2 هزار و 581 موقوفه در استان همدان وجود دارد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در منطقه غرب، حجت الاسلام رضا حاجی زین العابدینی مدیرکل اوقاف و امور خیریه همدان امروز در نشست خبری، بیان کرد: در بحث موقوفات دو برنامه اصلی از جمله رسیدگی به موقوفات موجود، بروز رسانی اجاره ها، احصا موقوفات و سرمایه گذاری روی موقوفات و ایجاد وقف های جدید با توجه به نیازهای روز جامعه اجرا می شود.
وی افزود: استان همدان دارای دو هزار و 581 موقوفه است که از این تعداد 525 موقوفه در شهرستان همدان است.
مدیرکل اداره کل اوقاف و امور خیریه استان همدان گفت: تعداد 47 بقعه متبرکه در همدان، 46 بقعه در ملایر، 29 بقعه در تویسرکان، 24 بقعه در نهاوند، 28 بقعه در کبودرآهنگ، 27 بقعه در بهار، 13 بقعه در اسدآباد و 22 بقعه در رزن وجود دارد.
حجت الاسلام حاجی زین العابدینی با بیان این که رهبر معظم انقلاب فرمودند: «بر همه واجب و ضروری است که نیات واقفان خیراندیش را امینانه اجرا کنند» تصریح کرد: تمام وقف نامه های موجود در استان همدان بازنویسی و بازخوانی شده و در بحث تأییدات استان همدان رتبه سوم کشور را کسب کرد و هم اکنون موقوفه مطابق با نیات واقف و بدون شک و شبهه در سیستم ثبت شده است.
مدیرکل اداره کل اوقاف و امور خیریه استان همدان با بیان اینکه تا زمانی که ارکان وقف رعایت نشود وقف شرعی امکان پذیر نیست، اظهار داشت: دفتر مشاوره وقف به فردی که می خواهد مالی را وقف کند پیش از قطعی شدن وقف به افراد مشاوره می دهد.
وی اظهار داشت: در کنار تلاش برای ترویج وقف و نهادینه سازی این تفکر در جامعه فعالیت های کاربردی دیگری برای توسعه و درآمد زایی موقوفات اندیشیده شده که جذب سرمایه گذار برای فعالیت عمرانی، سازندگی و افزایش بهره وری موقوفات از مهمترین این رویکردها است.
مدیرکل اوقاف همدان گفت: یکی از مشکلات اساسی وقف رکود سرمایه است، زیرا باید اصل بماند و درآمدها هزینه شود ولی در برخی از موارد اصل موقوفه نیز از بین می رود و باید با توجه به شرایط زمان موقوفه ها را بر اساس احکام شرعی به موقوفات درآمدزا تبدیل کنیم.
حجت الاسلام زین العابدینی نگاه اقتصادی برای موقوفات آینده را مهم ارزیابی کرد و گفت: باید نحوه ارایه مشاوره به مردم برای ثبت موقوفات جدید و نیت های مورد نیاز را تعریف کنیم و در این زمینه تحول اقتصادی و فرهنگی برای جلب اعتماد و رضایت مردم ایجاد شود.
وی تصریح کرد: هم اکنون چندین طرح سرمایه گذاری از جمله طرح تجاری نگین در شهر همدان، احداث جایگاه چند منظوره و احداث مجتمع های تجاری و مسکونی در دست اقدام است که موجب افزایش بهره وری موقوفات می شود.
حجت الاسلام رضا حاجی زین العابدینی یکی از مشکلات اوقاف را نداشتن سند مالکیت برای موقوفات اعلام کرد و ادامه داد: برای اخذ سند مالکیت لازمه این است که نقشه UTM تهیه شود و سال گذشته تعداد زیادی سند مالکیت اخذ شد و از ابتدای امسال 20 سند مالکیت برای موقوفات اخذ شده است.
وی با بیان اینکه برخی افراد نا آگاهانه متصرف موقوفات شده اند، بیان کرد: در استان همدان سه تا چهار هزار متصرف موقوفات وجود دارد که رابطه استیجاری ندارند و این تصرف ها، تصرف عدوانی است که افزون بر دو هزار متصرف شناسایی شده اند و برای آنها پروند تشکیل و اخطاریه ارسال شده است.
حجت الاسلام حاجی زین العابدینی با بیان اینکه مبلغ قابل توجهی از مطالبات اوقاف از دستگاه های دولتی است که بارها از آنها درخواست کرده ایم که مطالبات خود را پرداخت کنند، بیان کرد: اوقاف و امور خیریه 30 میلیارد تومان از دستگاه ها دولتی مطالبه دارد.
مدیرکل اوقاف همدان در ادامه با بیان برنامه های فرهنگی این سازمان گفت: طرح آرامش بهاری، سوگواره یاس نبوی، طرح آرامش بهری، ایجاد خیمه های معرفت، طرح ضیافت الهی و اطعام نیازمندان از مهمترین برنامه های فرهنگی اوقاف بوده که توانست طیف وسیعی از افراد بخصوص جوانان و نوجوانان را جذب کند./967/پ202/ب4