اخبار کوتاه فرهنگی مذهبی استان فارس
به گزارش خبرگزاری رسا، سیدمحمد احمدی، استاندار فارس امروز، در دیدار با معاون وزیر راه و شهرسازی از تشکیل شورای توسعه حرم مطهر شاهچراغ(ع) با هدف برنامهریزیهای کاربردی جهت توسعه هدفمند این طرح خبر داد.
شورای توسعه حرم شاهچراغ(ع) تشکیل میشود
وی افزود: معرفی شیراز به عنوان سومین حرم اهل بیت(ع) شرایطی را فراهم میکند که بر اساس آن باید به سمت توسعه حرم مطهر احمدبن موسی(ع) گام برداریم و در این مسیر دستگاههای ذیربط نیز باید از تمامی توان خود جهت پیشبرد اهداف و برنامهها بهره بگیرند.
احمدی اضافه کرد: با توجه به تملک و آزادسازی بخش زیادی از اماکن اطراف حرم مطهر از امسال باید استراتژی توسعه را برای این طرح تعربف کنیم تا توسعه حرم با برنامه و هدفمند پیگیری شود.
استاندار فارس همچنین به وضعیت بیمارستانهای در حال احداث در استان و به ویژه شهر شیراز اشاره کرد و افزود: با توجه به اجرای طرح تحول سلامت نیاز به مراکز درمانی با ظرفیت بالا احساس میشود و احداث و تکمیل ساختمان بیمارستانها در استان فارس میتواند کمک شایانی به موضوع سلامت و ارائه خدامات درمانی کند.
آموزههای دینی در قالب روان و جذاب برای مردم تبیین شود
حجتالاسلام احمد نجفی، رییس اداره تبلیغات اسلامی نیریز، در دیدار با روحانیان بخش آباده طشک به نقش علما و روحانیان در ترویج فرهنگ دینی اشاره کرد و گفت: حضور روحانیان در روستاها باعث ترویج فرهنگ دینی و ارتقاء سطح علمی و مذهبی مردم، به ویژه جوانان است.
وی تصریح کرد: روحانیان باید در منابر، پیام انقلاب و آموزهها و اخلاق دینی را در قالب مطالبی روان و جذاب همراه با حلاوت سخن به مخاطبان انتقال دهند و نقشههای دشمنان را با تحلیل مناسب و به روز تبیین کنند.
رییس اداره تبلیغات اسلامی نیریز افزود: باید در تبلیغ طوری عمل کرد که مردم به ویژه جوانان با اهداف ائمه(ع) آشنا شوند و آن را در زندگی خود پیاده کنند.
حجتالاسلام نجفی بر ضرورت همخوانی گفتار و رفتار روحانیان تأکید کرد و گفت: مردم الگوی عملی را سریعتر فرامیگیرند بنابراین لازم است که گفتار و رفتار روحانیان با هم مطابقت داشته و آنها را به سوی سیره اهل بیت(ع) رهنمون کند.
یادآور میشود، در این دیدار مشکلات تبلیغی در بخش مذکور و مسائلی همچون ساماندهی جلسات قرآنی، اجرای گفتمانهای دینی، جذب جوانان به مساجد و مراکزمذهبی و دیگر مسائل مورد بررسی قرار گرفت و بر هرچه بهتر اجرا شدن برنامههای ملی و مذهبی تأکید شد.
اجرای برنامههای قرآنی در مساجد موج فرهنگی مناسب ایجاد میکند
حجتالاسلام شکرالله دانش، معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی ادارهکل تبلیغات اسلامی فارس، در جلسه برنامهریزی ستاد غبارروبی مساجد این استان فرا رسیدن ماه رمضان را یک فرصت و غنیمت دانست و گفت: طبق آمارها جرائم و آسیبهای اجتماعی در این ماه بزرگ کاهش مییابد.
وی با یادآوری اینکه رمضان بهار قرآن است، گفت: اجرای برنامههای قرآنی در سطح مساجد و اماکن مذهبی میتواند یک موج فرهنگی مناسب در سطح استان فارس به وجود آورد که این مسئله همکاری تمام سازمانها را میطلبد.
حجتالاسلام دانش با تأکید بر اینکه اماکن مذهبی باید برای حضور مردم آمادهسازی شوند، گفت: ماه رمضان از نظر کیفی و رشد اخلاق بهترین زمان و بیشترین تاثیر را در مسائل فرهنگی دارد.
وی به نامگذاری سال به نام «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» اشاره کرد و افزود: تقویت مبانی اعتقادی و اخلاقی در جامعه موجب توسعه همه جانبه در کشور شود.
حجتالاسلام دانش، فرهنگ را زیربنای هر جامعهای برشمرد و گفت: در نظام اسلامی ما فرهنگ توحیدی و اعتقادی حاکم است و ماه رمضان برای تقویت این فرهنگ فراهم شده است.
