۱۶ بهمن ۱۳۸۹ - ۰۰:۱۵
کد خبر: ۹۷۲۹۷
رییس مرکز پاسخگویی به سوالات و شبهات دینی؛

آموزش امور شرعی به پیش‌دبستانی‌ها باید کارشناسانه باشد

خبرگزاری رسا ـ رییس مرکز پاسخگویی به سوالات و شبهات دینی گفت:‌ آموزش حلال و حرام و امور شرعی به پیش دبستانی ها می‌بایست کارشناسانه و غیرشعاری باشد.
مرکز پاسخگويي به سوالات و شبهات ديني



به گزارش خبرگزاری رسا، حجت الاسلام سید محمد سادات منصوری، رییس مرکز پاسخگویی به سوالات و شبهات دینی سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به نداشتن پشتوانه دقیق پژوهشی برخی طرح‌های آموزشی کشور، در مورد مصوبه اخیر آموزش و پرورش گفت:‌ آموزش حلال و حرام و شرعیات به پیش دبستانی ها می‌بایست کارشناسانه و غیرشعاری باشد.

بر اساس گزارش روابط‌ عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، وی در مورد مصوبه اخیر آموزش و پرورش مبنی بر قرآنی شدن محتوای کتب پیش دبستانی و آموزش حلال و حرام و شرعیات به کودکان افزود: گروه پیش دبستانی، گروه سنی خاصی هستند که ویژگی‌های سنی بر ویژگی‌های جنسی غالب است و باید در نوع و شکل آموزش آنها و همچنین محتوا و آموزش‌دهنده دقت بسیاری داشت.

سادات منصوری ادامه داد:‌ برخی طرح‌های آموزشی کشور فاقد پشتوانه دقیق پژوهشی است و با یک کار جدی و با روش‌های خشک و سنگین نمی توان به این گروه سنی آموزش داد و اگر چنین باشد تبعات مخرب آن را چند سال دیگر مشاهده می کنیم.

حجت‌الاسلام سادات منصوری یادآور شد: البته ما الان در کشور مهدهای قرآن داریم که به گروه سنی پیش دبستانی با شیوه های خاصی آموزش قرآن داده می شود بدون اینکه بچه ها با حروف الفبا آشنا شوند و با بازی و تفریح این آموزشها را فرا می گیرند که تا حدودی این کار موفق بوده است.

وی اظهار داشت: اما در این طرح جدید آیا می خواهند همان شیوه مهدهای قرآن را در سراسر کشور پیاده کنند؟ مشخص نیست و بعید می دانم اجرایی باشد چون بحث مهد قرآن داوطلبانه است و خانواده ها با بچه ها همراهی می کنند و مسائل آموشی در این مجموعه ها بیشتر بر عهده خانواده است که با محبت و روش‌های خاص سختی کار را می شکنند و بچه ها به تدریج پیش می روند و تا حدودی هم موفق هستند اما اینکه این طرح برای همه قشر و سلیقه‌ها اجرایی شود گمان می کنم کار درستی نباش
حجت الاسلام سادات منصوری تاکید کرد : اصل اینکه ما بچه‌ها را از سنین پیش دبستانی با آموزه های اسلامی آشنا کنیم هدف خوبی است اما این هدف اگر بدون پشتوانه تحقیقاتی و برنامه‌ریزی دقیق و بدون تجارب ارزشمند داخلی و خارجی ، نتیجه معکوس در پی خواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه در گروه سنی پیش دبستانی بیان حرام و حلال و احکام دین ضرورتی ندارد اظهار داشت: بچه‌ها را در این سن باید به طرق دیگری با اسلام و قرآن آشنا کرد نه با بیان احکام بلکه با نمایش و فیلم و لزومی ندارد با احکام نماز آشنا شوند. آشنایی و فهم فرهنگ نماز و روزه غیر دانستن احکام آن است. خوب است که بچه ها با فرهنگ نماز و روزه آشنا شوند اما این مبحثی که اخیرا مطرح شده هنوز برای ما روشن نیست.

حجت‌الاسلام سید‌محمد سادات منصوری در پایان با انتقاد از برخی ارائه طرح‌های شعاری در نظام آموزشی کشور یادآور شد: برنامه‌ریزی در دوره آموزشی 12 و 13 ساله آموزش و پروش باید به گونه‌ای باشد که نوع آموزش‌ها در دوره‌های بعد تکراری نشود بلکه مقدمه ای باشد برای اینکه مثلا در سال دوازدهم یک جریان یادگیری طی شده باشد و محتوای کامل و بدنه ای نظامند شکل گرفته باشد./919/د102/ع

ارسال نظرات