ضرورت مبارزه با خشونت و افراطگرایی در جهان
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، یوناتن بتکلیا نماینده آشوریان ایران در مجلس شورای اسلامی شامگاه دوشنبه در نشست گفتوگوی دینی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی که با حضور رهبران دینی کنیا و با موضوع نقش گفتوگوهای دینی در مبارزه با افراطگرایی و خشونت در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد، گفت: کنیا به عنوان کشوری مهم در شرق آفریقا، دارای حدود هشتاد درصد جمعیت مسیحی، و ده درصدجمعیت مسلمان، و در صدی از سایر ادیان در سال های اخیر دچار مشکلاتی از سوی افراگرایان شده است.
وی افزود: ایران به عنوان کشوری بزرگ، تاریخی و تاثیرگذار در کل منطقه خاورمیانه و جهان، دارای بیش از 99 درصد جمعیت مسلمان و کمتر از یک درصد پیروان سایر ادیان همواره مهد تمدن، تعامل دینی و فرهنگی و پناهی برای آسیبدیدگان از خشونت بوده است، در سی سال اخیر جمهوری اسلامی ایران در گفتگوی ادیان و ترویج زندگی مسالمتآمیز دینداران با یکدیگرتلاش کرده و پیشگام بوده و برگزاری دهها گفتگو میان ایران اسلامی و کلیساهای مختلف مسیحی از کشورهای گوناگون و نیز پیروان سایر ادیان الگویی بینظیر بریا جهان و جهانیان است.
نماینده آشوریان ایران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه گفتو گو و درک متقابل به منظور ایجاد احترام و زیستن با هم در دنیایی که از آن همه است، اظهار داشت: با وقایع اخیر در خاورمیانه و جنایات گروه داعش همه مسلمانان و مسیحیان متوجه این نیاز عاجل شدند که موضع صلحخواهانه ادیان الهی و آسمانی خود را اعلام کنند و نگذارند عدهای افراطی و خشونت طلب چهرهای مخدوش از دین را به نمایش گذاشته منطقه و دنیا را به آتش بکشانند.
بت کلیا گفت: نمایندگان ادیان وظیفه دارند تا در جبهه فرهنگی و دینی با اساس خشونت و افراطگرایی و با سوءاستفاده از دین و بازیچه قدرتها قرار دادن آن مبارزه کنند.
وی افزود: اسلام و مسیحیت ادیان رحمت و محبت هستند پیامبران ما پیروان خود را به ایمان و عمل صالح، خدمت و تواضع و احترام و مشارکت فرا خواندهاند، کتب مقدس و آسمانی ما مملو از آیات الهی و رحمانی است که دائم ما را به عفو، بخشش، تقوا و نیکوکاری فرا میخواند، هدف همه ادیان رستگاری بشر است، همه آمدهاند تا اراده خدای واحد را برای ما انسانها آشکار کرده و ما را صراط مستقیم رهنمون شوند که مایه نیکبختی خود و دنیای خویش شویم.
نماینده آشوریان ایران در مجلس شورای اسلامی بیان داشت: امروز وظیفه ما روحانیون و رهبران دینی این است که بیش از پیش کنار هم نشسته و با هم گفتگو کنیم و راهکاری برای ارائه چهره حقیقی دینی و معرفی این همه زیبایی و مهربانی و نیکویی بیابیم، خشونت طلبان و افراطیون با همه زشتکاریها و بداخلاقیهایی که عمدا به نمایش میگذارند دشمن دین و خدا هستند.
بت کلیا افزود: آموزگاران دینی مسلمان و مسیحی باید از هر وسیله ارتباطی استفاده کنند تا حقیقت الهی و رحمانی ادیان را به جهان اعلام کنند، مراکز دینی و آموزشی ما باید نسلی از کودکان و نوجوانانی را پرورش دهد که نمونه ایمان و نیکوکاری بوده و از آلام بیشمار دنیای خود بکاهند.
وی با اشاره به اینکه امروز وقت آن است که رهبران دینی پیروان خود را به اعتدال گرایی و نفی خشونت فرا خوانند، عنوان داشت: اگر خواهان منطقهای آرام و جهانی امن هستیم باید به کرامت انسانی و حرمت باورهای دینی احترام بگذاریم و تفاوتها را با مهر و محبت الهی درک و تحمل کنیم.
نماینده آشوریان ایران در مجلس شورای اسلامی در پایان خاطر نشان شد: امروز زمان آن است که هر قوم و ملتی که به تاریخ و فرهنگ سرزمین خود افتخار میکند اقوام و ملل مجاور خود را که قرنها در همسایگی داشته محترم شمارد و به اجنبی اجازه ندهد که بذر تفرقه را بین آنها بپاشد، امروز نیاز مبرم و عاجل صلح و مدارا و همزیستی مسالمتآمیز بین همه اقوام و مذاهب است./807/پ202/ب4