۱۶ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۶:۱۲
کد خبر: ۱۳۴۷۸۵
معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی:

اندیشه اسلامی بستر مناسبی برای ارتقای فرهنگ عمومی است

خبرگزاری رسا ـ معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی با بیان این که معارف اسلامی ابعاد مختلف فرهنگ عمومی را طرح و حد مطلوب آن را تعریف کرده است، گفت: اندیشه اسلامی با عوامل کامل‌تر و مترقی‌تر خود می‌تواند بستر مناسبی برای رشد و تعالی فرهنگ عمومی فراهم کند.
حجت الاسلام موسوي هوايي معاون پژوهشي آموزشي سازمان تبليغات كشور

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، حجت الاسلام سید جواد موسوی هوایی، معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی درباره فرهنگ عمومی در اندیشه اسلامی بیان داشت: بحث فرهنگ عمومی، بحث تعاملاتی است که بین مردم در اجتماع شکل می‌گیرد که در آن می‌توان به تعامل دانش‌آموز و معلم، تلقی مردم از سیاست عمومی، رفتار کسبه با مشتریان، اخلاق و رفتار مردم در اجتماع و رعایت قوانین عمومی در جامعه اشاره کرد.

وی اضافه کرد: بیش از مجموعه‌ای که ما به نام فرهنگ عمومی می‌شناسیم وارد معارف اسلامی شده و در زمینه آن بحث‌هایی صورت گرفته و علل آن ریشه‌یابی شده و انگیزه‌هایی بیان شده، حد مطلوب آن تعریف و راه رسیدن به آن حد مطلوب هم در بخش‌های مختلف معارفی ما تبیین شده است، بنا‌براین ما می توانیم فرهنگ عمومی را با همین علائم و فاکتورهای کامل‌تر، مترقی‌تر و انسانی‌تر در فرهنگ عمومی و انسانی خود پیدا کرده و آن را رشد دهیم.

 حجت‌الاسلام موسوی هوایی تصریح کرد: فرهنگ عمومی در اندیشه اسلامی بیشتر جنبه‌های خرده فرهنگ‌ها، به معنای فرهنگ‌های مذاب جامعه را چون فرهنگ رفتار اخلاقی، فرهنگ ترافیک، فرهنگ رفتار دانش‌آموز با معلم، فرهنگ رفتار دانشجویی، فرهنگ کارگری، فرهنگ تولید، توزیع و مصرف را مورد اشاره قرار می‌دهد که در اندیشه اسلامی در رابطه با آن بحثهای متعددی صورت گرفته است.

وی ادامه داد: پس این موارد به مجموعه‌ای تبدیل شده که باید وارد آن شد و مجموعه روایت‌هایی که در رابطه با آن وجود دارد، سیره اهل‌بیت(ع) در رابطه با آن را استخراج کرد تا بتوان دقیق‌تر در رابطه با آن صحبت کرد.

وی با بیان این که اندیشه اسلامی در حد اندیشه باقی نمی‌ماند، گفت: عقاید ما انسان را به سمت و سویی می‌برد که خلق و خوی الهی پیدا کرده و عمل صحیحی از ما سر بزند و یکی از مبانی بزرگ اندیشه اسلامی ایجاد حاکمیت اسلامی در جامعه است، وقتی حاکمیت اسلامی در جامعه شکل بگیرد و رویکرد حکومت الهی باشد، مجموعه ابزار رسانه‌ای، قانونی، قضایی انتظامی فرهنگی و آموزشی که در دسترس حاکمیت قرار گرفته می‌تواند جهت اعتلای فرهنگ عمومی مورد استفاده قرار گیرد.

معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی اضافه کرد: اعتقاد به مطالب اسلامی، اعتقاد به خدای متعال و ایمان داشتن به خدا، معاد و قیامت می‌تواند وظایفی که انسان در حیطه اجتماعی در نقش‌ها و جایگاه‌های مختلف دارد، معنا بخشد.

وی خاطر نشان کرد: کسی که به خداوند اعتقاد دارد می تواند خود را نسبت به تخلفات و تخطی از انجام وظایف خود موفق بداند این همان تعریفی است که قرآن کریم از آن با عنوان تقوا یاد می‌کند و با وجود این تقوا، ما در سطوح مختلف به ویژه سطح فرهنگی می‌توانیم شاهد شکوفایی الهی باشیم.

حجت‌الاسلام موسوی هوایی یادآور شد: اگر رعایت قوانین، برخورد با یکدیگر، دیگران را برخود مقدم کردن و سایر موارد با درنظرگیری تقوا صورت گیرد، فرهنگ ترافیک نیز اصلاح خواهد شد، این امر را می توان به مسأله صرفه جویی در آب ، برق و سایر موارد تعمیم داد.

وی در ادامه افزود: فردی با اعتقاد به اینکه اسراف حرام است و اسراف کاری موجبات تأدیب وی را فراهم می کند و خود را متعهد به تمام عالم و آخرت می داند انگیزه قوی در رعایت قوانین دارد.

وی اظهار داشت: باید به دنبال راه‌کارهای علمی که در دنیا مطرح می شود نیز باشیم، چنانچه در روایات ما نیز مطرح شده که مسائل ترافیکی باید از دوران طفولیت به کودکان آموزش داده شود، این فرهنگ وقتی اصلاح شد فرهنگ عمومی هم اصلاح می شود و این موارد در تفکر اسلامی و اهل بیتی می تواند جایگاه قابل توجهی داشته باشد و نگاه کردن به آن از چنین زاویه‌ای میزان آگاهی مردم را نیز ارتقا می‌دهد./9192/ د102/ن

ارسال نظرات