۱۳ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۵
کد خبر: ۸۰۵۳۰۰
گزارش؛

باز تعریف جوان مؤمن انقلابی از منظر رهبر معظم انقلاب

باز تعریف جوان مؤمن انقلابی از منظر رهبر معظم انقلاب
نشست هم اندیشی «جوان مجاهد انقلابی» در گرامیداشت روز جوان و با موضوع باز تعریف جوان مؤمن انقلابی از منظر رهبری و حمایت جوانان از رهبر معظم انقلاب برگزار شد.

به گزارش خبرنگار گروه سیره امامین انقلاب خبرگزاری رسا، نشست هم اندیشی «جوان مجاهد انقلابی» در گرامیداشت روز جوان و با موضوع باز تعریف جوان مؤمن انقلابی از منظر رهبری و حمایت جوانان از رهبر معظم انقلاب به همت خبرگزاری رسا برگزار شد.

در این نشست، گفتمان جوان مومن انقلابی و حمایت از رهبر معظم انقلاب مورد بررسی قرار گرفت و مسئولین و نمایندگان تشکل های حوزوی و دانشجویی به تبیین بایسته های جوان مومن انقلابی و شاخصه های آن در اندیشه رهبر معظم انقلاب و همچنین برخی ابعاد سیره مدیریت بحران امام خامنه‌ای در اغتشاشات اخیر و جنگ 12 روزه پرداختند. 

گزارشی از نشست «جوان مجاهد انقلابی»

مدیریت بحران رهبر انقلاب و وظیفه امروز

حجت‌الاسلام سید محمد علی میردامادی مسئول تشکل حوزوی زمام الدین با تاکید بر آنچه که اهمیت ویژه سیره مدیریتی رهبر معظم انقلاب خصوصا در بحران های اخیر گفت: سیره امام خامنه منطبق بر سیره ائمه اطهار علیهم السلام است. این سیره مبتنی بر اهداف عالیه ای مانند بصیرت و هدایت مردم و اتمام حجت با منافقین در جامعه اسلامی است. مساله دیگر جدا شدن صف معاندین و صهیونیست ها و فریب خوردگان است.

وی افزود: توجه به رای و نظر مردم نیز از شاخصه های کلیدی سیره مدیریت بحران رهبر معظم انقلاب است. ما پس از انقلاب تا به الان مستمرا در جنگ قرار داریم؛ از جنگ سخت تا جنگ نرم اما سکان داری و هدایت رهبر معظم انقلاب در این سال ها مانع شده تا دشمنان به اهدافشان برسند. امروز نیز وظیفه ما بنابر تاکید ایشان جهاد تبیین و عرصه داری میدان جنگ نرم است که بایستی به ان توجه ویژه داشت.

امید، موتور محرک دانشجوی جوان

در ادامه سجاد ترابی، فعال رسانه ای و دبیر هیئت اندیشه ورزی شبکه جوانان عصر انقلاب اسلامی با اشاره به جایگاه کلیدی امید و کارآمدی دانشجو اظهار داشت: مشکلی که الان در قشر دانشجویان دیده می شود و رهبر معظم انقلاب هم مکررا در جهت مقابل آن امید آفرینی کرده اند، امید به آینده است که توسط سطوح مختلفی در جامعه نشر می شود که باید دقت ویژه ای در گزینش این افراد شود. 

وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب می فرمایند دانشجوی ما پرانگیزه و پر نشاط است اما اگر استاد باعث ناامید سازی او شود این دانشجو از مسیر خودش منحرف می شود که الحمدالله امروز جوانان انقلابی بیش از گذشته در میان این قشر، وظیفه ترویج امید و تلاش برای اعتلای کشور را بر عهده دارند.

گزارشی از نشست «جوان مجاهد انقلابی»

جهاد با نفس لازمه اثرگذاری در میدان

حجت الاسلام محمدهادی علیان نژادی، امام جماعت مسجد و فعال فرهنگی حوزه جوانان نیز در ادامه نشست به اهمیت خودسازی در راستای نقش آفرینی اجتماعی اشاره کرد و گفت: جوان انقلابی یک عنصر با بصیرت و ایمان است. دلش گرم به ایمان و فکرش منور به فکر صحیح است و این جز با پیروزی در میدان جهاد نفس و جنگ نرم میسر نمی‌شود. این آرامش رهبر معظم انقلاب و عبور کشور از بحران ها مبنی بر این مساله است.

