۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۱۷:۰۶
کد خبر: ۱۶۴۲۱۰
رضایی مطرح کرد؛

برای حل مشکل بیکاری و گرانی نسخه دارم/ مصرف سرمایه ملی نقطه مشترک سه دولت گذشته

خبرگزاری رسا ـ دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: دلیل این‌که وارد ائتلاف‌ها نمی‌شوم این است که نمی‌خواهم به کسی تعهد بدهم و تعهد خود را فقط به نظام جمهوری اسلامی خواهم داد و حاضر نیستم آزادی و استقلال خود را بفروشم.
حضور محسن رضايي در جمع دانشجويان دانشگاه شهيد بهشتي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، نشست پرسش و پاسخ دانشجویی دکتر محسن رضایی نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در محل دانشگاه شهید بهشتی تهران برگزار شد.

وی در این مراسم با بیان این‌که ما در مقطع حساسی هستیم و به تعبیری می‌خواهیم از یک گردنه حساس عبور کنیم، گفت: دو ویژگی دولت من، فرهنگی و اقتصادی است زیرا از نظر من به هر حال هر مشکلی از این دو جنس خارج نیست.

رضایی ادامه داد: دیدگاه من این است که ما وارد یک عصر جدید شدیم و این عصر جدید، اجتماعی شدن ایران است البته ذکر این نکته که گذشتگان ما در پیش‌بینی آینده ناکام بوده‌اند مهم است زیرا باعث این مشکلات فرهنگی و اقتصادی همین عدم آینده‌نگری از سوی مسؤولان وقت بوده است.

وی در ادامه با بیان این‌که شما جوانان هستید که باید عصر جدید را مدیریت کنید، گفت: بنابراین شناخت این عصر بسیار مهم است چون قرار است در این عصر فرهنگ و ثروت تولید شود زیرا ما سامانه تولید فرهنگ و ثروت در کشور نداریم و تنها هنری که کشور ما دارد این است که آن‌چه که موجود دارد را مصرف می‌کند و تا حالا مصرف‌کننده بوده است، ضمن این‌که این مصرف‌گرایی ثروت ملی، نقطه مشترک سه دولت اخیر بوده است.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام حرکت به سوی آینده را سر آغاز شعار نوسازی دانست و افزود: این حرکت جز با یک نهضت اجتماعی امکان پذیر نیست و در راستای این حرکت باید نهاد، کارکرد، رفتار و مدیریت دولت عوض شود و این‌که ما با این سیستم متمرکز نمی‌توانیم کاری را پیش ببریم.

وی همچنین در ادامه با اشاره به این‌که اقتصاد و فرهنگ نیاز به نوسازی دارند، اضافه کرد: اقتصاد آسیب‌پذیر و تحریم‌پذیر ما باید به تعمیرگاه برود و نوسازی شده بیرون بیاید و از آن مهمتر فرهنگ است و این‌که چرا سیاست‌زدگی در فرهنگ راه پیدا کرده، سیاست چه کاری به ورزش مملکت دارد زیرا قرار بود ما سیاست را دینی کنیم نه این‌که دین را سیاسی کنیم.

رضایی با بیان این‌که نوسازی فرهنگ را باید از دولت‌مردان شروع کرد، اظهار داشت: وقتی که در راس قوه مجریه در مناظرات انتخاباتی آن شرف و حیثیت ملی ما زیر سؤال می‌رود و عکس یک خانم را جلوی شصت میلیون نفر نشان می‌دهند شما چه‌طور می‌خواهید که حیثیت و شرف ما در خیابان‌ها حفظ شود یا وقتی که در مجلس شورای اسلامی سی‌دی را روبه‌روی هم نشان می‌دهند در این صورت ما چه انتظاری می‌توانیم از مردم داشته باشیم ضمن این‌که قرار بوده که ما سیاست را اخلاقی کنیم نه این‌که اخلاق را سیاسی کنیم.

وی در ادامه با توجه به نوسازی فرهنگی و اقتصادی در مورد راهبرد خویش در جنبش اجتماعی ابراز داشت: البته جنبش اجتماعی یا از دولت‌ها شروع می‌شود یا از مردم‌، هر چند که همیشه توده‌های مردم در این قضیه پیشگام هستند اما دولت‌هایی هم که با رای مردم شکل می‌گیرند عامل ایجاد این جنبش هستند و امیدوارم که در این انتخابات با تکیه بر نخبگان کلید این جنبش را بزنیم.

