دغدغه های فراموش شده رهبر معظم انقلاب در عرصه فضای مجازی و توسعه سریع آن باعث شده است که خبرگزاری رسا به مطالبه گری این امر برای تغییر وضع موجود و طراحی الگوهای زیست مومنانه در فضای مجازی در قالب این پرونده اقدام نماید.
مدیر گروه پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: امروز دیگر فیلترینگ جوابگو نیست، اما مدیریت لازم است شورای عالی فضای مجازی وارد این فضا شود و کل بحث ما روی فیلترینگ رفته است.
حجت الاسلام ناجی گفت: پرداختن صریح به مباحث سیاسی و انقلابی فضایی است که هفتاد درصد جامعه اصلا حوصله آن را ندارند،
مغزهای متفکر انقلابی ما بایدیک خط بدهند.
رئیس تبلیغات اسلامی اصفهان گفت: دشمن و فضای مجازی معطل ما نیست ما باید بدَویم تا شرایط را مطلوب کنیم، شورای عالی فضای مجازی باید وسط میدان باشد نه در گوشه میدان.
میرسندسی گفت: بی تفاوتی نسبت به مشکلات افراد جامعه، با روح ایمان منافات دارد، به رخ کشیدن تجملات زندگی و بی تفاوتی نسبت به دغدغه های مومنین با زیست مومنانه در تناقض است.
با توجه به جوّ آلوده و مسموم فضای مجازی، سازمان تبلیغات و وزارت ارشاد کم کاری می کنند، مسئولان همت کنند و تبلغ اسلام و شیعه شناسی را به گوش همه جهان به نحو احسن برسانند.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: مبلغان دینی آگاهی مردم را چنان باید بالا ببرند که خود مردم با اختیار خود محدودیت دسترسی را انتخاب کنند.
حجت الاسلام اکرمی شیرازی گفت: نقش والدین در تربیت فرزندان نسبت به فضای مجازی نباید نادیده گرفت، شرایط فضای مجازی و وسایل ارتباط جمعی از حساسیت خاصی برخوردار است.
پژوهشگر فضای مجازی و رسانه گفت: گروهی ادعا دارند محتوا و پلتفرم از یکدیگر جدا هستند؛ اینها در واقع به دنبال تحریفاند تا زیرساختها را بومی نکنند و مردم را فریب دهند.
در اهداف فضای مجازی، اگر خداوند ملاک و مدنظر قرار نگیرد، انسان به عدم و تباهی سوق داده می شود، زیرا آنچه که در فضای حقیقی زندگی وجود دارد، در فضای مجازی نیز صدق می کند.
شخصی که قصد ورود به فضای مجازی را دارد بهتر است با راهنمایی و مشورت کارشناسان دینی همراه باشد تا مانع به وجود آمدن مشکلات و آسیب های جدی برای افراد شوند.
دکتر باغستانی کوزه گر گفت: از سانسورها و فیلترها فایده نبردیم و بعد از مدتی مرزها شکسته شد. فیلتر خودش لجبازی را به همراه می آورد باید به وسیله سیاستهای کلان مدیریت کرد.
حجت الاسلام شریعتی گفت: من نمی گویم فیلترینگ فایده ای ندارد، بالاخره شمشیر هم غلاف دارد و فیلترکردن هم یک نوع غلاف است اما فرهنگ سازی حرف اول را می زند.
وقتی بر روی عملکرد مسؤولان نظر کنیم به مسائل مختلفی میرسیم که یکی از آنها شانه خالی کردن مسؤولان از وظیفه فرهنگی و فرهنگ سازی در فضای مجازی برای اقشار مختلف جامعه است.
پژوهشگر و جامعه شناس دین گفت: با محدودیت موافق نیستم، بلکه باید فضای رقابتی را فراهم کرد و در کنار آن خودمان را ارتقا دهیم تا جامعه را با خود همراه کنیم.
چین میزبان بزرگترین جامعه آنلاین در جهان است. بر اساس آمار جمعیت اینترنتی چین تا سال ۲۰۱۹ حدود ۸۴۰ میلیون نفر بوده است و تا سال ۲۰۲۳، به ۹۷۵ میلیون نفر خواهد رسید.
پس از گذشت حدود یک سال از ارائه طرح اولیه معماری کلان شبکه ملی اطلاعات و ماهها وقفه در تصویب این طرح، این شورا در تاریخ ۲۵ شهریورماه ۹۹، طرح را نهایی و تصویب کرد.
از سال ۵۷ تا ۹۹ انواع و اقسام تهدیدات و فشارها برای ساقط کردن این نظام الهی به ایران اسلامی عزیز وارد شد، اما جنسِ توطئه های دو دهه اخیر کاملا متفاوت از بقیه فشارها بود.
حجتالاسلام برنجکار گفت: شبکه ملی نیاز اساسی امروز جامعه ما است حتی اگر تحریم هم نبودیم و با جنگ فرهنگی، اقتصادی و... روبه رو نبودیم باز هم به این فضا نیاز بود.
حجتالاسلام مختاری گفت: شورای عالی فضای مجازی باید ضوابط و قوانینی تصویب کند که بتواند نظارت کند. بلکه باید لحظه ای آن را رصد کرده و تصمیمات جدی و عملی برای آن اتخاذ کند.
وقتی حکمرانی مستکبران جهان در فضای سایبری را تحلیل میکنیم، به اولویت آنها در نابودی خانوادهها از هر طریقی خواهیم رسید و در مقابل غفلت مسئولان خود را مشاهده میکنیم.
حجت الاسلام حسینی نژاد آموزش مجازی را دارای تفاوت ماهیتی با سیستم آموزشی حوزه علمیه میداند و معتقد است باید مبانی آموزشی حوزه علمیه در آموزش مجازی پیاده سازی شود.