پادگانها و آموزش و پرورش دو عرصه غفلت شده در تبلیغ دینی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام عباس مداحی، استاد حوزه علمیه و مسؤول دفتر طلاب و فضلای تهرانی، سهشنبه شب در جلسه مجمع طلاب و فضلای تهرانی در مسجد امیرالمؤمنین(ع) گفت: طلاب باید سه میراث مکتوب، زنده و جاویدان از خود بر جای بگذارند و در این زمینه تلاش کنند.
وی با اشاره به حدیثی با این مضمون که چشمههای حکمت و چراغهای هدایت باشید، خاطرنشان کرد: بنا بر توصیه آیتالله جوادی آملی طلاب در هر مکان و زمانی از قلم جدا نشوند، هر جا رفتند قلم و کاغذ را با خود به همراه ببرند و تجربهها، نکتهها و آیات و روایاتی را که در مییابند، ثبت کنند.
استاد حوزه علمیه ادامه داد: تبلیغ، تدریس و تألیف سه رسالت عمده طلاب است که باید از فرصتهای به وجود آمده در نظام اسلامی بیشترین بهرهبرداری را انجام دهند.
وی همچنین با توصیه به این نکته که طلاب باید از مسائل سیاسی جامعه اطلاع داشته باشند، گفت: طلبه و روحانی باید در موضوعات سیاسی مانند انتخابات همچون خورشید باشد و به گونهای عمل نکند که دیگران از وی بهره سیاسی ببرند.
حجتالاسلام مداحی با ابراز نگرانی و اظهار تأسف از وضعیت بد فرهنگی در جامعه ادامه داد: مردم کمتر درد دین دارند و این وضعیت تأسفبار است، رهبر انقلاب نیز از وضعیت فرهنگی در جامعه انتقاد کردند که قطعاً بخشی از مسؤولیت این وضعیت بد فرهنگی متوجه طلاب است.
وی با مهم خواندن فریضه امر به معروف و نهی از منکر ادامه داد: حضرت امیرالمؤمنین(ع) فرمودند اگر امر به معروف و نهی از منکر را ترک کنید، دعاهای شما مستجاب نمیشود و اشرار بر شما مسلط میشوند و اکنون طلاب از امر به معروف و نهی از منکر جدا شدهاند.
مسؤول دفتر طلاب و فضلای تهرانی با اشاره به حدیثی از امام علی(ع) مبنی بر قرار گرفتن امر به معروف و نهی از منکر در برابر همه نیکیها حتی جهاد فی سبیل الله، بیان کرد: رعایت اخلاق، اخلاص، احترام از عواملی تأثیرگذار در امر به معروف و نهی از منکر است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود صحیفه سجادیه را کتابی مهجور در حوزههای علمیه برشمرد و گفت: طلاب همانطور که باید برای قرآن برنامهریزی کنند برای کار بر روی صحیفه سجادیه نیز باید برنامه عملی و به صورت هفتگی داشته باشند.
حجتالاسلام مداحی خاطرنشان کرد: درباره قرآن گفته شده است هر که با قرآن نشست و برخاست کند به هدایت او افزوده و از گمراهیهای وی کاسته میشود، طلاب نیز باید مانند قرآن این نفع را به مردم برسانند.
وی با هشدار دادن درباره خطر اینترنت و ماهواره اظهار کرد: توقع مردم از ما طلاب زیاد است و این امر را با توجه بیشتر به مردم و افزایش معنویت طلاب در زندگی باید تأمین کرد.
استاد حوزه علمیه در پایان نیز ضرورت کار در دو عرصه خالی مانده پادگانها و آموزش و پرورش را خاطرنشان کرد و خواستار فعالیت بیشتر طلاب در این دو عرصه شد./914/پ202/ن