بصیرت در کنار علم برای همه طلاب لازم است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا صفایی بوشهری، استاد اخلاق حوزه علمیه قم، شب گذشته هفتم آبان در جمع روحانیان و طلاب مقطع سطح و خارج مدرسه علمیه تخصصی فقه و اصول امام رضا(ع)، انسان را به واسطه اینکه قهرمان غفلت است، نیازمند به تعقل و تفکر دانست و گفت: انسان برای جبران غفلت هر لحظه به درس اخلاق محتاج است.
وی با تاکید بر اینکه بصیرت در کنار علم برای همه روحانیان و طلاب لازم است، ابراز داشت: تحصیل و تهذیب بدون تفقه حوزویان را به مقصد اصلی نمیرساند.
این استاد اخلاق حوزه علمیه با بیان اینکه تفکر و تعقل درباره خودشناسی، هستیشناسی و خداشناسی باید صورت گیرد، از حوزویان خواست که بدون تفکر و بررسی ابعاد مختلف، هیچ کاری را شروع نکنند.
وی با اشاره به اینکه مبلغان برای هدایت و مدیریت تبلیغ، ابتدا باید بتوانند خانواده خود را به بهترین شکل مدیریت کنند، بیان داشت: عدم توانایی کنترل نفس در برابر خانواده مانع از تبیلغ مطلوب خواهد شد و بدانید بزرگترین دشمن انسان نفس اماره است.
این مبلغ معارف دینی با یادآوری روایتی از امام علی(ع)، گفت: علم طلبگی در صورت موثر و مفید خواهد بود که طلبه را به مستی علم نرساند، بنابراین اگر علم بدون اخلاص و توکل را تحصیل کنید به مرحله مستی خواهید رسید.
وی با اشاره به اینکه حوزیان نه تنها باید از گناه دوری کنند بلکه به مرحله خود را برسانند که هیچ چیز را غیر از خداوند در دل راه ندهند و همچنین سراسر زندگی طلبه باید الهی باشد، گفت: گاهی اوقات خود انسان حجابی برای رسیدن به پروردگار میشود.
حجتالاسلام والمسلمین صفایی بوشهری با بیان ضرورت تبلیغ روحانیان در ایام محرم، توصیه کرد: روایات منبر را ابتدا برای عمل و فهم خود بنویسید و حتی موقع سخنرانی نیز خودتان را از مستمعین بشمارید و همچنین قبل از منبر دو رکعت نماز بخوانید تا بتوانید تبلیغی موثر داشته باشید.
وی خطاب به حاضرین، گفت: ایام تبلیغ با هماهنگی دل و زبان و از روی اخلاص سخنرانی کنید و همچنین در منبر توجه اصلی شما به امام عصر(عج) باشد./921/پ202/ی