بی حوصلگی علمی مشکل مشترک کارهای تحقیقاتی در حوزه و دانشگاه است
احمد حاجی ده آبادی، از پژوهشگران حوزه علمیه قم در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا گفت: امروز فعالیتهای خوبی از سوی معاونت پژوهش حوزه علمیه در حال رقم خوردن است اما فعالیتهای پژوهشی باید از عمق بیشتری برخوردار شود.
وی بیان داشت: در برخی موارد شاهد موازی کاری در حوزه پژوهش های حوزوی هستیم که باید سامانه مناسبی برای جلوگیری از هدر رفتن انرژی پژوهشگران پیش بینی شود.
این نویسنده کتب حقوقی با بیان اینکه استفاده نکردن از منابع دسته اول یک نقص محسوب می شود، بیان داشت: محققان باید توجه داشته باشند تا تحقیقات خود را به منابع دسته اول و اصلی مستند کنند.
این استاد حقوق با اشاره به اینکه، خلاء بین عمل و نظر از دیگر آسیب های پژوهش های حوزوی است، گفت: باید نیازهای پژوهشی از سوی دستگاه ها و نهادها پیگیری شود و نیازهای پژوهشی سمت و سو داده شود.
وی گفت: ما شاهد هستیم که در همراستای تصویب قوانین در مجلس یا بررسی مواد قانونی در قوه قضائیه، پژوهشگاههای حوزوی به تحقیق در این باره می پردازند اما متاسفانه به دلیل نبود ارتباط دو سویه بین این مراکز و دستگاه ها، تحقیقات مورد استفاده قرار نمی گیرد.
این محقق حوزه و دانشگاه اظهار داشت: امروز در زمینه فلسفه فقه و فلسفه حقوق کتاب های خوبی ترجمه شده و فقر ادبیاتی ما جبران شده است و نوبت کارهای تولیدی است.
این عضو پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی اظهار داشت: بی حوصلگی علمی مشکل مشترک کارهای تحقیقاتی در حوزه و دانشگاه است. /909/پ202/ع