حجتالاسلامو المسلمین یوسفی غروی:
راه اندازی مؤسسه امیرالمؤمنین گام مؤثری در خنثی سازی توطئه های وهابیت است
خبرگزاری رسا ـ حجتالاسلام والمسلمین یوسفی غروی، تأسیس مؤسسه آموزش عالی امیرالمؤمنین (ع) اهواز، را یکی از مصادیق نشر علم شیعی دانست.
حجتالاسلام والمسلمین محمد هادی یوسفی غروی، استاد حوزه علمیه قم، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، با اشاره به وظایف طلاب و روحانیان نسبت به مقابله با تحرکات و دسیسه های فرقه های نوظهور، اظهار داشت: مقابله همه جانبه با دسیسه های آنان و به کار بردن بهترین و معمول ترین راه برای مقابله با اقدام های آنان، از وظایف طلاب و روحانیان است.
وی با اشاره به شرایط امر به معروف و نهی از منکر، تصریح کرد: از دیدگاه علما و فقهای دین مبین اسلام یکی از شرایط امر به معروف و نهی از منکر، تأثیر پذیری مخاطب و معرفت آمر و ناهی به حقیقت معروف است که باید فرد موعظه کننده بداند که این موعظه در مخاطب یا دیگران تأثیر پذیری دارد یا ندارد که در غیر این صورت امر به معروف بی فایده است.
استاد حوزه علمیه، امر به معروف و نهی از منکر را وظیفه ای همگانی دانست و تأکید کرد: این فریضه بر همه واجب است اما هر فردی باید در حد معلومات خود امر به معروف کند؛ چرا که اگر کسی بیش از معلومات خود امر به معروف کند نه تنها در مخاطب تأثیر پذیر نمی باشد بلکه در خود معروف کننده نیز شبهه بوجود می آید اما اگر کسی که معلومات زیادی نسبت به مسایل روز داشته باشد میتواند با کوتاه ترین عبارات محکم و قویترین ادله را برای قانع کردن مخالف خود بیان کند.
وی تصریح کرد: افرادی باید امر به معروف کنند که علم کافی و وافی را نسبت به شبهات و پاسخ های آن داشته باشد و در غیر این صورت فرد معروف کننده دچار تزلزل عقیدتی می شود و ما این مسأله را بارها در چندین نقاط مشاهده کردیم که فردی از روی دلسوزی با فردی غیر شیعی مباحثه کرده و بر اثر نا آگاهی از مسایل و شبهات روز، از مخاطب شکست خورده و موجب تزلزل در عقیده او شده است.
حجتالاسلام والمسلمین غروی، امر به معروف و نهی از منکر را بهترین راه برای مقابله با فرقه های نوظهور دانست و بیان داشت: اقشار و آحاد جامعه به ویژه طلاب و روحانیان باید با اجرای فریضه امر به معروف و نهی از منکر مردم، با دسیسه های ادیان منحرف مقابله کنند و آنها را به راه راست هدایت کنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به تأسیس مؤسسه آموزش عالی امیرالمؤمنین (ع) اهواز، اظهار داشت: یکی از مهمترین مشکلات موجود در حوزه علوم انسانی پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، وجود موانع زیاد برای راه اندازی مؤسسات علمی آموزشی بود؛ از این رو برای برطرف کردن این مشکل عده ای از عقلای حوزه علمیه قم گرد هم آمده و با بررسی طرح های مؤسسات علمی، دینی و آموزشی، این مؤسسات را با قوانین آموزش عالی تطبیق داده و برای اعطا مجوز به وزارت آموزش عالی تقدیم شدند.
وی به راه اندازی کمیته حوزه ای و دانشگاهی، اشاره کرد وگفت: برای بررسی طرح های مؤوسسات علمی، دینی و آموزشی، کمیته ای با عنوان حوزه ای و دانشگاهی با ریاست آیت الله اعرافی، رییس جامعه المصطفی ایجاد شد، که آیت الله اعرافی حکمی با عنوان عضویت در این کمیته را به من اهداء کردند و پس از مدتی نیز اوراق تقاضای تأسیس جامعه یا دانشگاه امیرالمؤمنین به این کمیته آورده شده و پس از تطبیق با مقررات آموزش عالی، مجوز تأسیس این مؤوسسه از سوی وزارت آموزش عالی کشور صادر شد.
حجتالاسلام والمسلمین غروی، مؤسسه آموزش عالی امیرالمؤمنین (ع) اهواز، را یکی از مصادیق نشر علم شیعی دانست و گفت: تأسیس این مؤسسه، هم یکی از مصادیق نشر علم شیعی است و هم مصداق آیه «وَ قُل رَبِ زِدنی عِلماً» است؛ چرا که در این مؤوسسه سربازان مدافع ولایت امیرالمؤمنین و مقاوم در برابر دشمنان ولایت این امام همام تربیت می شوند و براستی که این مؤوسسه از باقیات و صالحات است.
این پژوهشگر عرصه دینی، در پایان سخنان خود، تصریح کرد: انشاءلله در آینده ای نه چندان دور شاهد شکوفایی و ارتقاء مؤسسه آموزش عالی امیرالمؤمنین (ع) اهواز، باشیم؛ چرا که هر کاری را برای رضای خدا انجام دهیم، همچون دانه ای گندم به هفتصد خوشه گندم تبدیل می شود./9465/ت302/ص
ارسال نظرات