۰۳ تير ۱۳۹۱ - ۱۵:۳۱
کد خبر: ۱۳۱۴۳۶
تشریح فعالیت‌های اداره‌کل تبلیغات اسلامی قم؛

200 مبلغ در ماه رمضان به نقاط مختلف قم اعزام می‌شوند

خبرگزاری رسا ـ مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم با بیان این‌که 200 مبلغ در ماه مبارک رمضان امسال به نقاط مختلف قم اعزام می‌شوند، کمبود اعتبار را مهم‌ترین مشکل اداره‌کل تبلیغات اسلامی قم در این عرصه عنوان کرد.
حجت الاسلام عباس اسكندري، مدير كل تبليغات اسلامي قم حجت الاسلام عباس اسكندري رييس سازمان تبليغات اسلامي قم


به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام عباس اسکندری، امروز در نشستی خبری با حضور خبرنگاران با گرامیداشت ایام مبارک شعبانیه و با اشاره به اول تیرماه سالروز تأسیس نهاد فرهنگی تبلیغی سازمان تبلیغات اسلامی به فرمان امام خمینی‌(ره) و روز اطلاع‌رسانی و تبلیغ دینی به تشریح فعالیت‌های یکساله اداره‌کل تبلیغات اسلامی استان قم پرداخت.

وی در ابتدا با نگاهی به سه دهه فعالیت سازمان تبلیغات اسلامی، گفت: دهه اول فعالیت‌های سازمان مصادف با دوران دفاع مقدس و بیشتر با اعزام مبلغ به سراسر کشور به ویژه جبهه‌های نبرد حق علیه باطل، برپایی جلسات مختلف قرآنی، مجالس دینی و مذهبی و شکل دادن حرکت‌های مختلف در راستای تقویت نظام اسلامی همراه شد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم افزود:‌ فعالیت‌های سازمان در دهه اول به سبب ساختار سنتی، آن‌گونه که انتظار می‌رفت فراگیر و همه جانبه نبود، اما با شروع دهه دوم یک سیر صعودی و بالندگی در سازمان رخ داد که شکل‌گیری معاونت‌ها و توجه به نیروی انسانی، داشتن طرح و برنامه و نگاه به آینده، حضور در محافل مختلف از ویژگی‌های این دهه است.

وی با بیان این‌که دهه سوم فعالیت‌های سازمان تبلیغات اسلامی با توصیه‌های مقام معظم رهبری که در حکم ریاست سازمان مطرح شده بود، آغاز شد، گفت: سازمان در این دوران افزون بر فعالیت‌های سنتی، وارد عرصه‌های نوین شد و با بهره‌گیری از ابزار و امکانات جدیدی که به وجود آمده بود، توانست فعالیت‌های خود را از یک گستردگی و عمق بیشتری برخوردار کند.

حجت‌الاسلام اسکندری بها دادن به فعالیت‌های مردمی و متمرکز شدن بر فعالیت‌های دینی را سبب باز شدن راه رشد و تعالی سازمان دانست و افزود: سازمان یکی از مجموعه‌های فرهنگی تبلیغی است که در تمام شهرهای کشور دفتر دارد و وجود سه هزار روحانی مستقر در روستاهای مختلف کشور، دامنه فعالیت‌های سازمان را گسترده کرده است.

وی در ادامه به تشریح فعالیت‌های یکساله اداره‌کل تبلیغات اسلامی استان قم، پرداخت و با بیان این‌که استان قم باید به صورت ویژه دیده شود، گفت: وجود حوزه علمیه قم، مراجع تقلید، مؤسسات متعدد تحقیقاتی و چهره‌های وزین علمی ایجاب می‌کند امکاناتی در سازمان به وجود آید که افزون بر پوشش استان قم، ‌این ظرفیت‌ها را به سراسر کشور منتقل کند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم با بیان این‌که این سازمان در چهار شهر کهک، قنوات، جعفریه و دستجرد از توابع قم اداره‌کل دارد و در 37 استان روحانی مستقر، اظهار داشت: برای هر روحانی مستقر یک خانه عالم ساخته شده است.

وی همچنین برگزاری 515 دوره‌ آموزشی عمومی روخوانی، روان خوانی و تجوید قرآن برای 12 هزار نفر، 41 دوره‌ تخصصی تربیت ممتحن، مدرس، داور برای 800 نفر و راه‌اندازی و تأمین 175 مربی مدارس قرآنی آموزش و پرورش برای 4 هزار دانش‌آموز را از جمله فعالیت‌های این اداره‌کل در یک سال گذشته برشمرد.

