۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۱ - ۱۸:۱۲
کد خبر: ۱۲۷۹۱۴
اخلاق، گمشده عصر ارتباطات (11)؛

علم تنها برای پرواز به ملکوت کافی نیست

خبرگزاری رسا ـ استاد اخلاق حوزه علمیه قم بر لزوم مطالعه و عمل به کتاب‌های اخلاقی در کنار مطالعات دروس اصلی برای طلاب تاکید کرد.
اخلاق


حجت الاسلام سید احمد حسینی‌خراسانی، استاد اخلاق حوزه علمیه، در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، شیعه و به ویژه حوزه‌های علمیه و طلاب علوم دینی را دارای هویتی آمیخته با تقوا دانست و علم آموزی و عمل برای رضای خدا را در حد یک باور راسخ قلبی برای طلاب لازم خواند.

وی همچنین با اشاره به بیت شعری از شیخ بهایی «درس گر قربت نباشد ذو غرض لیس درس، انه بئس المرض» انگیزه طلبه را در صورتی که هدفی غیر از آموختن و عمل کردن به خاطر خدا داشته باشد بدترین مرض قلمداد کرد.

حجت الاسلام حسینی‌خراسانی پرواز در ملکوت و دستیابی به اهداف و اغراض را برای طلبه، در گرو داشتن دو بال علم و عمل خواند و گفت: علم هر اندازه قوی باشد به تنهایی برای پرواز و دسترسی به ملکوت کافی نیست.

استاد دروس سطح عالی حوزه در ادامه به جمله معروف «اول العلم معرفه الجبار و آخر العلم تفویض الامر الیه» اشاره کرد و قرین بودن علم و عمل در حوزه را از قدیم الایام یادآور شد.

وی همچنین با اشاره به فراوانی مجموعه‌های علمی در دنیا، نبود تقوی در کنار علم را وجه تمایز این مؤسسات با حوزه دانست و آیه شریفه«لم تقولون ما لا تفعلون» و اعتقاد طلاب را به آن سند حرف خود خواند.

استاد اخلاق حوزه از برگزاری جلسات اخلاق حوزه به عنوان یک سنت پسندیده نام برد و سفارش اکید همه دلسوزان و اساتید و از جمله خلف صالح امام خمینی(ره)، حضرت آیت الله خامنه‌ای را در راستای هر چه جدی و با شکوه تر برگزار کردن این محافل یادآور شد.

حجت الاسلام حسینی خراسانی در ادامه به دروس اخلاق پربار و سازنده حضرت آیت الله مشکینی(ره) در مسجد اعظم قم اشاره کرد و گفت: مسجد اعظم پر از طلاب جوان می‌شد و حرف‌های او در جان طلبه‌ها نفوذ می‌کرد و هفته‌ای یک بار طلاب را تحت تاثیر خود قرار می‌داد که متأسفانه این برنامه هم کمرنگ و کمیاب شده است.

وی همچنین اخلاق را همانند اکسیژن و نیاز به آب و غذا یکی از نیازهای حیاتی افراد و جامعه خواند و در رابطه با کل جامعه بحث تقوی و پرهیزگاری را به معنای حقیقی کلمه و برگرفته از قرآن و سیره ائمه معصومین(ع)، لازمه همه اقشار و اصناف دانست و وضعیت کنونی دروس اخلاق را به تناسب جمعیت، شرایط، مقتضیات و هجمه های فرهنگ های بیگانه بسیار کمتر از حد نیاز خواند.

استاد اخلاق حوزه های علمیه از مراجع تقلید همچون آیات عظام جوادی آملی، صافی گلپایگانی، وحید خراسانی، مکارم شیرازی و نوری همدانی به عنوان اساتید علمی و عملی اخلاق یاد کرد و گفت: باید پس از بستر سازی از این بزرگواران تقاضا کنیم که یک حرکت عظیم را شروع کنند و انشاالله حوزه را تحت تاثیر قرار دهند.

حجت الاسلام حسینی خراسانی در انتها بر لزوم مطالعه و عمل به کتاب‌های همچون «منیه المرید فی آداب المفید و المستفید» در کنار مطالعات دروس اصلی تاکید کرد. /908/ت 303/ن

ارسال نظرات