ریاست کمیسیون اقتصادی مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سؤال یکی از دانشجویان مبنی بر محرومیت قوم لر با توجه به ظرفیت‌هایی که در استان‌های لر نشین وجود دارد، اظهار داشت: محرومیت در خیلی از مناطق کشور وجود دارد، من اگر بگویم که سرباز ملت هستم بهتر از آن است که بگویم قوم گرا هستم ولی برای آینده چند کار را در دست داریم، یکی همان واگذاری اختیارات از تهران است که در امور اقتصادی، علم و فناوری و بهداشت و درمان به استان‌ها است و دیگری تولید ثروت است و با توجه به این‌که کارآفرینی در این استان‌ها وجود ندارد مؤسسات مشترک دولتی و مردمی درست خواهیم کرد تا کارآفرینی در این استان‌ها شکل بگیرد.

وی در مورد یارانه سبز اذعان داشت: ما یارانه سبز را برای تولید، صنعت، اشتغال و کمبود منابع غذایی کشور تخصیص می‌دهیم مانند کسانی که می‌خواهند کشاورزی سنتی خود را مکانیزه کنند و همچنین باید در گوشت و منابع غذایی یک امنیتی را پیدا کنیم که زندگی مردم از ابتدای سال تا انتها دچار نوسان نشود.

نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در مورد این‌که اقتصاد ایران بر اساس چه الگویی است؟ ابراز داشت: الگویی که ما طراحی کردیم یک الگوی ایرانی اسلامی است که بحث فدرالیسم اقتصادی گوشه‌ای از آن است و مثل چین نیستیم که فدرالیسم اقتصادی را کامل دارد یا مسأله اقتصاد شهر و روستا که ما از آن دم می‌زنیم با الگوی چین خیلی متفاوت است.

وی همچنین سلام بر زندگی را شعار خوبی دانست و اضافه کرد: سلام بر زندگی یعنی این‌که بیکاری و گرانی بر طرف شود و نشاط و شادابی در خانواده باشد و فشارها را از زندگی مردم برداریم تا آرامش در خانواده‌ها مستقر شود.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ سؤال یکی از دانشجویان مبنی بر این‌که راهبرد شما در نوسازی اقتصاد چیست؟ گفت: اقتصاد ملی ما مانند یک ساختمان 77 طبقه‌ای است که روی یک ستون بنا شده است یعنی این‌که اقتصاد ما یک اقتصاد تک محصولی بر پایه نفت است در صورتی که در هیچ کجای جهان این‌گونه نیست و با یک نگاه کارشناسانه ما می‌توانیم از توریسم تا کشاورزی و معدن محصولاتی داشته باشیم.

وی در ادامه گفت: در مرحله بعد اقتصاد دولتی را مردمی می‌کنیم الان دولت محور اقتصاد است. در هر شهری که بروید می‌بینید مشکلات دولتی‌ها کمتر از مردم است حتی از ادارات گرفته تا شرکت‌های دولتی، مشکلاتی که شرکت‌های دولتی دارند خیلی کمتر از مشکلاتی است که کسب‌وکار مردم دارد.

رضایی با بیان این‌که دولت باید پای خود را از اقتصاد بیرون بکشد، تصریح کرد:  منظور ما از مردمی کردن اقتصاد این است که دولت پای خود را از اقتصاد بیرون بکشد و در یک سفره با مردم غذا بخورد الان دو سفره وجود دارد، اقتصاد دولت و اقتصاد مردم، ای کاش به جای این‌که دوستان ما می‌خواستند که نفت را سر سفره مردم بیاورند سفره دولت و مردم را یکی می‌کردند که اگر داد و بیداد زن و بچه مردم بلند شد دولتی‌ها بفهمند. اکنون اگر داد و بیداد مردم بلند شود دولتی‌ها پنج سال بعد متوجه می‌شوند زیرا در یک سفره با مردم نیستند.

وی در ادامه اضافه کرد: با واگذار کردن فعالیت‌های اقتصادی به مردم و نظارت و هدایت دولت می‌توانیم در عرصه نوسازی اقتصاد مؤثر باشیم لذا به شبکه کار خانگی، صنعتی، کشاورزی و اقتصاد شهر باید بها دهیم و اقتصاد را از پایین به بالا شروع به چیدن کنیم.

این کاندیدای احتمالی در مورد شعارهای انتخاباتی خود تا الان ابراز کرد: من به این شعارها ایمان دارم و ایمان من هم نشات گرفته از یک کار کارشناسی است. اگر من این حرف‌ها را می‌زنم شعار نمی‌دهم بلکه نسخه می‌نویسم.

وی در ادامه فرق نسخه و شعار را با یک مثال بیان کرد: اگر شما مریض شدید دو نوع توصیه به شما می‌شود یکی افرادی که نزدیک شما هستند از روی دلسوزی به شما می‌گویند که فلان غذا را بخورید، استراحت کنید و ... این‌ها شعار است و از موضع دلسوزی است و متکی به دانش نیست، نوع دوم توصیه این است که شما به پزشک مراجعه کنید و دکتر بیماری شما را طبق آن علائم بیماری و آن دانشی که دارد تشخیص می‌دهد که نوع بیماری شما چیست و برای شما نسخه می‌نویسد که من این نسخه را به برنامه تعبیر می‌کنم چون که می‌گوید از این قرص این تعداد را باید بخورید و از این قبیل و شما به این نسخه عمل می‌کنید برای این‌که می‌دانید بر اساس دانش است.

نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: من بیکاری و گرانی را یک بیماری می‌دانم پس برای آن نسخه می‌نویسیم اگر من اقتصاد نخوانده بودم و اگر بعد از این که جنگ تمام شد پیش‌بینی نمی‌کردم که گره آینده ما اقتصاد است و اگر من می‌خواستم بدون آن پیشینه فکری وارد صحنه انتخابات شوم آن را یک خیانت بزرگ به ملت ایران می‌دانستم.

وی با اشاره به این‌که جوانان، فرشتگان نجات ملت هستند، گفت: من خود این موضوع را تجربه کردم و فوت‌وفن آن را دارم، هم در جبهه‌های جنگ و هم در انقلاب زیرا جوانان گمنام بودند که از زندگی خود گذشته و آمده بودند در جبهه‌های جنگ از وطن خود دفاع کنند، آن‌ها وجود داشتند ولی کسی آنها را تحویل نمی‌گرفت و بها نمی‌داد در حالی که دارای ظرفیت‌های ویژه‌ای بودند که بعد هم دیدیم که همین جوانان گمنام که کسی روی آن‌ها حسابی باز نمی‌کرد تبدیل به قهرمانان ملی شدند و سرزمین‌هایشان را آزاد کردند.

رضایی در ادامه در مورد بحث ائتلاف اضافه کرد: علت این‌که وارد ائتلاف‌ها نمی‌شوم به این دلیل است که نمی‌خواهم به کسی تعهد بدهم و تعهد خود را فقط به نظام جمهوری اسلامی خواهم داد و حاظر نیستم آزادی و استقلال خود را بفروشم.

وی همچنین با بیان این‌که من اصول‌گرای قبل از انقلاب هستم اذعان داشت: در آن دوره ما گروهی داشتیم به نام منصورون که پشت سر امام حرکت می‌کردیم و در زمان امام با امام بودم و حال نیز پشت سر مقام معظم رهبری حرکت خواهم کرد و این‌ها را از ویژگی‌های سیاسی خود می‌دانم در حالی که اصول‌گرا هستم.

رییس کمیسیون اقتصادی مجمع تشخیص مصلحت نظام در مورد حل معضل بیکاری و گرانی توضیح داد: ما منابع، کارشناس، جغرافیا، نفت و گاز را که داریم و  برای این‌که بیکاری و گرانی را در این کشور حل کنیم مدیریت نداریم لذا با حل این موضوع شما مطمئن باشید که این مسأله حل می‌شود و این نکته قابل ذکر است که برنامه از مدیریت جدا نیست خود برنامه‌ریزی بخشی از مدیریت است و اگر کسی نتواند برنامه‌ریزی اقتصادی ارایه کند چه طور می‌تواند بگوید که اگر ما مدیریت را اصلاح کردیم کشور اصلاح می‌شود.

وی در مورد رابطه با آمریکا اشاره کرد: این بحث حساسی است زیرا اولا سیاست خارجی در اختیار رهبر است و ثانیا دولت می‌تواند با اصلاح دیپلماسی گام‌های بلندی بردارد، در دیپلماسی که ما الان داریم که پنج قدرت در یک طرف میز می‌نشینند و ما هم یک طرف میز، این قدرت‌ها مجموع دیپلماسی همه دنیا هستند و صد سال پشتیبانی دیپلماسی دارند و ما چه‌طور جرأت می‌کنیم بدون کار عمیق کارشناسی پشت این میز می‌نشینیم، ما ظرفیت‌های دیپلماسی فراوانی در این کشور داریم من اگر خدا بخواهد قوی‌ترین دیپلمات‌های ایران را بسیج می‌کنم که بتوانیم این میز را به خوبی اداره کنیم و منافع ملی را از پشت این میز بیرون بکشیم و شما مطمئن باشد که ما مسأله هسته‌ای را نیز حل خواهیم کرد.

نامزد دوره نهم و دهم انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ این سؤال که اگر رییس جمهور شدید از اصلاح طلب‌ها هم در دولت استفاده می‌کنید؟ اظهار داشت: من اگر می‌گویم دولت فراگیر یعنی استفاده از تمام ظرفیت‌ها و توانایی‌های کشور با دو شرط: یک این که کارآمد باشد و دوم این‌که حتما نظام و رهبری را قبول داشته باشد. اگر کسانی باشند که کارآمد باشند و رهبری و نظام را قبول داشته باشند من فارغ از بحث جناح‌ها از آن‌ها استفاده خواهم کرد چرا که عبور کشور را از این بحران اقدام ملی می‌دانم که همه باید در آن مشارکت کنند.