وی افزود: فتح مبینی که خداوند متعال در قرآن میفرمایند آن صلح حدیبیه ای است که با جهاد مستمر نبی اکرم اسلام به دست آمد. لذا این یک اصل است که اهداف را باید بدون درگیری مستقیم و با کمترین تلفات ممکن پیش ببرد و رهبر معظم انقلاب در حوادث تروریستی اخیر و بحران های انقلاب اسلامی این اصل قرآنی را به خوبی در جامعه پیاده کرده اند. 

مدیریت امام خامنه‌ای در میانه جنگ ۱۲ روزه

در ادامه جناب آقای مرتضی قابل، فعال فرهنگی حوزه جوانان انقلاب اسلامی بر اهداف رژیم صهیونیستی تاکید کرد و گفت: اهداف رژیم صهیونیستی اهداف ویژه ای را در جنگ ۱۲ روزه دنبال می‌کرد. غربی ها آماری دادند که به گفته خودشان نیمی از توان دفاعی کشور را زیر ضربه بردند اما هدف از بین بردن کامل زیرساخت ها و تغییر حاکمیت در ایران بود. 

پژوهشگر مدیریت فرهنگی افرود: رهبر معظم انقلاب کار را پس از جنگ به صورت میدانی به دست گرفتند و کشور را از شوک خارج کردند و با تدبیر پیشین جانشینان فرماندهان را معین و وظیفه آحاد نیروهای نظامی و مردم را معین کردند. به تاکید ایشان ما باید قوی شویم و این قوی شدن باری است که بر عهده جوانان است. 

گزارشی از نشست «جوان مجاهد انقلابی»

رهبری حکیمانه امام خامنه‌ای، سد مستحکم دشمنان

در ادامه مهدی سیرجانی طلبه سطوح عالی حوزه علمیه قم و از فعالین فرهنگی استان قم با اشاره به نعمت عظیم ولایت فقیه اظهار داشت: از ابتدای انقلاب تمام تلاش دشمن در راستای نابودی انقلاب اسلامی تجمیع شد اما نعمت ولایت فقیه و تدبیر حکیمانه امامین انقلاب بارها در مقاطع مختلف مانع رسیدن دشمنان به هدف شومشان شد. تاریخ گواهی می‌دهد که رهبر معظم انقلاب تمامی دسیسه های دشمنان را برای از بین بردن ایران و نظام اسلامی خنثی کردند.

وی ادامه داد: در جنگ ۱۲ روزه دشمنان تمام تلاش خود را کردند تا از طریق جنگ سخت انقلاب را از بین ببرند اما با رهبری حکیمانه امام خامنه ای با شکست مواجه شدند. تنها راهی که امروز در مقابل خود می بینند جنگ نرم برای هدف گیری اتحاد و انسجام ملی است که رهبری مکرر در ادوار مختلف و به خصوص در بیانات اخیرشان بر آن تاکید کردند. باید نسبت به این نعمت الهی و اتحاد ملی، مسئولین بیش از دیگر اقشار جامعه قدردان آن باشند.

بصیرت سیاسی، نیاز جوان امروز

حسین کلهر طلبه و فعال فرهنگی جوانان به نقش ویژه طلاب در بصیرت افزایی جامعه اشاره کرد و گفت: امروزه نیاز ویژه به مباحث مبانی و شناختی سیاسی در حوزه بیش از گذشته است. مردم نیز به بصیرت افزایی طلاب مانند ابتدای انقلاب نیاز دارند. باید با تقویت این نگاه عمق مبنایی، در طلاب و امت حزب الله بیش از پیش شود.

وی افزود: امروز در بدنه بسیج با شدت گرفتن فتنه های گوناگون، به مباحث بصیرتی و هویتی بیش از گذشته نیاز است. توجه به هیجانات و همچنین تکاپو و دوری از رخوت نیز از لوازم اساسی نقش آفرینی هرچه بیشتر جوانان است که مسئولین باید به آن توجه ویژه کنند.

