۲۰ دی ۱۳۸۹ - ۱۸:۴۱
کد خبر: ۹۵۳۲۹
داور جشنواره علامه حلی:

حرکت طلاب جوان به سوی پژوهش رو به بهبودی است

خبرگزاری رسا ـ عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی بیان داشت: پژوهش به روش دائرة المعارفی مانع نوآوری است.
پژوهش


حجت الاسلام بهروز محمدی منفرد، عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری رسا بیان داشت: شاهد حرکت رو به جلوی طلاب جوان حوزه علمیه قم در تحقیق و پژوهش هستیم.

وی با بیان اینکه آنچه در پژوهش حوزوی کمرنگ است مطالعات تطبیقی و مقارنه ای است، بیان داشت: بحث های تطبیقی نیازمند مهارت و دقت است، اگر به آن توجه نکنیم نتیجه معکوس می دهد.

وی ادامه داد: ضعف بررسی های تقابلی همچون بحث ارتباط عقل و دین و طرح دیدگاه وینکنیشتن و تفکر اسلامی اگر به خوبی انجام نشود به تقویت شبهات کمک می کند.

این محقق علوم انسانی بیان داشت: ضعف دیدگاه های تقابلی موجب شده تا اگر هم نقدی بر تفکر دانشمندان غیر اسلامی داشته باشیم نقل قول یک نقد از خودشان باشد.

این داور جشنواره علامه حلی(ره) با بیان اینکه کمبود نوآوری در پژوهش از دیگر آسیب های پژوهش در حوزه های علمیه است، گفت: نوشتن تحقیق به روش دائرة‌المعارفی مطلوب نیست.

وی ادامه داد: طلاب پژوهشگر باید در انتخاب موضوع حساسیت به خرج دهند و با مشورت تلاش کنند تا موضوعی کامل و استوار انتخاب کنند.

این محقق علوم اسلامی با اشاره به اینکه مطالعات تخصصی می تواند راهگشای تحقیقات با ارزش باشد، گفت: متاسفانه نظریه پردازی در غیر رشته های تخصصی موجب شده تا موضوعاتی برای پژوهش انتخاب شود که از اساس باطل است.

وی با تاکید بر انتخاب موضوعات به روز و راهگشا توسط طلاب گفت: امروز موضوعی همچون شیطان‌پرستی یک موضوج جدی است که نیاز به تحقیق و تتبع و نظریه پردازی و ارائه راهکار دارد.

این محقق علوم عقلی با بیان اینکه یادگیری اصول پژوهش برای کسانی که قصد انجام کار پژوهشی دارند ضروری است، گفت: یادگیری روش پژوهش به صورت کاربردی و کارگاهی باید در حوزه های علمیه جدی گرفته شود.

وی گفت: طلاب باید به روش عینی و علمی آموزش روش تحقیق ببینند و در فرایند نوشتن یک تحقیق قرار گیرند. /909/ت302/ع

ارسال نظرات