وی در مورد فضای گفتمانی در کشور ابراز داشت: ما باید فضای گفتمانی در کشور را به سویی ببریم که صراحت، صداقت، ادب و تواضع ببریم تا مردم سبک شوند و چیزی در دلشان نماند البته مهم است که این سبک شدن باید همراه با تقویت ما باشد یعنی شرایط ما را بهتر کند به درگیری و زدوخورد تبدیل نشود و یکی از کارهای من در این زمینه این است که میزهای گفت‌وگو را در کشور از دانشگاه تا سطح جامعه گسترش می‌دهم.                  

رضایی با اشاره به انتخابات سال 88 و بحث تقلب در انتخابات گفت: وقتی که اعلام نتیجه شد دو اتفاق در رابطه با اعتراض کردن به وجود آمد، اولی راه اعتراض قانونی و یکی هم راه اعتراض خیابانی، من راه قانونی را در پیش گرفتم لذا تخلفاتی که به من گزارش شده بود را به شورای نگهبان می‌گفتم  و هم مصاحبه می‌کردم و هم شکایت، تا زمانی که شورای نگهبان به این نتیجه رسید و اعلام رای کرد و چون من شورای نگهبان را که مرجع قانونی می‌دانستم و خودم این مسیر را انتخاب کرده بودم نمی‌توانستم که انکار کنم و در مراسم تنفیذ هم شرکت کردم و فکر می‌کنم که کار درستی کردم زیرا هم از حقوق هوادارانم دفاع کردم هم به قانون احترام گذاشتم.

وی همچنین اضافه کرد: از نظر من مردم‌سالاری دینی دو رو دارد یکی اعتراض و یکی مشارکت و افتخار جمهوری اسلامی این است که فریاد کشیدن را به این کشور برگرداند اما مسأله این است که همان‌طور که مشارکت باید قانونی باشد اعتراضات هم باید قانونی باشد.   

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سؤال یک دانشجو در مورد فرزند خود ابراز کرد: مگر قرار است که ما همه بچه‌هایمان را وادار کنیم که مثل ما فکر کنند بالاخره آن‌ها جوان هستند و اختیار و آزادی دارند و چه کسی گفته است که باید همه فرزندان آدم‌ها مثل خودشان باشند مگر فرزند حضرت نوح مثل خود حضرت نوح بود بنابراین من این برداشت را قبول ندارم و فرزندان من می‌توانند آزاد باشند فکر کنند و تصمیم بگیرند.

وی در ادامه گفت: اما مسأله دوم این است که فرزند من مگر چه کاری کرده است، حدود سه مصاحبه بیشتر ایشان انجام نداده آن هم در فضای دوم خردادی که در داخل کشور مصاحبه‌های خیلی تندتری از مصاحبه‌های وی در بیرون می‌شد و بعد که پشیمان شد و برگشت دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی کار خودشان را انجام دادند و به نتیجه رسیدند ایشان می‌تواند آزاد باشد و بعد ایشان در سفری که به دبی رفته بود به طرز مشکوکی به قتل رسید که ما هنوز نمی‌دانیم عاملین این قتل چه کسانی هستند البته  ما رد موساد را پیدا کردیم ولی زمانی می‌توانیم قاطعانه این رو بگوییم که مستندات بیشتری داشته باشیم.

رضایی در مورد حضور به عنوان کاندیدا در انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: اولا سال 84 که من ورود کردم 8 نفر کاندیدا انتخاباتی بودند و من دو، سه روز مانده با انتخابات اعلام کردم که وضعیت انتخابات به نحوی است که آن تحرک و جنبشی که من دنبال آن بودم شکل نمی‌گیرد و ثانیا آن موقع مثل امروز احساس خطر نمی‌کردم و برداشت من این بود که ما زمان داریم و اجازه بدهیم که بقیه کشور را را اداره کنند ولی سال 88 شما دیدید که وقتی من احساس خطر کردم وارد صحنه شدم و امروز این خطر را بیشتر از سال 88 می‌بینم.

وی در پایان انگیزه خود از ریاست جمهوری را این‌گونه شرح داد: لذا انگیزه من مسأله ریاست نیست من اصلا دنبال ریاست نیستم و حتی یک غبار شلمچه را به ده ریاست جمهوری تحویل نمی‌دهم من آمدم که در خدمت شما و با دست شما و با تجربه و تعهد من از مشکلات عبور کنیم و بار دیگر به ملت ایران خدمت کنیم./9591/ ز502/ع

ارسال نظرات