۱۲ تير ۱۴۰۵ - ۱۷:۰۵
کد خبر: ۸۱۹۳۹۰
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان اصفهان خبرداد؛

برگزاری جشنواره ملی «مروارید» و آغاز پویش «نقش من» در اصفهان

برگزاری جشنواره ملی «مروارید» و آغاز پویش «نقش من» در اصفهان
حجت‌الاسلام مظاهری از برگزاری جشنواره ملی «مروارید» با هدف طراحی، تولید و ترویج پوشاک فاخر ایرانی اسلامی خبر داد و گفت: در کنار این رویداد، پویش «نقش من» نیز با محوریت مشارکت مردمی در مدیریت مصرف انرژی و سوخت در فصل تابستان اجرا می‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت‌الاسلام محسن مظاهری، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان اصفهان، بعدازظهر امروز، در نشست خبری و مطبوعاتی، با موضوع «جشنواره ملی مروارید و پویش نقش من» با اشاره به جایگاه امر به معروف و نهی از منکر در میان احکام الهی و شعائر دینی، اظهار کرد: اگر این فریضه در جامعه احیا و حاکم شود، بسیاری از مشکلات برطرف خواهد شد و جامعه به سمت صلاح، تعالی، کمال و رفاه عمومی حرکت می‌کند.

وی با بیان اینکه همه مردم در قبال مسائل پیرامونی خود مسئولیت دارند، افزود: هیچ موضوعی در جامعه وجود ندارد که به شهروندان ارتباطی نداشته باشد و هر فرد باید نسبت به محیط اطراف خود نقش، مسئولیت و واکنش مناسب داشته باشد. به گفته وی، هر آنچه در قانون و شرع مقدس به آن دعوت شده، مصداق معروف و هر آنچه از سوی قانون و شرع منع شده، مصداق منکر است.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان اصفهان تصریح کرد: رسالت اصلی ستاد، فرهنگ‌سازی و آموزش برای مردم است تا نقش خود را در این حوزه بشناسند و نسبت به مسائل پیرامونی بی‌تفاوت نباشند.
 وی گفت: قانون نیز مأموریت ستاد را فرهنگ‌سازی و آموزش در موضوعات مختلف و متناسب با اقتضائات جامعه تعریف کرده است.

حجت‌الاسلام مظاهری با اشاره به گستره موضوعی امر به معروف و نهی از منکر ادامه داد: این فریضه حوزه‌های مختلفی از جمله اقتصاد، فرهنگ، اجتماع، زن و خانواده، جمعیت، تحکیم مبانی اعتقادی، نشاط و جوانان و رسانه را در بر می‌گیرد.
 وی افزود: در حوزه اقتصاد نیز موضوعاتی همچون تولید ملی، تولید پایدار و اشتغال پایدار از جمله معروفات به شمار می‌روند و مطالبه‌گری، پیگیری و دعوت به تحقق این موارد، از مصادیق امر به معروف است.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان اصفهان با تبیین مراتب و حوزه‌های این فریضه گفت: در حوزه اعتقادات، تا زمانی که فردی اعتقاد خود را آشکار نکرده باشد، وظیفه‌ای برای ورود وجود ندارد، اما اگر اعتقادی مطرح شود که با مبانی الهی سازگار نباشد، می‌توان نسبت به آن تذکر داد. همچنین در حوزه صفات نیز تا زمانی که صفتی ظهور و بروز اجتماعی پیدا نکند، زمینه‌ای برای ورود وجود ندارد، اما در حوزه افعال، همه افراد جامعه نسبت به رفتارهای عمومی مسئولیت دارند و می‌توانند نسبت به آن نقد و مطالبه‌گری داشته باشند.

وی با اشاره به ساختار این ستاد گفت: در حال حاضر نزدیک به ۱۶ کارگروه تخصصی در ستاد فعال است که در حوزه‌هایی همچون رسانه، اقتصاد، فرهنگ، مسائل اجتماعی، زن و خانواده، جمعیت، نشاط و جوانان و مبانی اعتقادی فعالیت می‌کنند. 

حجت‌الاسلام مظاهری افزود: در این کارگروه‌ها، افراد متخصص، فعالان مردمی، اعضای تشکل‌ها، بازنشستگان دستگاه‌های مرتبط و نمایندگان دستگاه‌های حاکمیتی حضور دارند و با احصای معروفات و منکرات هر حوزه، مسیرهای لازم برای ارتقا یا رفع آن‌ها را پیگیری می‌کنند.

