آیتالله طباطبایی نژاد:
کار حوزه علمیه پرورش عالمان متقی است
خبرگزاری رسا ـ مدیر حوزه علمیه اصفهان، کار حوزه های علمیه را تربیت عالمان متقی ذکر و تصریح کرد: استاد باید فضائل دین و فضائل علما را برای شاگرد ذکر کند و به شاگرد بگوید عالمان دین خلفای پیغمبر هستند، استاد باید مستحبات و مکروهات را تذکر دهد و در مقابل طلبه ها خضوع و تواضع داشته باشد.
![آيت الله سيد يوسف طباطبايي امام جمعه اصفهان](/Original/1389/01/24/IMAGE634068537824062500.jpg)
![آيت الله سيد يوسف طباطبايي امام جمعه اصفهان](/Original/1389/01/24/IMAGE634068538803437500.jpg)
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیتالله سید یوسف طباطبایی نژاد مدیر حوزه علمیه اصفهان، امروز در جمع اساتید حوزه علمیه این استان، با اشاره به روایتی از امام علی(ع) یادآورشد: عالمی به درد اسلام و دین می خورد که با تقوا باشد، ما باید در حوزه های علمیه در مرحله نخست خودمان را به این مقام برسانیم و در مرحله بعد افرادی متقی و عالم تربیت کنیم.
آیتالله طباطبایی نژاد با بیان اینکه کار حوزه علمیه پرورش عالم با تقوا است، اظهار داشت: فرشتگان بال های خود را زیر پای این گونه عالمان پهن می کنند و این عالم است که مرکبش از خون شهید برتر است.
وی تاکید کرد: من اعتقاد ندارم که برای اخلاق در حوزه علمیه نیاز به استاد اخلاق داریم که یک کسی بیاید بنشیند و اخلاق بگوید بلکه همان استاد در ضمن درس خود باید با رفتار و کردار خود اخلاق را به خورد شاگرد بدهد، در حوزه علمیه وظیفه استاد این نیست که فقط درسی را بگوید و به تربیت شاگردان کاری نداشته باشد.
نماینده مجلس خبرگان رهبری با اشاره به توطئه های دشمنان و استکبار جهانی علیه دین، گفت: حدود چهارصد شبکه ماهواره ای و هشت هزار سایت شبانه روز در حال پخش برنامه علیه دین و حکومت اسلامی هستند و تا زمانی که در جوانان عشق به دین، حوزه، روحانیت و درس خواندن بوجود نیاید، نمی توان دستشان را از این شبکه های ماهواره ای وسایت ها کوتاه کرد.
وی با اشاره به فرازهایی از کتاب منیهالمرید ابراز داشت: استاد باید به گونهای رفتار کند که با عمل خود اخلاق نیکو را به طلبه یاددهد و او را عادت دهد که از نفس خود صیانت کند و اگر شاگردی قابلیت رشد اخلاقی داشت استاد او را رها نکند و او را کمک کند.
نماینده ولی فقیه در اصفهان گفت: من این حرف را قبول ندارم که طلبه فقط به قرآن توجه کند، بلکه باید مجموعه دین را با هم فرا بگیرد و اگر قرآن نباشد نه سیوطی، نه لمعه، نه مکاسب و نه کفایه بدرد می خورد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: استاد باید فضائل دین و فضائل علما را برای شاگرد ذکر کند و به شاگرد بگوید عالمان دین خلفای پیغمبر هستند، استاد باید مستحبات و مکروهات را تذکر دهد و در مقابل طلبه ها خضوع و تواضع داشته باشد.
وی ادامه داد: اینکه من اصرار می کنم که استاد باید فقط دو درس بگوید، برای این است که وقت مطالعه داشته باشد و بتواند با طلبه و شاگرد بنشیند و به مشکلات او رسیدگی کند.
آیت الله طباطبایی نژاد در ادامه گفت: استاد باید حریص بر مشکلات طلاب باشد و مشکلات او را بر مشکلات خود ترجیح دهد، او باید از طلاب مطالبه کند و ببیند محفوظات او یادش هست یا نه و اگر حرف خوبی زد او را تشویق کند و اگر اشتباه کرد به او خرده نگیرد. /929/پ202/ج
ارسال نظرات