این مقام مسئول در ادامه سخنان خود به فعالیتهای این سازمان در ماه رمضان اشاره کرد و گفت: در سال جاری 2 هزار و 500 مبلغ به نقاط مختلف فارس اعزام میشوند که وظیفه برپایی کرسیهای تبلیغ و موعظه را بر عهده دارند.
وی اضافه کرد: همچنین در این رابطه نیازهایی که شهرستان های فارس به اعزام مبلغ دارد، به حوزه علمیه قم اعلام شده است که همکاری تمام سازمانها در این زمینه تأثیرگذار است.
حجتالاسلام دانش به غبارروبی و عطر افشانی مساجد و اماکن مذهبی اشاره کرد و افزود: بیش از 6 هزار مکان مذهبی در سطح استان وجود دارد و در دهه نکوداشت مساجد و اماکن مذهبی برای استقبال از ماه مبارک رمضان غبارروبی میشوند.
دفتر احیای امر به معروف در دادگستری فارس افتتاح میشود
نخستین جلسه ستاد بزرگداشت هفتم تیر استان فارس امروز، 25 خرداد در محل شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی فارس برگزارشد.
محمدحسن تنگاب جهرمی، رییس روابط عمومی دادگستری فارس در این جلسه با بیان اینکه دستگاه قضایی همانند سالهای گذشته برنامههای متعددی را به مناسبت فرا رسیدن روز قوه قضائیه برگزار میکند، گفت: بازدید از زندانهای استان فارس را در دستور کار قرار دادیم و به بررسی مشکلات مددجویان خواهیم پرداخت.
وی از افتتاح دفاتر «بینش مطهر» و معاونت فرهنگی احیای امر به معروف و نهی از منکر در دادگستری فارس خبر داد و افزود: دیدار با نماینده ولی فقیه و همچنین برگزاری همایش خانواده شهدا و ایثارگران قوه قضاییه از دیگر برنامههای این ایام است.
تنگاب جهرمی عنوان کرد: همایش «منادیان صلح» جهت تجلیل از 700 نفری که با گذشت از قصاص مجرمین، جان دوبارهای به آنها بخشیدند، در شیراز برگزار خواهد شد.
یادآور میشود، هفتم تیر سالگرد شهادت آیتالله بهشتی، رییس وقت قوه قضائیه کشور است که از اول تا هفتم تیرماه هر سال به عنوان هفته قوه قضائیه شناخته میشود.
احداث موزه دفاع مقدس از ضرورتهای تاریخی و سیاسی کشور است
سیدمحمد احمدی، استاندار فارس، در حاشیه بازدید از بخشهای مختلف پروژه در حال احداث موزه دفاع مقدس این استان در شیراز گفت: احداث موزه دفاع مقدس یکی از مصوبات سفر رهبری و کاری بسیار ارزشمند است که نشاندهنده دفاع جانانه و مظلومانه ملت ایران در برابر تهاجم خصمانه دشمنان است.
وی، احداث موزه دفاع مقدس را اقدامی اساسی و یکی از ضرورتهای تاریخی و سیاسی کشور دانست و تأکید کرد: در سراسر دنیا جوهره دفاع از کشور را در موزههای جنگ به تصویر میکشند و ما نیز به منظور انتقال خاطره ایثارگریهای شهدا و رزمندگان باید در این زمینه اهتمام داشته باشیم.
وی با بیان اینکه ملت ایران در طول تاریخ خود دارای فراز و فرودهایی بوده است، افزود: یکی از درخشانترین برهههای تاریخ ایران، انقلاب اسلامی است و اوج این دوران، دفاع مقدس هشت ساله ملت ایران است که در طی آن ملت ایران ثابت کرد برای حفظ ارزشها، دین و کشور، همه گونه فداکاری میکند.
احمدی با تأکید بر این که نسلهای آینده باید بدانند در مقطع دفاع مقدس چه گذشته است و ملت ایران با چه شیوهای از کشور دفاع کردهاند، گفت: ساخت موزههای دفاع مقدس میتواند در تبیین هشت سال دفاع مقدس برای نسلهای آینده تأثیر بسیار مفید و ثمربخشی داشته باشد.
استاندار فارس خاطرنشان کرد: حضور در موزههای دفاع مقدس موجب میشود بازدیدکنندگان فراموش نکنند که استقلال و عزت این کشور به آسانی به دست نیامده است و دوستان و دشمنان این آب و خاک را بشناسند.
احمدی با بیان اینکه موزه دفاع مقدس فارس باید وسیع بوده و به زیبایی احداث شود، اظهار کرد: تمام جلوههای ایثار و رشادت رزمندگان ارتشی، سپاهی، بسیجی و همه نیروهایی که برای دفاع از کشور در میدان حاضر شده اند باید به تصویر کشیده شود.
وی با انتقاد از این که رزمندگان دفاع مقدس در طول سالهای گذشته مورد کم توجهی قرار گرفتهاند و در خصوص معرفی و تجلیل از آنان کوتاهی شده است، افزود: باید در یکی از روزهای هفته دفاع مقدس، به صورت ویژه از رزمندگانی که هم اکنون در میان ما حضور دارند تجلیل به عمل آوریم.
