فقدان مدیریت متمرکز در حوزه مطالعات دینی مشکلساز شده است
حجت الاسلام خسرو تقدسینیا، کارشناس دفتر همکاری های علمی و بینالمللی دانشگاه باقر العلوم(ع) در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا گفت: در پژوهش، محقق موضوعات خاصی را مورد بررسی قرار میدهد و با تجزیه و تحلیل، یک موضوع را در یک پروسه منظم و دقیق تدوین و به جامعه تحویل میدهد از این رو پژوهش همواره باید دارای نکته های تازه و نو باشد و اگر کار تکراری انجام شود نمیتوان نام پژوهش را بر آن گذاشت.
این محقق علوم اسلامی در بیان مشکلات امروز پژوهش و آسیب های پیش روی تحقیقات اسلامی اظهار داشت: نخستین مشکل پژوهش و پژوهشگران مسائل مادی و معنوی است که اگر خواستههای آنان تامین نشود، یا پژوهش را کنار می گذارد یا کارهای سطحی تحویل می دهند. امروز بسیاری از مراکز پژوهشی پس از تاسیس، دوام نیاوردهاند و کارشان متوقف شده که دلیل آن مشکلات مالی بوده است.
حجت الاسلام تقدسینیا بیان داشت: یکی از نقصهای سیستم پژوهشی ما، فقدان وحدت بین مراکز پژوهشی است به این معنا که مراکز پژوهشی زیادی داریم اما به دلیل نبود رابطه، گاهی موضوعات تکراری در چند پژوهشگاه به صورت همزمان مورد بررسی قرار میگیرد.
وی با تاکید بر اینکه، موازی کاری از آسیب های بحث پژوهش است و موجب شده تا زمان و فرصت محققان را بگیرد و بازدهی را پایین آورد، ادامه داد: پژوهشگاه ها باید تقسیم کار کنند و موضوعات و رشتهها تقسیم شود و پژوهشگاههایی با محوریت رشته های علمی ایجاد شود.
این پژوهشگر علوم اسلامی بیان داشت: امروز یک مرکزی نداریم که مراکز پژوهشی را مدیریت کند یعنی فقدان مدیریتی برای مراکز پژوهشی آسیبی جدی شده است چرا که مغز متفکر و سازمان دهندهای نداریم که راهکار نشان دهد و سمت و سوی پژوهشگران و موسسات پژوهشی را مشخص سازد.
وی با اشاره به آسیب فقدان مدیریت متمرکز گفت: مراکز هماهنگ کننده پژوهش دینی یا وجود ندارد یا عملکردی ضعیف از خود ارائه دادهاند و در عمل نتواسنتهاند رهبری پژوهش را در دست گیرند.
وی با بیان اینکه پژوهشگرانی هستند که به صورت فردی کارهای تکنگری انجام می دهند، گفت: پژوهشگران باید بدانند که با حضور در جمع، کار علمی آنها مورد نقد و بررسی قرار می گیرد و پژوهش آنها دقیقتر می شود.
این محقق علوم اسلامی با تاکید بر کارهای تحقیقاتی جمعی تاکید کرد: دلیل فردی شدن تحقیقات محققان، نبود مراکزی برای جذب، عدم حمایت مادی و معنوی از این پژوهشگران و عدم ارتباط آنها با هم است.
وی بر وجود مراکز هماهنگ کننده پژوهش در حوزه علوم دینی تاکید کرد و خواستار حمایت های بیشتر مادی و معنوی از محققان علوم اسلامی شد. /909/پ202/ع