۲۸ آذر ۱۳۹۱ - ۱۶:۵۳
کد خبر: ۱۵۰۳۴۸
مدیر مدرسه علمیه نرجس:

حوزه های علمیه همه ابعاد دین را مورد توجه قرار دهند

خبرگزاری رسا ـ مدیر مدرسه علمیه نرجس(س) مشهد، رسالت حوزه از دیدگاه رهبر معظم انقلاب را، تولید فکر برای ایجاد تمدن اسلامی دانست و گفت: دین حرف های زیادی برای گفتن دارد که باید همه آن گفته شود بنابراین گفتن حرف جدید لزوما به معنای حرف متفاوت نیست.
حوزه های علمیه همه ابعاد دین را مورد توجه قرار دهند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، منوره شایسته خوی، مدیر مدرسه علمیه نرجس(س) صبح امروز در همایشی در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی حوزه علمیه خراسان که در محل سالن همایش های بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد از توجه کشورهای دیگر به قدر و منزلت سخنان رهبری و بی توجهی ما ابراز تأسف کرد و گفت: ایشان در سال به دفعات حوزه های علمیه را مورد خطاب قرار می دهند و مانند پدردلسوزی هستند که نصایحش مورد توجه فرزندان قرار نمی گیرد.

 

شایسته خوی در ادامه به رهنمودهای رهبری در حوزه پژوهش اشاره کرد و اظهار داشت: رمز پژوهشگری در آیه 187 سوره آل عمران بیان شده است، خداوند در این آیه از طلاب، علما و کسانی که با نام دین مدارج را طی می کنند، میثاق گرفته که آن را برای مردم تبیین کنند و اگر این رسالت مهم را کتمان کنند، با خدا معامله بدی کرده اند.

 

مدیر مدرسه علمیه نرجس(س) افزود: به گفته رهبر معظم انقلاب، ارائه اسلام یکی از تکالیف سختی است که ما با آن مواجه هستیم و این مهم زمانی محقق می شود که سه پیامد داشته باشد، نخست آن که ذهن ها و دل های مردم را اشباع کند، دیگر این که سؤالات آنان را به درستی پاسخ دهد و سوم این که ایمان و حضورشان را در این میدان به صورت خالصانه حفظ کند.

 

وی با بیان این که راه مستقیم با استناد به قرآن و اهل بیت(ع) مشخص است، خطاب به طلاب و حوزویان تأکید کرد: باید خودتان را با مفاهیم زمان تطبیق دهید و از شبهه فرار نکنید کسی که از شبهات فرار می کند در واقع از خودش فرار کرده است.

 

استاد حوزه علمیه خواهران مشهد ادامه داد: با توجه به دنیای ارتباطات امروز، مفری از شبهه ها و استفهام ها وجود ندارد، مأموریت حوزه این نیست که احکام را یاد بگیرد و سؤال های مردم را جواب دهد چرا که این، نازل ترین سطح برای یک طلبه است، امروزه نسل جوان خصوصا در جامعه علمی ما نیاز دارد که مبانی و اصول را بفهمد.

 

شایسته خوی، رسالت حوزه را از دیدگاه رهبر معظم انقلاب، تولید فکر برای ایجاد تمدن اسلامی دانست و گفت: ما نیاز داریم که حرف های جدید و نو بزنیم، البته منظور از جدید، متفاوت نیست بلکه حرف هایی است که گفته نشده و یا کم گفته شده است چرا که دین حرف های زیادی برای گفتن دارد.

 

این استاد حوزه علمیه، راهبردهای رهبری را در مورد وظایف پیش روی حوزویان، مهم ارزیابی و خاطرنشان کرد: آموزشی که عمق نداشته باشد مانند ضبط صوتی است که فقط مطالب را ضبط کرده و در انبار ذهن ثبت کرده است، حوزه های علمیه در دنیای امروز باید شیوه های انتقال فکر و شبهات فکری را بشناسند،  ما در یک میدان جنگ حقیقی فکری قرار داریم که این کارزار نه تنها به زیان ما نیست بلکه به سود ماست به این شرط که با اطمینان وارد میدان شویم و بدانیم پیروزی از آن ماست.

 

وی با انتقاد از شیوه آموزشی حوزه های علمیه و آموزش عالی گفت: چرا نباید حوزه های علمیه در مورد فقه حکومتی و سیاسی کار کنند؟ چرا یک حوزوی نمی تواند بعد از پنج سال درس خواندن در حوزه، نظریه حکومت اسلامی را اثبات کند؟ چند واحد درسی با موضوع ولایت فقیه در مراکز علمی ما تدریس می شود؟ نسل پنجم ما این مسائل را از کجا آموزش ببیند./930/پ202/ب

ارسال نظرات