گسترده شدن فضای دهکده جهانی، پاسخگویی حوزه های علمیه را می طلبد
حجت الاسلام علی نصیری، مدیر مؤسسه معارف و خرد وحی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا،گفت: یکی از مشکلات پژوهش در حوزه این است که یک هدایت یکدست، هدفمند و روش مند بر مراکز و فعالیت های پژوهشی حاکم نیست.
وی با اشاره به اینکه باید کارهای پژوهشی اولویت بندی شود و در یک طرح جامع، موضوعات رده بندی شود، بیان داشت: بدون طرح جامع پژوهشی نیروها و استعدادهای موجود به هرز خواهد رفت.
این استاد حوزه و دانشگاه بیان داشت: باید نقشه جامع پژوهشی حوزه با در نظر گرفتن افقهای آینده در ردههای پنج، ده و بیست ساله و دراز مدت تدوین شود.
وی اظهار داشت: افق حوزه های علمیه این است که بتواند مکتب تشیع را در ایران، منطقه و جهان ترویج کند که باید این چشم اندازها در برنامه ریزی ملاک قرار گیرد.
استاد حوزه علمیه قم اذعان داشت: با گسترده شدن فضای دهکده جهانی، نیازها تشدید شده و باید به این نیازها پاسخگو باشیم.
این برگزیده جشنواره فارابی عنوان داشت: باید نیازهای دینی روز را با توجه به وضعیت کنونی جامعه شناسایی کنیم و برای پاسخگویی نهادهای پژوهشی را بسیج کنیم.
وی بیان داشت: یکی از مشکلات در پژوهش حوزوی، تمرکز پژوهش در قم است که حمایت ها و امکانات در شهر قم متمرکز شده و حوزه شهرستان ها رها شده است.
این استاد حوزه علمیه گفت: وقتی به حوزه علمیه شهرستان ها سفر می کنیم فقر آگاهی پژوهشی را مشاهده می کنیم که باید سازکارهای ارتقای آموزش و پژوهش در سایر مدارس علمیه کشور اندیشیده شود. /909/پ202/ع