۲۳ فروردين ۱۳۹۳ - ۲۱:۵۴
کد خبر: ۲۰۱۵۹۹

اسنودن به آلمان می رود؟

خبرگزاری رسا ـ چندی‌ست بحث‌های فراوانی درباره حضور اسنودن در کمیسیون بوندس تاگ در پارلمان نمایندگان آلمان درگرفته است. سرانجام روز پنج‌شنبه (۲۱ فروردین / ۱۰ آوریل)، تصمیم‌گیری در این باره به ماه مه سال جاری موکول شد.
ادوارد اسنودن

به گزارش سرویس مانیتورینگ خبرگزاری رسا، دویچه وله در خبری گفت: احزاب مخالف دولت در آلمان با حضور اسنودن در کمیسیون پارلمان نمایندگان آلمان موافق‌اند. دولت آلمان اما هنوز راضی نشده است.
به گزارش این خبرگزاری ادوارد اسنودن، همکار پیشین "آژانس امنیت ملی" آمریکا نیز حاضر است در کمیسیون پارلمان نمایندگان آلمان "بوندس تاگ" حضور یابد و به سوالات نمایندگان پاسخ گوید. او هیچ پیش‌شرطی نیز برای این اقدام خود مطرح نکرده است.
چندین رسانه هم‌زمان اعلام کرده‌اند که ادوارد اسنودن این موضوع را طی نامه‌ای به وکیل آلمانی خود، ولفگانگ کالک، اطلاع داده است. به گزارش رسانه‌های آلمان اسنودن نامه‌ای به پاتریک زنسبورگ، رئیس کمیسیون بوندس تاگ نوشته و طی آن علاقمندی‌اش را برای شرکت در این کمیسیون ابراز کرده است.
ادوارد جوزف اسنودن کارمند سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، در ماه ژوئن 2013 آغاز به افشای اطلاعات طبقه‌بندی شده‌ای از برنامه‌های فوق سری سازمان امنیت ملی آمریکا (ان.اس.ای) کرد.
ولفگانگ کالک،وکیل آلمانی اسنودن، اعلام کرده است که آمدن اسنودن به کمیسیون بوندس تاگ با "مشکلات عملی و حقوقی"‌ همراه است و از هم اکنون نمی توان به طور کامل مشخص کرد که اسنودن در بوندس تاگ در باره چه موضوع‌های خاصی "می‌تواند" یا "می‌خواهد" صحبت کند.
کمیسیون پارلمان نمایندگان آلمان "بوندس تاگ" حدود یک سال پیش برای بررسی فعالیت‌های جاسوسی آژانس امینت ملی آمریکا در آلمان تشکیل شد. از جمله وظایف این کمیسیون روشن کردن این نکته است که سازمان امنیت ملی آلمان در مورد فعالیت‌های شنود آژانس امنیت ملی آمریکا در آلمان از سال 2001 میلادی، چه اطلاعاتی داشته است.
چندی‌ست بحث‌های فراوانی در باره حضور اسنودن در کمیسیون بوندس تاگ در پارلمان نمایندگان آلمان درگرفته است. سرانجام روز پنج‌شنبه (21 فروردین / 10 آوریل)، تصمیم‌گیری در این باره به ماه مه سال جاری موکول شد.
گفته می‌شود که تا آن زمان باید مشخص شود که با چه شرایطی می‌توان اسنودن را برای ابراز نظر به این کمیسیون دعوت کرد. همچنین تا آن زمان باید مشکلات عملی و حقوقی آمدن اسنودن به آلمان حل شوند.
احزاب مخالف دولت (چپ‌ها و سبزهای آلمان) که موافق آمدن اسنودن به کمیسیون بوندس تاگ هستند، دولت ائتلافی این کشور را متهم می کنند که با عقب‌انداختن تصمیم‌گیری در این باره، در نظر دارند به روابط آلمان و آمریکا قبل از سفر آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، در ماه مه سال جاری به آمریکا خدشه‌ای وارد نیاید.
/1421/1409/ح

ارسال نظرات