فعالیت در حوزههای جدید علوم انسانی ضروری است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام هادی صادقی، رییس پژوهشکده اخلاق و روانشناسی در نشستی خبری که پیش از ظهر امروز با حضور خبرنگاران برگزار شد، فعالیتهای علمی در حوزههای جدید علوم انسانی با اتکای به منابع دینی را ضروری دانست گفت: بخشی از این علوم در پژوهشکده اخلاق و روانشناسی مورد توجه قرار گرفته است.
وی در ادامه افزود: گروه روانشناسی این پژوهشکده با اتکای به منابع دینی و بهرهگیری از روشهای نوین علمی و استفاده از روشهای استنباط متون دینی با نگرش و روشهای جدیدی که به نوعی تلفیقی و ابداعی است به تولید آثار در حوزه روانشناسی مشغول است.
رییس پژوهشکده اخلاق و روانشناسی وابسته به پژوهشگاه قرآن و حدیث گفت: در این پژوهشکده که پیش از این به نام علوم انسانی شناخته میشد، گروه جامعهشناسی در عرصه مسائل جامعهشناسی با نگرش اسلامی فعالیت خود را آغاز کرده است.
وی تصریح کرد: گروههای اخلاق نظری و اخلاق کاربردی نیز به سبب نیاز فراوان و گسترهای که دانشهای اخلاقی پیدا کرده تشکیل شده است، در بخش گروه اخلاق نظری به تحقیق در مبانی نظری اسلامی با توجه به آخرین نظریات فلسفی موجود در عرصه اخلاق پرداخته میشود.
حجتالاسلام صادقی ادامه داد: این پژوهشکده در گروه اخلاق کاربردی و عرصههای مختلف عملی و حرفهای موجود در زندگی بشر نیز وارد شده و براساس بنیانهای نظری اخلاقی، احکام اخلاقی آن عرصهها را به جامعه علمی کشور ارائه میکند.
وی ابراز امیدواری کرد که پژوهشکده اخلاق و روانشناسی بتواند در عرصههای مختلف اخلاقی مانند اخلاق حرفهای خبرنگاری، رسانهها، حوزه پزشکی، کار، صنعت، اداری، قضایی، وکلا، قضا و صدهای عرصه دیگر که نیاز به پژوهش وجود دارد وارد شده و بخشی از خلأهای موجود در این عرصهها را پوشش دهد.
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه پژوهشکده اخلاق و روانشناسی ناظر به نیازهای فردی، خانوادگی و اجتماعی تمدن نوین اسلامی است، گفت: با تشکیل گروههای اخلاق و جامعهشناسی در دو سال اخیر، گامهای مناسبی در تولید آثار فاخر برداشته شده است.
وی همچنین با اشاره به فعالیت آموزشی دانشگاه قرآن و حدیث در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری با بیش از 20 رشته و تحصیل پنج هزار و هفت دانشجو در دو روش حضوری و مجازی، ابراز کرد: براساس آمار سازمان سنجش، این دانشگاه در عرصه تربیت دانشجو جزو رتبههای اول ایران است./920/پ202/ی