آمریکاییها از همان ابتدا مذاکرات ژنو را قبول نداشتند/کشتار مهندسان ایرانی نمونه دیگری از جنایات استکبار است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت الله حسین نوری همدانی از مراجع تقلید ظهر امروز در دیدار حجت الاسلام سیدعلی عماد معاون پژوهش حوزههای علمیه با اشاره به حملات گسترده و همه جانبه استکبار جهانی علیه ایران و جهان تشیع، اظهار داشت: شهادت 20 مهندس ایرانی در عملیات تروریستی روز گذشته در عراق از جمله این اقدامات است.
وی در ادامه با توجه به این که آمریکا از همان ابتدا مفاد مذاکرات ژنو را قبول نداشته و پایبند به آن نبودند، گفت: اظهارات مقامات آمریکایی از جمله وندی شرمن در زمان برگزاری مذاکرات ژنو نشان داد که آنها نمی خواهند حقوق ما را به رسمیت بشناسند بنابراین همواره ایران را مخل و مزاحم می نامند.
این مرجع تقلید با تأکید بر این که هدف استکبار جهانی کوبیدن اسلام و به ویژه مذهب تشیع است، ابراز داشت: پروژههای اسلام هراسی، شیعه هراسی و ایران هراسی همه در این راستا برای دستیابی به اهداف شوم استکبار طراحی شده است؛ ایران پیش از انقلاب چراگاه مستکبران بود و آنها تلاش می کنند آن وضعیت مجددا ایجاد شود.
دیدگاه آیت الله نوری همدانی درباره روند پژوهش در حوزه
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با تأکید بر این که در چنین شرایطی نقش علما و حوزههای علمیه بسیار سنگینتر از گذشته است، گفت: اسلام یک دین پویا است و در همه زمانها پاسخگوی نیازهای بشر است؛ باید در مسائل جدید روز فقه جواهری را پیدا کرد.
حضرت آیت الله نوری همدانی افزود: مباحث فقهی متداول در حوزه بسیار دقیق و با اهمیت است اما مطابقت آن با نیازهای امروز جهان کمتر است؛ ابعاد مختلف مسائلی از قبیل تروریست، تسخیر انرژی هستهای و امنیت باید در فقه مورد بررسی قرار گیرد و نتایج آن به جهانیان عرضه شود چراکه دنیای امروز تشنه این معارف است.
وی با اشاره به اهمیت بحث اقتصاد در جهان به عنوان یک معضل فراگیر، گفت: علمای حوزه باید اقتصادی کامل را مبتنی بر آموزههای اسلامی ارائه دهند؛ وظیفه طلاب در این زمینهها بسیار سنگین است.
این مرجع تقلید با ابراز نگرانی از وضعیت کنونی حوزههای علمیه در زمینه پژوهش، خاطرنشان کرد: حوزههای امروز مانند سابق نمی تواند افراد برجسته، متبحر و متخصص تربیت کند و معمولا برزگانی که از دنیا می روند جایشان خالی می ماند این درحالی است که در شرایط کنونی بیش از گذشته به وجود چنین افرادی نیاز است؛ آسیب شناسی این مسأله بسیار مهم است.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم ادامه داد: دقت، تلاش و غور در مباحث علمی مانند گذشته نیست؛ برای تشویق افراد در این زمینه باید امتیازاتی برای کسانی که اهل پژوهش هستند در نظر گرفته شود؛ با شناسایی استعدادهای طلاب می توان آنها را در زمینههای مختلف شناسایی و راهنمایی کرد.
حضرت آیت الله نوری همدانی بیداری، وسعت علمی و اهل قلم و بیان بودن را لازمه امر پژوهش دانست و گفت: متأسفانه 80 درصد حوزویان اهل قلم نیستند و نمی توانند داشتههای علمی خود را بنویسند؛ کسی که می خواهد در این زمینه موفق باشد باید ادبیات فارسیاش قوی باشد.
وی ارتباط با جامعه و دنیا را برای حوزویان ضروری خواند و ابراز داشت: با پول عربستان روز به روز تکفیریها تسلط بیشتری پیدا می کنند و شیعیان را در جهان اسلام تحت فشار قرار می دهند؛ علمای گذشته در عرصه بین المللی گامهای خوبی برداشته اند، امروز نیز باید در برابر فتواهای مفتیهای وهابی که علیه شیعیان صادر می کنند، روشنگری صورت بگیرد./928/پ202/ج