۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۲۲:۲۳
کد خبر: ۲۰۴۲۳۱

انتقاد رضایی از عملکرد شورای عالی انقلاب فرهنگی/حقایق دفاع مقدس بازیچه گروه‌های سیاسی می‌شود

خبرگزاری رسا ـ دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: دیپلماسی بدون پشتوانه فرهنگ یا اقتصاد به جایی نمی‌رسد؛ اگر مذاکره کنیم و ارتباط فرهنگی، هنری و اقتصادی نداشته باشیم، دیپلماسی خیلی بُردی نخواهد داشت.
محسن رضايي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام عصر جمعه دوازدهم اردیبهشت ماه با حضور در سرای اهل قلم بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به سؤالات خبرنگاران پاسخ داد.

وی ضمن گرامیداشت روز معلم، روز کارگر و روز خلیج فارس، اظهار داشت: هرچه تمدن بشری بیشتر جلو می‌رود، به علم و دانش بیشتر گره می‌خورد.

رضایی نمایشگاه کتاب را عید کتاب ارزیابی کرد و با اشاره به این‌که ابراز امیدواری کرد که مسؤولان خدمات دهی به مردم در نمایشگاه کتاب را افزایش دهند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این‌که از کتیبه‌های به دست آمده، قلم و کتاب را می‌بینیم، افزود: این مسأله بیانگر آن است که ملت ایران هم فرهنگ ساز و هم تمدن ساز بوده است؛ بسیاری از ملت‌ها فقط می‌توانند تمدن بسازند و فرهنگ را از جای دیگری می‌گیرند.

وی اظهار داشت: در بحث دفاع مقدس تا به حال ننوشته‌ام زیرا فضای سیاسی کشور طوری است که از خاطرات دفاع مقدس که افتخار ملی است، سوء استفاده‌های سیاسی می‌شود.

رضایی با اشاره به این‌که مطالب زیادی از مسؤولان، امام خمینی(ره) و فرماندهان جنگ دارم و نگرانی من این بوده که در این اوضاع سیاسی از حقایق جنگ استفاد جناجی شود، افزود: وقتی اصلاح طلبان بر سر کار می‌آیند می‌گویند چرا جنگ پس از آزادی خرمشهر ادامه پیدا کرد و وقتی اصولگرایان بر سر کار می‌آیند می‌گویند چرا به امام(ره) جام زهر داده شد و مسائل جنگ بازیچه گروه‌های سیاسی می‌شود، صبر ما هم درحال تمام شدن است و بالاخره ناچارم به‌خاطر تحریف‌های غیرمنصفانه بنویسم.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار داشت: در نمایشگاه امسال چند چند حرکت جدید دیدم که می‌تواند بسیار مؤثر باشد؛ جوان‌های حزب‌اللهی در سالن یاس مشاوره کتاب راه انداختند که حرکت مثبتی است، تئاتر، موسیقی و کارهای حاشیه‌ای که خستگی را از روح و جان مردم کم می‌کند و افرادی که برای راهنمایی مردم در نمایشگاه مستقر بودند، از نقاط مثبت است.

وی به دعوت از افغانستان، تاجیکستان و کشورهایی که زبان فارسی دارند به نمایشگاه اشاره کرد و با ابراز امیدواری نسبت به بیشتر شدن این اقدام، گفت: دیپلماسی بدون پشتوانه فرهنگ یا اقتصاد به جایی نمی‌رسد؛ اگر مذاکره کنیم و ارتباط فرهنگی، هنری و اقتصادی نداشته باشیم، دیپلماسی خیلی بُردی نخواهد داشت.

رضایی ابراز داشت: در مصر 2000 مترجم فارسی و در کشمیر هند 800 شاعر فارسی زبان وجود داشته است.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره مستند "من روحانی هستم"، گفت: من این فیلم را ندیده‌ام اما شنیده‌ام؛ نقد از مهم‌ترین دستاوردها و فضای باز سیاسی از نعمت‌های بزرگ انقلاب اسلامی است، اگر فیلم یا سریالی می‌خواهد طراحی شود، باید مجوز بگیرد و راه قانونی را طی کند.

وی با اشاره به این‌که باید قواعد سیاسی را در کشور به‌‎وجود بیاوریم که مکمل قانون‌اند، افزود: همه چیز را نمی‌شود در قانون پیاده کرد.

رضایی با بیان این‌که هر دولت جدیدی که می‌آید دو سه ماه بعد توپ خانه‌ها علیه آن شروع به‌کار می‌کنند، گفت: باید یک قاعده بگذاریم که هر دولتی که مستقر می‌شود، یک یا دوسال به آن فرصت داده شود، پس از آن ارزیابی‌ها آغاز شود.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار داشت: درباره اوضاع فرهنگی از وزیر ارشاد سؤال کردم، گفت من به آقای روحانی هم گفتم اگر بین نظر شما و رهبر معظم انقلاب اختلاف بیفتد که بعید است، من نظر رهبری را ترجیح می‌دهم.

وی با بیان این‌که اشکال جدی در فرهنگ را به شورای عالی انقلاب فرهنگی می‌دانم، افزود: این شورا جزو شوراهای بسیار با قدرت است و اختیارات وسیعی دارد اما تاکنون نتوانسته یک فرهنگ جهادی، انقلابی، اسلامی و ایرانی را تحقق ببخشد، البته شخصیت‌های بزرگی در این شورا عضو هستند و زحمات بسیاری کشیده شده اما من از منتقد سرسخت آن هستم.

رضایی گفت: مجمع تشخیص مصلحت نظام سیاست‌های کلی فرهنگ را تقدیم رهبر معظم انقلاب کرده است و در ماه‌های آینده ابلاغ می‌شود./956/پ202/ع

ارسال نظرات