استاد اخلاق حوزه علمیه:
رسیدن به آرامش نتیجه یقین است
خبرگزاری رسا ـ حجتالاسلام قائمی، استاد اخلاق حوزه علمیه با حضور در درس اخلاق سازمان مرکزی جامعةالمصطفی، آرامش را نتیجه یقین برشمرد.
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از مرکز خبر و اطلاعرسانی جامعةالمصطفی، حجتالاسلام قائمی، استاد اخلاق حوزه علمیه با بیان این که اعمال، گفتار و رفتار هر کس، از مقدار اعتقاداتش سرچشمه میگیرد، بیان کرد: هر رفتار، درون فرد و اعتقادات وی را ظاهر میسازد.
استاد اخلاق حوزه اظهار داشت: ریشه نیت، عقیده است، امام علی(ع) میفرمایند: «یقین داشته باش تا قوی باشی». اگر عقیده نباشد، بایدها و نبایدها در مسائل اخلاقی تأثیر نخواهد داشت، انگیزهسازی در جامعه، بیش از هر کار دیگری ضرورت دارد و انجام آن، کاری اعتقادی است.
وی با اشاره به تأثیر عقیده در ایجاد انگیزه، ابراز کرد: بخش زیادی از تلاش ائمه(ع)، ایجاد عقیده در جامعه بود، بیش از یک سوم نهجالبلاغه، به عقیدهسازی و توجه به معاد اختصاص دارد.
استاد اخلاق حوزه با اشاره به اینکه آرامش نتیجه یقین است، ادامه داد: کسی که عقیده دارد بیشک، به دنبال عقیدهاش حرکت میکند.
وی، با اشاره به حدیثی از پیامبر(ص) که میفرمایند: «اگر به همین اندازه که دنیا را باور کردهاید، آخرت را باور داشتید، ترجیح میدادید دنبال آخرت باشید.»، خاطرنشان کرد: امام صادق(ع) نیز در حدیثی میفرمایند: «یقین، انسان را به درجه و مقام عالی میرساند»، هر کس به باور رسید، به آرامش دست خواهد یافت، غم و غصه، در شک و غضب است.
حجتالاسلام قائمی در ادامه مواردی از تلاشهای ائمه اطهار(ع) را برای افزایش توجه مردم به عقیده را بیان کرد و نتیجه یقین را آرامش و نتیجه شک را غم و غصه دانست.
وی گفت: هر چه انسان مؤمنتر شود، اخلاقش بهتر میشود و باید توجه داشته باشیم که کوچکترین رفتارمان، در ایمانمان اثر میگذارد، رفتار و ایمان، بر یکدیگر اثر متقابل دارند./907/د102/ن
ارسال نظرات