وی یکی از اولویت‌های کنونی ستاد را حوزه عفاف، حجاب و پوشش اجتماعی عنوان کرد و گفت: در بررسی‌های انجام‌شده، پوشش اجتماعی مناسب به عنوان یکی از معروفات اولویت‌دار شناسایی شده و با عنوان «پوشاک فاخر ایرانی اسلامی» در دستور کار قرار گرفته است.

 دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر افزود: هدف این است که پوششی متناسب با شأن انسان ایرانی و مسلمان طراحی و ترویج شود.

وی با اشاره به ظرفیت بالای اصفهان در حوزه طراحی لباس اظهار کرد: بر اساس ارزیابی‌های انجام‌شده، اصفهان از استان‌های شاخص و کم‌نظیر کشور در حوزه طراحی لباس است و این ظرفیت می‌تواند نقش مؤثری در اصلاح الگوی پوشش اجتماعی ایفا کند. 

به گفته وی، در این مسیر همکاری‌های خوبی با کارگروه مدل لباس استان، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین معاونت سیاسی استانداری اصفهان شکل گرفته است.

حجت الاسلام مظاهری ادامه داد: یکی از مهم‌ترین راهکارهای اصلاح وضعیت پوشش اجتماعی، طراحی و تولید لباس‌های مناسب و فاخر ایرانی اسلامی است. وی افزود: در این راستا، طراحان لباس شناسایی و گرد هم آورده شده‌اند و مقرر است تولیدکنندگان نیز با مشاهده و انتخاب این طرح‌ها، آن‌ها را وارد چرخه تولید کنند.

وی گفت: از تولیدکنندگانی که در این مسیر وارد شوند، حمایت و پشتیبانی مالی خواهد شد تا امکان توسعه و گسترش این نوع پوشاک در فضای عمومی جامعه فراهم شود.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان اصفهان ابراز امیدواری کرد که این روند بتواند همانند تجربه موفق چادر ملی، به شکل‌گیری یک الگوی فراگیر و مقبول در جامعه منجر شود.

وی از برگزاری جشنواره‌ای با عنوان «مروارید» در این زمینه خبر داد و گفت: این جشنواره در سطح ملی برگزار خواهد شد و فراخوان آن برای طراحان سراسر کشور با محوریت استان اصفهان منتشر می‌شود. 
به گفته این مسؤول در این رویداد علاوه بر دریافت طرح‌ها، بخش حضوری و رقابتی نیز با محوریت طراحی زنده و مد مفهومی پیش‌بینی شده است.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان اصفهان افزود: یکی از بخش‌های این رویداد با عنوان «مام وطن» برگزار می‌شود که در آن طراحان به صورت زنده به طراحی پوشاک با الهام از مفهوم وطن می‌پردازند.
 وی گفت: خروجی این جشنواره پس از طی مراحل فرهنگی و رسانه‌ای، می‌تواند به برندسازی، تولید و گسترش ملی این الگوی پوشش منجر شود.

مظاهری با اشاره به بخش‌های جانبی جشنواره مروارید تصریح کرد: هنرمندان در رشته‌هایی همچون نقاشی، عکاسی، هوش مصنوعی و سایر حوزه‌های هنری نیز می‌توانند با موضوع سلامت اجتماعی، پوشش مناسب اجتماعی و رفتار اجتماعی مطلوب در این جشنواره شرکت کنند تا از این طریق، زمینه فرهنگ‌سازی گسترده‌تری فراهم شود.

وی همچنین از برنامه‌ریزی برای برگزاری نشست‌های گفتمانی و اقناعی در این زمینه خبر داد و گفت: از بیستم تیرماه، همزمان با آغاز هفته مرتبط با این موضوع، نشست‌های علمی، تخصصی و پژوهشی، فراخوان مقاله، جلسات دانشگاهی و نشست‌هایی با حضور اساتید و نخبگان اجتماعی برگزار خواهد شد.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان اصفهان ادامه داد: در مرحله بعد، این برنامه‌ها به سطح عمومی جامعه نیز کشیده خواهد شد و در مساجد، پایگاه‌های مقاومت، مراکز عمومی، تفرجگاه‌ها و دیگر ظرفیت‌های اجتماعی، میزهای گفت‌وگو، پاتوق‌های گفت‌وگو و جلسات پرسش و پاسخ با موضوع پوشش اجتماعی برگزار می‌شود.

وی همچنین از پیش‌بینی خدمات مشاوره و روان‌شناسی اجتماعی در این طرح خبر داد و گفت: برای افرادی که در این زمینه احساس نیاز داشته باشند، بستر لازم برای مراجعه و بهره‌مندی از مشاوره‌های تخصصی فراهم خواهد شد تا بتوانند راهنمایی‌های مورد نیاز را دریافت کنند.