گزارشی از نشست «جوان مجاهد انقلابی»

جوان انقلابی امروز به خوبی ولایت را می‌شناسد

در ادامه نشست آقای امیرحسین علیان نژادی، معاونت رسانه موسسه جوانان عصر انقلاب اسلامی و از مسئولین سابق بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور با اشاره به فتنه و حوادث تروریستی اخیر گفت: بسیاری از نیروهای که در میدان حضور داشتند و بدون هیچ چشم داشتی در مقابل تروریست ها ایستادند جوان بودند. برخلاف تصویری که دشمنان از جوان و نوجوان ایرانی منعکس می‌کند که آن ها انقلاب را نمی شناسند و قبول ندارند، اما واقعیت خلاف آن است.

وی در ادامه ضمن بیان ضرورت افزایش تولیدات محصولات رسانه ای و انتشار گسترده تولیدات رسانه ای جوانان انقلابی از طریق خبرگزاری ها و رسانه های جبهه انقلاب اسلامی، افزود: این حضور ویژه در میدان برخاسته از عمق نگاه این نسل به جایگاه ولایت فقیه و علاقه آن ها به حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای است که باید در روایت آن تلاشی مضاعف داشت. 

فتنه و ماهیت آن در اندیشه رهبر معظم انقلاب 

در ادامه نشست حجت الاسلام سید امیرمحمد صفدری راوی راهیان نور و فعال فرهنگی جهادی به تبیین مبانی قرآنی فتنه پرداخت و گفت: در نسخه های غربی و منطق غربی اساسا آشوب ها با نگاهی متفاوت با منطق محاسباتی رهبر معظم انقلاب تحلیل می‌شوند. تعبیر رهبر معظم انقلاب مانند ادبیات سکولار غربی آشوب نیست بلکه فتنه است. 

وی افزود: فتنه برای جامعه مومنین است و به هر اندازه که ایمان جامعه بیشتر شود، فتنه ها و آزمون ها نیز بیشتر می‌شود. دلیل اینکه رهبر معظم انقلاب با یک ارامش و طمانینه به این حوادث نگاه می‌کنند همین است؛ چرا که ایشان این دستگاه محاسباتی را از قرآن کریم دریافت کردند و وظیفه ما و همه نهاد ها این است که این دستگاه محاسباتی را در جامعه ترویج کنند.

حجت‌الاسلام صفدری به ماهیت فتنه ها و هدف الهی آن پرداخت و خاطرنشان کرد: این فتنه ها خارج از ید الهی نیست و کید دشمنان همه در طراحی الهی هستند. اما هدف این است که مومنین به تصدیق برسند؛ یعنی از حمایت لسانی به حمایت عملی و ایمان در عمل برسند. 

ضرورت بازتعریف اجتماعی جوان انقلابی 

در ادامه صادق سرخه ویسی، دبیر طرح کشوری چریک رسانه ای و از مسئولین سابق بسیج دانشجویی با تاکید بر ضرورت باز تعریف جوان مجاهد انقلابی گفت: در برخی رسانه های ایران و اکثریت رسانه های جهان از جوان ایرانی تصویر تحریف شده ای منعکس شده است. اگر به تاریخ انقلاب و حوادث و بزنگاه ها نگاه کنیم جوان حضوری موثر در میدان دارد اما در میدان رسانه کمتر کسی به آن می پردازد.

وی افزود: متاسفانه تصویری که در رسانه های زرد داخلی از جوان انقلابی منعکس می شود یک چهره تحجر آمیز و با فاصله از میدان و جامعه و منزوی از آن است. لذا باید جوان انقلابی طبق امر‌ی که رهبر معظم انقلاب دارند در میدان رسانه ای حضور فعال و بیش از پیش داشته باشد و با توجه به نیازهای فکری روز جامعه به روایت و جهاد تبیین بپردازد.

