی دقیق سناریوی رسانهای، تلاش شده هیچ نقطهای از مسیر اربعین از چشم رسانه پنهان نماند. جلسات ستاد بهصورت منظم تشکیل شده و تاکنون چهار نشست اختصاصی با کارگروهها برگزار شده است. همچنین مجوز رسمی کار رسانهای از سوی معاونت برای تیم رسانهای صادر شده تا تمام فضاهای آموزشی، اطلاعرسانی و خدماتی زیر پوشش رسانهای قرار گیرد. تأکید شده که فیلتر اطلاعات رعایت شود تا هیچ دادهای خارج از ضوابط یا زودتر از موعد منتشر نشود.
وی اضافه کرد: رئیس کارگروه رسانهای در حقیقت فرمانده روایتگری کاروان است؛ کسی که باید همه زوایای عمیق اربعین را با نگاه حوزوی، انقلابی و تمدنی ثبت و منتشر کند.
حدادی اظهار کرد: اطلاعات باید براساس نیاز واقعی منتشر شوند. توصیه می شود هر محتوایی از فیلتر تخصصی عبور کند تا اعتماد مخاطب حفظ شود. در انتشار باید مراقب باشیم که هیچ تصویر یا روایت غیر منضبط، مسیر نورانی اربعین را دچار شائبه نکند. رسانه اربعین مقدس است؛ باید با دقت، صداقت و عشق روایت شود.
وی گفت: رسانهنگاری اربعین، یک مأموریت است و طلاب، سفیران این مأموریت هستند. ما امسال نه فقط راه میرویم، بلکه روایت میکنیم. نه فقط مینویسیم، بلکه زندگی میکنیم. اگر رسانه را از دل حوزه بسازیم، صدایمان از دل زائران خواهد آمد.