داشتن سند مالکیت عامل حراست از موقوفه است
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی اداره کل اوقاف و امورخیریه استان همدان، حجتالاسلام سیدحسن رضوی در نشست متولیان و کارشناسان امور اوقافی همدان با اشاره به وجود وقف و اداره اوقاف در کشورهای مسلمان و غیر مسلمان اظهار داشت: قدمت اوقاف در ایران یکصد سال است به طوری که پس از سازمان ثبت احوال، دومین سازمان به رسمیت شناخته شده است.
وی با بیان اینکه در همه دوران بزرگان و مراجع اداره اوقاف را بر عهده داشتهاند، گفت: در زمینه موقوفات متولیان نیز دارای وظایفی هستند.
سرپرست اوقاف و امور خیریه شهرستان همدان با اشاره به وجود 60 هزار مسجد در کشور عنوان داشت: وظیفه اداره این مساجد بر عهده هیئت امنای مساجد است.
سرپرست اوقاف همدان با اشاره به اینکه هیئت امنا و متولیان موقوفات بازوان اجرایی اوقاف محسوب میشوند، افزود: هیئت امنای موقوفات باید از ملک موقوفی همچون ملک خود حفاظت و حراست کنند و در راستای اجرایی کردن نیات واقفان بکوشند.
حجت الاسلام رضوی با تأکید بر لزوم حفظ اصل موقوفه، بر لزوم شناسایی محل جغرافیایی دقیق آن از سوی هیئت امناء صحه گذاشت و بیان کرد: هیئت امناء و متولی موقوفه باید پلاک ثبتی ملک موقوفه را نیز بداند.
وی با تأکید بر لزوم داشتن اطلاعات دقیق و جامع هیئت امناء از وقف و قوانین آن بر لزوم هماهنگی داشتن هیئت امنای موقوفات با اوقاف تأکید کرد.
سرپرست اوقاف و امور خیریه شهرستان همدان با بیان اینکه بزرگترین امری که سبب حراست از موقوفه میشود، داشتن سند مالکیت برای آن است عنوان داشت: برای موقوفات باید مفاصا حساب گرفته شود.
حجت الاسلام رضوی در پایان با بیان این که در سالهای اخیر کارهای شایان توجهی در سازمان اوقاف و امور خیریه انجام شده است، به ایجاد سامانه جامع موقوفات و بقاع متبرکه اشاره کرد./967/د102/ب