جهاد تبیین و فرصت های تاریخی

سید محمد مهدی حسینی امین، معاونت اجرایی پشتیبانی مؤسسه بین المللی جوانان عصر انقلاب اسلامی با تاکید بر انتظارات رهبری از نسل جوان اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب انتظارات خود در عرصه تبیین جهان حقیقی اسلام برای جوانان در ایران و خارج از کشور پیشگام هستند. همه جهانیان به لطفی که شامل حال این ملت شده است، غبطه میخورند. ایشان در نگاه بسیاری از ملت ها یک سیاستمدار قدیس و رهبر دینی است. این کم لطفی جامعه ماست که در معرفی رهبر معظم انقلاب برای خودمان و سپس جهانیان به خوبی عمل نکرده ایم.

فرمانده سابق بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور با تاکید بر ضرورت تبیین در عرصه بین الملل افزود: آن پویایی تبیینی که رهبر معظم انقلاب توقع آن را داشتند هنوز شکل نگرفته است. ایشان تاکید می‌کنند که حادثه را در ابعاد واقعی خود تحلیل و تبیین کنید. اتفاقی که مشاهده می شود این است که در برخی از تحلیل ها دچار افراط و تفریط می‌شویم. اگر به آن حد تناسب برسیم میتوانیم آن وظیفه ای را که رهبر معظم انقلاب بر دوش ما گذاشته اند به خوبی بشناسیم و به آن عمل کنیم.

گزارشی از نشست «جوان مجاهد انقلابی»

ضرورت توجه به نیازهای هیجانی نسل امروز 

در ادامه محمد علی سلیمانیان فعال دانشجویی دانشگاه فرهنگیان گفت: غفلت از راهبرهای دشمن برای به صحنه اوردن نسل جوان در راستای اهداف حود سبب می‌شود تا برخی جذب مسیر معین شده توسط دشمن شوند. رهبر معظم انقلاب فرمودند سال ها گذشته که باید برای هیجان جوانان فکری شود. پرتکرار ترین کلمه نوجوانان زیر ۱۸ سال در کانون تربیت و اصلاح، تاثیر از اینستاگرام بود که امروز به بستری برای انحراف این نسل تبدیل شده است.

وی بر تبیین صحیح ماهیت نوجوان و جوان انقلابی در میان مردم تاکید کرد و افزود: باید در میان عوام مردم کلمه انقلابی به صورت صحیح تبیین شود. باید معنای دقیق آن تبیین شود تا بسیاری از شبهات و مسائل مختلف اجتماعی حل شود. 

راهبردهای رسانه‌ای رهبر معظم انقلاب 

در ادامه نشست حجت‌الاسلام علی جمشیدی، فعال فرهنگی و مدرس کشوری سواد رسانه ای در ادامه با تبیین برخی ابعاد جنگ رسانه‌ای دشمن اظهار داشت: راهبرد رهبر معظم انقلاب در عرصه رسانه، حکمرانی قانونمند در فضای مجازی است. ایشان در ابعاد کلان در عرصه رسانه یک برخورد حکیمانه با رسانه دارند و بر پذیرش میزان سازگاری ان با فرهنگ و جوان ایرانی تامید دارند. 

وی افزود: در اندیشه رهبر معظم انقلاب انفعال در عرصه رسانه شکست است. متاسفانه رفتار مسئولین اسبق کشور این بود که به این تاکیدات ایشان توجهی نکردند و در زمان شهید رئیسی با جهشی بی سابقه مواجه سد که امروز نتایج آن را در بزنگاه هایی مانند قطع اینترنت در حوادث تروریستی اخیر و فعالیت مستمر شبکه های زیرساختی کشور می‌بینیم.

جوان، موتور محرک جامعه

در پایان سید مرتضی حکیم، مسئول سابق بسیج دانشجویی دانشگاه ملی مهارت استان قم با تبیین معنای ولایت گفت: ولایت نقش متحدسازی و انسجام ملت را دارد. تاریخ به ما ثابت کرده است که هر جا پای ولایت فقیه باشیم به قله میرسیم. موتور محرک جامعه در این مسیر نیز طبق فرموده امام خامنه ای، جوان مجاهد انقلابی است؛ جوانی است که عمر خود را در راستای اعتلاء و رسیدن به اهداف عالی کشور گذاشته است.

ارسال نظرات