حجت‌‌ا‌لاسلام‌ مظاهری با اشاره به برگزاری کارگاه‌های تخصصی برای گروه‌های مختلف افزود: برای تولیدکنندگان، طراحان و سایر فعالان این عرصه نیز کارگاه‌های تخصصی برگزار خواهد شد تا ضمن تبیین ضرورت ورود به این حوزه، ابعاد اقتصادی، فرهنگی و اجرایی آن نیز مورد بررسی قرار گیرد.

وی اظهار کرد: دستگاه‌های حاکمیتی نیز در این ایام نشست‌های عمومی و تخصصی ویژه کارکنان و مجموعه‌های خود برگزار خواهند کرد تا این موضوع به عنوان یک مسئله فراگیر در سطح جامعه مورد توجه قرار گیرد.

 این مسئول افزود: تلاش می‌شود با تکیه بر رویکرد «من بی‌تفاوت نیستم، من هم مسئول هستم»، زمینه‌ای فراهم شود تا اکثریت جامعه با شیوه‌ای اقناعی، مومنانه و همراه با محبت، در اصلاح رفتارهای اجتماعی و ترویج پوشش سالم اجتماعی نقش‌آفرینی کنند.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان اصفهان در ادامه تشریح برنامه‌های این ستاد، از آغاز پویش «نقش من» در فصل تابستان خبر داد و گفت: این پویش با هدف اصلاح الگوهای مصرف انرژی و سوخت در خانه، محل کار و جامعه شکل گرفته است. در این طرح، از شهروندان دعوت می‌شود با احساس مسئولیت فردی در بهینه‌سازی مصرف برق و مدیریت منابع، به حفظ پایداری شبکه توزیع انرژی کمک کنند تا از بروز خاموشی‌های احتمالی جلوگیری شود.

وی با اشاره به تداوم برنامه‌های فصل بهار افزود: در سه ماهه نخست سال، موضوع «ایستادگی و حضور در خیابان» به عنوان معروف اولویت‌دار تعیین شده بود که با تأکید بر نقش مردم در حفظ امنیت اجتماعی، پاسداشت ارزش‌ها و مطالبه‌گری در حوزه‌های مختلف، همچنان در دستور کار قرار دارد.

حجت‌الاسلام مظاهری همچنین با ارائه گزارشی از فعالیت‌های کارگروه جمعیت استان اصفهان، عملکرد این کارگروه را موفقیت‌آمیز خواند و تصریح کرد: با همکاری دستگاه‌های اجرایی و تشکل‌های مردمی، استان اصفهان در زمینه احیای قوانین جمعیتی و بهبود شاخص‌هایی نظیر ازدواج، کاهش طلاق و فرزندآوری، جزو استان‌های برتر کشور بوده است.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان اصفهان در بخش دیگری از این نشست، به تشریح سازوکارهای حمایتی از تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان در جشنواره ملی «مروارید» پرداخت و گفت: با هماهنگی‌های صورت‌گرفته با بانک‌ها و مجموعه‌های مرتبط با بنیاد تعاون بسیج، به طراحان و تولیدکنندگانِ منتخب جشنواره، وام‌های مناسبی برای برندسازی و تولید انبوه لباس‌های فاخر اعطا خواهد شد.

همچنین برای رفاه حال شهروندان، طرح خرید اعتباری در نمایشگاه پیش‌بینی شده است که به خریداران اجازه می‌دهد نیازهای خود را با شرایط اقساطی تأمین کنند.

وی در پاسخ به پرسشی درباره نحوه اقناع نسل جوان و هماهنگی طرح‌های جدید با سلیقه نسل‌های جدید، اظهار داشت: ذائقه نسل امروز باید توسط خود آن‌ها و با استفاده از ظرفیت‌های فکری همان نسل طراحی شود. در همین راستا، دانشگاه هنر و دانشجویان فعال در حوزه طراحی مد و لباس که خود از همین نسل هستند، به عنوان اولین گروه در جشنواره مشارکت خواهند کرد.
حجت‌الاسلام مظاهری ابراز امیدواری کرد که با اصلاح روش‌های برندسازی و ارائه محصولات جذاب و در عین حال فاخر، بتوان به الگویی از پوشش اجتماعی دست یافت که ضمن حفظ موازین، مورد پذیرش و استقبال جوانان قرار گیرد./1304/

ارسال نظرات