دلایل استعفای مشاور رییس جمهور در امور روحانیت و عدم قبول آن


حجتالاسلام ناصر سقای بیریا، مشاور رییس جمهور در امور روحانیت، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به ارائه استعفای خود برای همکاری به عنوان مشاور رییس جمهور در امور روحانیت گفت: پس از اینکه استعفای خود را تقدیم رییس جمهور کردم، منتظر فرصتی شدم تا توضیحات خود را به رییس جمهور ارائه داده و نظر ایشان را در این خصوص بدانم.
وی افزود: پس از مدتی رییس جمهور محترم از دفترشان تماس گرفته و عصر پنجشنبه را برای ارائه توضیحات مشخص کردند که در خدمت ایشان مباحث گوناگونی مطرح شد.
مشاور رییس جمهور در امور روحانیت با بیان اینکه در این دیدار، مواضع اصولی رییس جمهور مرور شد و ایشان به برخی از سؤالاتی که در ذهن داشتم، پاسخ دادند، گفت: رییس جمهور با درخواست استعفا موافقت نکردند و گفتند دلیلی برای استعفا وجود ندارد و شما با وقت بیشتری به کارتان ادامه دهید که بالاخره تصمیم بر این شد که به فعالیت خود در بخش مشاور رییس جمهور در امور روحانیت ادامه دهم.
وی در ادامه سخنان خود به دلایل استعفا اشاره کرد و اظهار داشت: یکی از مسائلی که در دیدار رییس جمهور به آن اشاره شد، سؤالاتی در بحث عفاف و حجاب بود که مطرح کردم و رییس جمهور هم پاسخهای مناسبی دادند و مواضع اصولی نسبت به آن داشتند که قابل درک بود.
حجتالاسلام بیریا با بیان اینکه دکتر احمدی نژاد بحث عفاف و حجاب را در چند محور بازبینی و توضیح دادند، خاطرنشان کرد: رییس جمهور معتقد به احکام الهی در همه زمینهها هستند و در این ارتباط نیز تصریح کرد که «من راضی نیستم حتی یک گناه در جمهوری اسلامی صورت گیرد، اما صحبتم بر سر شیوهها و هماهنگیهای در این مسأله است».
وی اضافه کرد: رییس جمهور محترم بر محوریت دیدگاهها و ارشادهای رهبر معظم انقلاب در زمینه عفاف و حجاب تأکید کرد و اظهار داشت «ترویج عفاف و حجاب و مبارزه با انحرافات نیازمند یک کار جمعی و وظیفه همگانی است. همه باید به این بحث ورود پیدا کرده و با پرهیز از سیاسیکاری با همدلی و هماهنگی به این امر مهم بپردازند که در جامعه دوگانگی ایجاد نشود».
مشاور رییس جمهور در امور روحانیت با بیان اینکه رییس جمهور، دولت را در زمینه عفاف و حجاب مسؤول میدانند، اظهار داشت: رییس جمهور معتقد بود که دیگر نهادهای آموزشی، فرهنگی، تقنینی، قضایی و انتظامی در این راستا وظایفی متناسب با جایگاه خود دارند و هرکدام متناسب با وظایف خود باید قیام کنند.
وی ادامه داد: رییس جمهور آسیبی را در این زمینه مطرح کردند و نگران آن بودند کسانی که در فتنه شرکت داشتند از این برخوردها برای ضربه زدن به نظام استفاده کنند، از این رو نگران این موضوع بودند که در نوع برخورد با کسانی که به صورت سازماندهی شده به مسأله بدحجابی دامن میزنند و کسانی که رفتار آنان سازماندهی شده نیست و عدم تقیدشان به شکل بیش از حدی است که شرع معین کرده یک نوع دوگانگی صورت گیرد.
حجتالاسلام بیریا تصریح کرد: رییس جمهور از نوع برخوردهای نامناسب که هر عاقلی آن را نمیپسندد و شرع هم آن را برنمیتابد و حتی در قوانین شرعی که درباره امر به معروف و نهی از منکر مراتبی ارشادی را مشخص کرده مغایرت دارد، نگران بودند.
وی افزود: رییس جمهور، استفاده از عنصر عقلانیت را در برخورد ضروری دانسته و کمک همگان را در این زمینه خواستار شدند که از نظر بنده خواستههای ایشان اصولی بود و همه نهادها باید تمهید کنند و جلوی ریشههایی که عمده ایجاد جو نامطلوب به آن ریشهها مربوط میشود یعنی کسانی که سازماندهی شدهاند و دنباله آنها به خارج از کشور ارتباط دارد، را بخشکانند.
مشاور رییس جمهور در امور روحانیت البته خاطرنشان کرد: برخی از فتنهگران هم در این مسأله بیدخالت نیستند که باید نیروهای امنیتی، انتظامی و قضایی با دقت، همکاری و همدلی به این مسأله ورود پیدا کرده و جلوی این اقدامات را بگیرند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه مسأله عفاف و حجاب یکی از مسائل مهم در کل دنیا، وجهه اسلام و یک جبهه مبارزه نرم جبهه فرهنگی و عفاف و حجاب است، ابراز داشت: به عقیده من مسائل ریشهایتری وجود دارد که در خدمت رییس جمهور مطرح کردم و ایشان هم با این مسأله موافق بود که در اولویت به آنها پرداخته شود.
حجتالاسلام بیریا درباره مسائل مطرح شده فوق ابراز داشت: برنامههای درازمدتتری برای ارتقا و آشنایی عمیقتر اندیشههای اندیشهسازان کشور، اساتید دانشگاه، دبیران آموزش و پرورش نسبت به مسائل اسلامی تدوین شود.
وی با بیان اینکه باید بر روی کسانی که فکر و اندیشه را در جوانان نشر میدهند و مسؤول پرورش فکر جوانان هستند کار شود که البته در این زمینه برنامههایی در دست اقدام است و رییس جمهور هم بر پیگیری این برنامهها تأکید داشتند، گفت: حوزههای علمیه هم نسبت به این مسأله دغدغه دارند.
مشاور رییس جمهور در امور روحانیت اذعان داشت: در کشور ایران کسانی هستند که نسبت به مسائل الهی مقیدند، از ریشههای فکری صحیح و عمیقی برخوردارند و اعمال و رفتارشان متناسب با آن ریشهها است که اگر بتوانیم آن ریشهها را حفظ کرده و در فکر و ذهن جوانان پرورش دهیم، مسأله تقید به مسائل شرعی حل خواهد شد.
حجتالاسلام بیریا یادآور شد: البته رسیدن به این هدف برنامهریزی درازمدتی را میطلبد که اصلیتر از کار عفاف و حجاب است و عفاف و حجاب را نتیجه میدهد.
وی در پایان با بیان اینکه از رییس جمهور تقاضا کردم که فرصت بیشتری را برای دیدارهای حضوری اختصاص دهند که اگر مسائلی وجود دارد مطرح شود و از نظرات ایشان مطلع شویم، گفت: این تقاضا که آغاز جدیدی در فعالیتهای بخش مشاور رییس جمهور در امور روحانیت است مورد استقبال رییس جمهور قرار گرفت و براین اساس با یک تفاهم بهتر و یک رویکرد حساب شده بیش از پیش به کار خود ادامه خواهم داد. /920/ت301/ج