حجت‌الاسلام اسکندری با اشاره به فالیت‌های تبلیغی و ترویجی اداره‌کل تبلیغات اسلامی استان قم گفت: تحت پوشش قرار گرفتن 23 هزار نفر، شناسایی و صدور مجوز برای 30 مؤسسه قرآنی، راه‌اندازی 50 مرکز قرآنی، صدور مجوز و نشر 197 مؤسسه قرآنی و در مجموع چاپ 2 و نیم میلیون جلد قرآن کریم از مهم‌ترین فعالیت‌های این اداره‌کل یک سال اخیر است.

وی طرح اوقات فراغت را از دیگر فعالیت‌های اداره‌کل تبلیغات اسلامی استان قم عنوان و اظهار کرد: این طرح اگرچه در طول سال استمرار دارد، اما در تابستان با فعالیت بوستان‌های معرفت برای سنین 14-7 سال و هسته‌های فرهنگی جوان برای 25-15 سال و ایجاد 192 پایگاه با حضور 4 هزار و 500 نفر، فعال است.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم در بخش دیگری از سخنان خود از نهضت قرآن آموزی به عنوان یک فعالیت خاص در این اداره‌کل سخن گفت و با اشاره به برپایی 300 کلاس آموزشی در این راستا برای 7 هزار نفر، تأسیس یک دارالقرآن عظیم را برای استان ضروری دانست.

وی همکاری با اداره‌کل آموزش و پرورش و تربیت بیش از 9 هزار معلم و مربی طی 36 دوره با موضوع‌های مهدویت، شیعه‌شناسی، عفاف و حجاب، فرقه و مذاهب و نحله‌های انحرافی و نیز برگزاری 28 دوره با 3500 نفر در حوزه آموزش خانواده ویژه انجمن اولیا و مربیان و خانواده‌های آسیب دیده در خصوص مباحث ازدواج را از دیگر فعالیت‌های یک ساله اداره‌کل تبلیغات اسلامی قم برشمرد.

حجت‌الاسلام اسکندری گفت: این اداره‌کل در سالجاری از پایان‌نامه‌های دانشجویی با موضوع‌های مرتبط با گفتمان‌های دینی در دانشگاه‌ها و دبیرستان‌ها و مرتبط با موضوع مساجد، مهارت‌های زندگی یا عفاف و حجاب، آسیب‌های اجتماعی، مباحث مهدویت و رسانه حمایت کرده است.

وی با اشاره به توجه مسؤولان سازمان تبلیغات اسلامی به امور مساجد، از برگزاری 8 دوره و 10 همایش آموزشی ویژه ائمه جماعات و رابطین فرهنگی، برگزاری مراسم تفسیر قرآن در 60 مسجد استان و برپایی اردوی آموزشی زیارتی برای ائمه جماعات به مشهد مقدس خبر داد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم با بیان این‌که از تیرماه سال گذشته تاکنون، 5 هزار جلد قرآن و مفاتیح در مساجد مختلف توزیع شده است، توجه و تجهیز مساجد بین راهی، ایجاد و رونمایی از شبکه رادیویی مساجد، راه‌اندازی سایت ویژه مساجد، تجهیز اتاق سرور ویژه سایت و شبکه اینترانت مساجد برای اولین بار در استان را از مهم‌ترین اقدام‌ها در این راستا دانست.

وی گفت: ساماندهی هیئات مذهبی، ثبت 112 هیأت دانش‌آموزی 12 هیأت‌ عمومی، حمایت از 520 هیأت، آسیب‌شناسی و آسیب‌زدایی از هیأت‌ها و سرکشی از هیأت‌های مذهبی و در مجموع شناسایی و ثبت 1840 هیأت، 300 هیأت دانش‌آموزی و 200 هیأت بانوان از جمله فعالیت‌های این اداره‌کل در حوزه تشکل‌های دینی بوده است.

حجت‌الاسلام اسکندری، برگزاری 21 همایش آموزشی، توجیهی و فرهنگی به ویژه در حوزه امر به معروف و نهی از منکر و تذکر لسانی،‌ اعزام بیش از 23 هزار مبلغ به روستاهای استان در طول یک سال و اعزام 65 استاد برجسته حوزه برای سخنرانی به محافل مختلف را از دیگر فعالیت‌های اداره متبوعش دانست.

وی با بیان این‌که 200 مبلغ در ماه مبارک رمضان امسال به نقاط مختلف قم اعزام می‌شوند، کمبود اعتبار را مهم‌ترین مشکل اداره‌کل تبلیغات اسلامی قم در این عرصه عنوان و اظهار کرد: اگرچه افزایش مبلغ اعتبار درخواست شده، اما با به نتیجه نرسیدن این درخواست، آهنگ فعالیت‌‌ها کند شده است. /920/پ202/ن

ارسال نظرات