استاندار فارس همچنین جستجوی پیکر مطهر شهدا و تشییع شهدای گمنام در نقاط مختلف کشور را اقدامی بسیار ارزشمند دانست و بر زنده نگه داشتن یاد و نام شهدا تأکید کرد.
احمدی توجه ویژه به جایگاه مادران شهدا را دارای اهمیت بالایی دانست و گفت: باید تندیس مادران شهدای دفاع مقدس به صورت زیبا و برجستهای در موزه دفاع مقدس و همچنین در سطح میادین شهر نصب شود.
163 شهید گمنام در فارس تشییع شدهاند
حسن خلیلی، رییس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس امروز، 25 خرداد در حاشیه بازدید استاندار فارس از این بنیاد و احداث موزه آثار دفاع مقدس این استان با یادآوری اینکه این مرکز زیر نظر فرماندهی کل قوا است، افزود: این مرکز تاکنون 400 ماموریت داشته که بخشی از آنها در مرکز و بخشی در شهرستانها انجام شده است.
رییس بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس فارس با بیان اینکه تاکنون 163 شهید گمنام در استان فارس تشییع شدهاند، گفت: روند کار در این مورد به این گونه است که هیئت امنا با تشکیل جلسه و با در نظر گرفتن شرایط مختلف شهید به مناطق مختلف اختصاص داده میشود.
وی بر لزوم توجه فرمانداران جهت ساخت قبور شهدای گمنام و المان های مربوط به آنها در شهرستانهای مختلف تأکید کرد و به تشریح سایر فعالیتهای این بنیاد پرداخت و گفت: تدریس دو واحد درسی درباره دفاع مقدس در دانشگاهها یکی دیگر از کارهای این بنیاد است که این دو واحد درسی در 152 دانشگاه به صورت اختیاری ارائه میشود که در سال جاری 14 هزار دانشجو در این ترم این درس را انتخاب کردهاند.
وی با اشاره به دیگر برنامههای بنیاد حفظ آثار گفت: 35 سوژه برای استان فارس در نظر گرفته شده که 32 مورد از آن به صورت انیمیشن و کلیپ درآمده که از جمله آنها میتوان به شهید دستغیب اشاره کرد.
خلیلی با بیان اینکه آخرین برآورد جهت ساخت و تکمیل بنیاد حفظ آثار دفاع مقدس فارس 12 میلیارد تومان بوده است که در سال 87 با سفر مقام معظم رهبری 6 میلیارد آن تأمین شد.
وی افزود: برآورد فعلی برای اتمام این باغ موزه 10 و نیم میلیارد تومان است که این موزه در میان استانهای مختلف جایگاه هفتم را دارد و نزدیک به 2 هکتار مساحت دارد.
رییس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس با اشاره به باغ موزه دفاع مقدس افزود: افراشتن پرچم ایران در ارتفاع 120 متری و ساختن منطقه آبی- خاکی و برپایی نمایشگاه فصلی برای ایجاد تازگی در این باغ موزه است.
وی با تشریح فضای داخلی موزه خاطرنشان کرد: فضای داخلی موزه از قیام امام حسین(ع) و تصاویری از اعزام به جبهه در سال 59 شروع شده و تا سال 67 آزادی اسرا ادامه دارد.
خلیلی تصریح کرد: این موزه در سه طبقه ساخته و در آن به مضامین مختلفی چون نقش جهاد سازندگی، دفاع مقدس و عبادت، پیشرفت سلاحهای جنگ، مکاتبات رزمندگان، تندیس شهدا و پخش فیلم چند بعدی پرداخته میشود.
بقعه امامزاده شاهزاده قاسم(ع) بیضا بازسازی میشود
علی دارابی، سرپرست اداره اوقاف و امور خیریه بیضا امروز، 25 خرداد در جمع خبرنگاران از بازسازی و توسعه بقعه متبرکه امامزاده شاهزاده قاسم(ع) این شهرستان خبر داد.
وی افزود: به منظور توسعه حرم مطهر امامزاده شاهزاده قاسم(ع)، ساختمان این بقعه متبرکه با مساحت 95 متر مربع و با اعتبار 250 میلیون ریال در حال احداث است.
دارابی با اشاره به روند بازسازی این بقعه متبرکه اظهار کرد: در بازسازی این حرم مطهر، هم اکنون عملیات اجرایی زیربنایی ساختمان به پایان رسیده است.
سرپرست اداره اوقاف و امور خیریه بیضا به اجرای طرح مودت اشاره کرد و گفت: طرح مودت یکی از طرحهایی است که بهمنظور توسعه و بازسازی بقاع متبرکه اجرا میشود که در طی آن کمکهای مردمی هزینه میشود.
وی ابراز امیدواری کرد: به وسیله جمعآوری کمکهای مردمی از طریق اجرای طرح مودت در این بقعه متبرکه بتوانیم گامهای مؤثری را در جهت توسعه این حرم مطهر برداریم./919/پ203/ب4